cezariana

cezariana | Autor: elenamonica

Link direct la acest mesaj

buna dim fetelor,
pls ajutati-ma si pe mine cu un raspuns.
la cate saptamani de sarcina v-ati facut cezariana programata??????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Nasterea prin cezariana o poti programa si cu trei zile inainte de termen. Depinde si de evolutia sarcinii. Discuta cu doctorul ca iti urmareste sarcina despre cezariana. Este bine daca iti va fi bine chiar daca vei face operatia sa treci putin si prin travaliu fiind bine atat pentru organismul tau cat si pentru bb. (eu asa stiu nu).Eu al doilea copil l-am nascut tot prin cezariana (prima nastere fiind tot cez. de urgenta) si nu am programat data ci doar am stiut ca va fi operatie. Programarea s-a facut de pe o zi pe alta.

Sarcina si nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Buna,

Si eu am nascut cu cezariana dar dupa cateva ore de travaliu.
Nu m-a programat......a venit de la sine.
Eu l-am condamnat ca nu m-a programat sa nu mai trec si prin chinurile alea groaznice.
dar daca stau si ma gandesc bine.....a procedat bine. A stat copilul la mami lui ca a vrut el si cat a trebuit.

O zi bunuta.

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

scopul ecografului este sa ne arate, chiar daca nu cu acuratete de 100%, gradul de dezvoltare al copilului. cata vreme la ecografia de 36 de saptamani copilul se incadreaza in standard, nu cred ca ar mai trebui sa astepti sa se hotarasca bebe, ci poti programa operatia.doctorul meu parca face cezarienele in sapt 38, dar nu sunt f sigura, pt ca a fost plecat, si deci fata mea era in prima zi din sapt 40 cand a venit pe lume (cu o zi mai tarziu decat prima dpn si cu una mai devreme decat programarea noastra)

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

o cezariana programata la rece si foarte devreme, are riscuri destul de mari zic eu, de aceea trebuie cantarit foarte bine , pentru ca regretele sunt tardive dupa.
Riscul cel mai mare este ca la 38 de saptamani de sarcina, copilul sa fi dezvoltat doar de 36, adica ai avut ovulatie mai tarzie sau nu a crescut chiar dupa tabel , ceea ce poate duce la detresa respiratorie foarte severa la nastere , si asta implica multe alte probleme.Adaptarea bebelului la viata extrauterina poate fi dificila cu cat este mai repede scos, in conditiile in care nu s-a declansat nasterea propriuzisa.
Dar fiecare face ce vrea, numai ca mi se pare mai important sa fii informat bine inainte de a lua asa o decizie importanta care influenteaza atat viata ta ulterioara cat si sanatatea bebelului care vine pe lume.

roxyAlex
sunt in saptamana 39

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

sincera sa fiu nu mai stiu exact, insa cred ca am facut cezariana in saptamana 39. BB al meu era ok, 50 de cm si parca 3.400 kg, apgar 9. Acum e ditamai lunganu' de 2 ani care-mi mananca si urechile

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Elenamonica eu am nascut prin cezariana desi initial stabilisem cu doctoru sa incercam normal daca nu merge sa avem in evidenta si cezariana.Adik eram pregatita pentru amandoua.Insa nu a fost sa fie...joi cand fusesem la eco bebe bine,maricel desi aveam dureri cand ma apasa cu eco pe capul lui bebe,el fiind inca sus la 39 de saptamani...dar nicidecum alarmant.Ba din contra ne-am mai si delectat cu imaginea buzitelor lui care le-am vazut in toata splendoarea lor...!De a doua zi dimineata m-am trezit cu niste dureri de uter ingrozitoare...le-am ignorat insa sambata nu s-a mai putut si marti am facut cezariana.Nu cred ca trebuie stabilita o data concreta a unei cezariene din momentul in care esti decisa 100% ca asta vrei...Totul depinde de doctorul tau...Cu el poti discuta lucrul asta cand sa programezi ceza pentru ca el stie cel mai bine.

Roxy eu nu sunt de acord cu tine.Daca iti programezi cezariana ce efecte negative poate avea asupra bebe-ului?ca doar doctoru nu te-o lasa sa faci cezariana la 30 de saptamani nu?Normal ca ti se va face cezariana atunci cand bebe este dezvoltat indeajuns.Masinaria(eco) nu face nici o greseala..totul depinde de doctor...La mine cel putin la ficare eco ce scria asa era...inainte sa nasc dupa cum spuneam in ziua de joi aflasem ca bebe are 3.800 si 50cm.La nastere asa a fost!Si ce regrete tardive ar putea fi dupa nu inteleg?Adik nu te simti mamica ca nu ai trecut prin travaliu?Mamica esti si te simti din momentul in care afli ca esti insarcinata indiferent de felul venirii pe lume a celui mic.Viata ta ulterioara cu ce ar putea fi afectata?Ce la nasteri normale nu se poate intampla nimic ba mai mult nasterile normale sunt mult mai periculoase atat pentru mama cat si pentru bebe asta stim cu toate.Bineinteles ca toate femeile sunt informate de ambele moduri de nastere si nu numai!
Numai bine!

