Ajutor!!!Cum scap de furnici?

Ajutor!!!Cum scap de furnici? | Autor: mcrissa

Link direct la acest mesaj

Buna,
mi-am luat inima in dinti si m-am hotarat sa scriu.cam de o luna de zile au aparut furnici in casa.la inceput au fost cateva si am crezut ca voi scapa usor de ele.cand am vazut ca se inmultesc am luat un spary de furnici.tot dau cu el, mor alea care sunt in zona atunci, dar apoi ies parca si mai multe.am dat cu atata spary incat sotul zice ca o sa murim noi inaintea furncilor.
dar nici cu spary nu mai pot da, ca sunt peste tot, pe mobila, pe calculator.exista oare ceva gen capacane pe care sa le pot pune in casa?sau daca stiti voi vreo solutie ca am furnici si pe tastatura
nu mai suport

Cristina in asteptarea mormolocului

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

Acum am inteles de ce nu raspunde nimeni la acest subiectca voi nu aveti furnici, sunt toate la mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

eu am capcane pe car ele pun prin gradina, sunt de fapt niste cercuelte din plastic in care pui o solutie otravitoare, ele vin si-si baga picioarele acolo si apoi cara subst. dupa ele in musuroi si mor toate. cel putin teoretic. La mine e greus a vad daca are efect ca abia am pus si in iarba nu poti vedea exact care din ce musuroi vine. Am sa pun pana scap de ele. Mi-a mai zis cineva sa le pun praf de copt in musuroi ca mananca, se umfla si crapa n-as putea spune daca a fost la misto, dar pare plauzibila...

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Noi ne-am umplut de furnici in primavara asta, cica de la pomul din fata casei (mango)care tocmai inflorise si nu stiu de ce, dar asa mi-a fost explicat ca atrage furncile...si erau peste tot, dar peste tot, era negru pe jos si migrasera pana in dulapurile de bucatarie.
Am dat cu spray pe unde am putut si apoi cu pudra "pif paf" pt. insecte am trasat linii pe unde am crezut eu ca pot intra in casa (la usi balcon, ferestre...) si am scapat repede de ele...poate pt. ca se scuturasera florile si aparusera fructele in pom

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principessa spune:

Cristina, mama mea a cumparat un fel de solutie de spalat pe jos, pardoseala, parchetul , linoleumul,gresia, etc, care pe langa ca este parfumata ca orice alta solutie de spalat pe jos, are in componenta si ceva care face sa dispara furnicile si alte lighioane si mai mult decat atat le face sa nu apara daca nu sunt inca. Nu stiu exact cum ii zice, dar daca te intereseaza iti pot spune ca o intreb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns David_mami spune:

Cu praf de copt. Se presara praf de copt pe unde vezi ca apar si in scurt timp vor disparea de tot. Nu stiu care e treaba de nu le place praful de copt. Am gasit solutia asta pe net si o prietena a aplicat-o si a scapat de ele.

Mergi la inceput

multumesc mult pentru raspunsuri
tinatache ceva gen capcane as fi vrut si eu, ca m-am saturat cat spary am inhalat, dar nu stiu daca la noi se gaseste ceva.am fost azi la un magazin cu chimicale si cand am intrebat de capcana de furnici s-a uitat ca la urs la mine.

ache daca as avea si eu un mango as suporta mai usor furnicilemi-ai facut o pofta

principessa chiar te rog sa-mi spui cum se cheama solutia, ca nu mai suport sa le vad cum misuna.si nu inteleg de unde au aparut, ca nu am avut pana acum

David mami pana gasesc capcane si ajung sa cumpar solutia de spalat pe jos o sa incerc cu putin praf de copt.as incerca orice numai sa ma stiu scapata de ele.

am mai gasit pe internet si eu asta:
"un "device" garantat 100% ca ucide totate furnicile !!! un pachet,care contine 2 placute, una dintre ele avind marcat un X pe o parte, si instructiuni de folosire care spuneau: "Se pune furnica pe placuta cu semnul X si cu cealalta placuta se striveste!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Si eu am avut furnici la magazin, am dat odata cu GETOX si nu stiu unde au disparut de atunci ca am inceput sa le duc dorul.... prea ma obisnuisem cu ele peste tot Partea proasta e ca solutia te ucide cand o pulverizezi, dar merita ca sa le vi de hac.

pozne-npoze
Cristiana, closca de pui Diana (29 sept.1991) si puisor Oana (18 iul.2005)

Mergi la inceput

marami eu nu as vrea sa folosesc ceva foarte toxic pentru ca incerc sa raman insarcinata si nu as vrea ca bebe sa fie cumva afectat din cauza unor solutii prea puternice.poate ca sunt putin exagerata, dar cine se arde cu ciorba sufla si-n iaurt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns David_mami spune:

quote:
Originally posted by mcrissa

multumesc mult pentru raspunsuri
....

am mai gasit pe internet si eu asta:
"un "device" garantat 100% ca ucide totate furnicile !!! un pachet,care contine 2 placute, una dintre ele avind marcat un X pe o parte, si instructiuni de folosire care spuneau: "Se pune furnica pe placuta cu semnul X si cu cealalta placuta se striveste!"

buna solutie asta cu strivirea...nu scria si cat trebuie sa alergi dupa o biata furnica? ca poate e necesar sa alergi un timp anume...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

quote:
Originally posted by principessa

Cristina, mama mea a cumparat un fel de solutie de spalat pe jos, pardoseala, parchetul , linoleumul,gresia, etc, care pe langa ca este parfumata ca orice alta solutie de spalat pe jos, are in componenta si ceva care face sa dispara furnicile si alte lighioane si mai mult decat atat le face sa nu apara daca nu sunt inca. Nu stiu exact cum ii zice, dar daca te intereseaza iti pot spune ca o intreb.

Cred/banuiesc ca e acel dezinfectant de la SANO, o sticla verde...nu? am si eu de ala si tot degeaba ca si asa am furnici

Mergi la inceput