Irina lui Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

scuza-ma Irina , poate nu m-am exprimat eu prea bine.Ceea ce am scris e din ceea ce mi s-a intamplat cu adevarat, nu din imaginatie.Mie doctorul la prima sarcina mi-a stabilit cezariana la rece pentru ca bebe era in pozitie pelviana si a zis ca 2 saptamani inainte de termen nu e nici o problema si ca e chiar mai bine decat sa se declanseze nasterea .La eco bebe arata bine, la cele 38 de saptamani, greutate buna, nici o problema,deci hai sa facem.Eu la prima sarcina fiind, nu prea cunosteam mare lucru, m-am bazat in ceea ce a spus doctorul , iar dupa cezariana , vine doctorul si foate frumos imi zice ca-i pare rau, dar copilul nu e bine deloc , are detresa foarte mare , nu se adapteaza deloc la viata extrauterina, si ca de fapt arata doar de 36 de saptamani , nu 38 cat avea dupa UM, si deci este trecut la prematuri. De aici iti poti da seama ca am trait 2 saptamani de calvar , dar cu ajutorul lui Dumnezeu am plecat amandoi acasa cu bine.Dar nu voi uita niciodata ca daca as fi asteptat sa se declanseze nasterea, sa vrea copilul sa vina, sa fie pregatit si abia atunci sa fac cezariana de urgenta, poate nu trecea copilul prin ce a trecut.Iar la modul cum iti afecteaza asta viata ulterioara, m-am referit la multitudinea de analize neuro si altele care trebuie sa le faci copilului si spaima cu care ramai in suflet pentru ca niciodata nu vei fi pe deplin sigur ca e totul bine cu copilul tau si ca acea detresa nu a facut lucruri ireparabile .Scuza-ma dar nu pot sa fiu linistita cand vad ca atatea mamici merg sa-l scoata pe bebe ca s-au cam plictisit de sarcina si ca bebe poate sa creasca si afara.Fiecare e cu norocul ei, dar totusi sarcina are 40 de saptamani nu degeaba.
Deci nu la faptul ca nu ar fi mame adevarate cele care nasc prin cezariana m-am referit , ci la ceea ce ar putea pati copilul pentru ca noi nu avem rabdare sa-i lasam sa vina cand se simt ei pregatiti sa infrunte viata de afara.

roxyAlex
sunt in saptamana 39

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenamonica spune:

fetelor,
situatia la mine sta in felul urmator
sunt la a doua cezariana dupa 10 ani; sunt intrata in 37 saptamani si doctorita m-a programat pe 4 august la cezariana ; acum cateva zile am facut un eco si azis ca are greutatea de 3200 si ca e gata de scos; in afara de asta am dureri f mari ale oaselor vaginului, jos de tot si nu mai stiu in ce pozitie sa ma pun in pat pt ca e un chin.
in mod normal ar fi trebuit sa nasc pe 15 august.
dar ea zice ca e gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Roxana sincer,imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat dar eu consider ca e vina doctorului tau...Intr-adevar nu poti sti ce se intampla daca mai asteptai...dar te-ai gandit ca poate asa i-a fost lui scris?Adevarat ca viata ta si a lui bebe are de suferit atat timp cat sunt probleme altfel nu as vedea ce ar avea lucru pe care tu nu il specificasesi.Vezi si tu cati prematuri vor sa "iasa" mai devreme iar dr nu stiu ce sa faca sa-l mai tina cateva zile...ceea ce e o minune daca se poate in situatia respectiva..Eu una nu cred ca e vb de rabdare atunci cand faci ceza la rece ci pur si simplu nu se mai poate...sunt atatea lucruri care duc pe drumul asta...fiecare mamica are motivu ei si unul chiar f bine intemeiat zic eu pentru ca perioada burticii este una minunata si chiar nu as intelege de ce nu ar mai putea sta o mamica inca 2 saptamani sa zicem ...daca a stat 38.Deci trebuie sa fie n motive ca sa se ajunga la nerabdare...Insa 38 de saptamani este cam devreme...nu cred ca era chiar atat de alarmant ca sa se declanseze nasterea la aceste saptamani.Indiferent de greutatea lui inca o saptamana era ceva mai bine..poate sau poate nu,poate ai fi ajuns la 40 sau mai mult si situatia putea fi la fel.Nu ai certitudine pentru lucrul asta si nu te invinovati,gandeste-te ca ar fi putut fi si mai rau..
Iti urez nastere usoara,bebic sanatos si papacios

Irina lui Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elen spune:

roxy, ce inseamna detresa respiratorie?

te intreb pt ca eu am nascut gemene la 36 s si 3 zile ca urmare a hotararii dr
desi toata sarcina am cerut mai multe opinii legat de diverse aspecte, pe ultima 100 m m-am lasat pe mana dr
regret f tare, nu ca as avea probleme cu fetele acum, ci pt ca nu am mai asteptat
cezariana a fost programata de dr pt ca pleca in concediu si a zis ca nu ar mai sta fetele inca o saptamana in burtica si pt ca am avut un singur puseu de tensiune 14/10 cu o zi inainte

din pacate nu am avut inspiratia sa imi urmez instinctul care zicea ca fetele stau bine merci acolo in burtica; cu siguranta ma "nastea" cineva

sper sa scap de acest regret ca le-am privat de niste zile la caldurica si sper ca nu vor aparea efecte negative mai tarziu

nu au avut probleme la nastere, dar nici nu au tipat imediat si au avut greutatea mai mica decat la eco (adik cu o saptamana inainte de nastere aveau 2,9 resp 2,8 la eco si la nastere au avut 2,8 resp 2,3 kg)

Mergi la inceput