nastere naturala dupa o prima cezariana
Dragle mele , sunt Alina , mamica de fetita de ian. feb. 2005 si imi doresc dehja al doilea bb.
Mandy fata mea s-a nascut aici in Olanda unde initial vroiam sa o nasc acasa dar am ajuns la spital si la cezariana dupa un travaliu de 24 de ore .
Problema e ca aici te lasa mai mai sa mori pana sa ti se faca cezariana si daca primul copil a fost cezariana la al doilea se incearca 100% naturala . Mi se pare o nebunie curata si mie o frica de moarte .
Cine a nascut natural dupa cezariana ? cum e ?
Va pup pe toate , aaa si maine plec in vacanta in romania , asa ca astept tare nerabdatoare cateva raspunsuri .
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie
Raspunsuri
anky spune:
Draga mea,eu am nascut natural a doua oara dupa cezariana si nu am patit absolut nimic,chiar ma bucur ca am fost incurajata sa nasc natural si asta in conditiile in care fiul meu a cintarit 4060 kg la nastere.Eu apreciez asta aici in Olanda.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
"Happyness is the key to your heart"
J G spune:
Cand am nascut-o pe Carla am avut o colega de salon care a nascut natural dupa cezariana. N-a fost nici o problema!
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Sabina spune:
JG, la ce spital?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
J G spune:
Scuze, n-am mai intrat de mult.
A nascut la Elias cu Tutunaru.
sa va explic povestea ei: Prima nastere a fost cezariana la rece, in Ploiesti, la 38 de saptamani pt ca doctorul ei pleca in concediu. Din pacate (sper sa nu se supere nimeni pentru ce zic) decat sa nasti la Ploiesti mai bine nasti acasa. Copilul ei a fost prematur si pentru ca nu i-au facut acea injectie de maturare a plamanilor a murit dupa 3 zile.
Acum, la a doua sarcina a ales sa nasca la Bucuresti, cu Tutu care dupa cum se stie este fan de nastere naturala, a nascut la termen o fetita sanatoasa, nastere foarte usoara cu o epidurala de 2 cm. Am fost colege de salon si pastram legatura si acum.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
elen spune:
fetelor, am citit povestea micului print si mamica de printisor zicea ca a fost bine k a ajuns atunci la spital k uterul incepuse sa se rupa de la prima ceza
am si cateva intrebari la cele care au nascut natural dupa ceza in Romania:
1. medicul poate aprecia calitatea cicatricii vechi si estima daca poti naste natural inainte de o noua sarcina?
2. in timpul travaliului se monitorizeaza cumva starea uterului? adik cum se stie daca se rupe cumva uterul in timpul travaliului?
3. la cat timp dupa prima cezariana ati nascut natural bebe 2?
multumesc
adita spune:
Elen, eu n-am reusit sa nasc natural dupa cezariana, desi mi-as fi dorit foarte tare, asa ca nu stiu daca o sa te lamuresc prea bine. la mine singura metoda de a afla cum se prezinta cicatricea veche a fost ecografia, se vede cat e de subtiat uterul. in timpul travaliului nu au monitorizat in nici un fel starea uterului, probabil se gandeau ca in caz de ruptura uterina se simte durerea si ma baga repede la cezariana.pe mine nu m-au lasat prea mult in travaliu, le-a fost frica, probabil tocami pt ca nu puteau monitoriza situatia. au zis ca deja dureaza prea mult, ca nu sunt dilatata suficient si ca le e frica sa mai astepte, asa ca m-au bagat tot la operatie. eu totusi cred ca se putea naste normal, ca n-ar fi fost probleme. aveam contractii destul de serioase, dar taietura nu ma deranja deloc (cum a fost de exemplu la a treia sarcina, in care uterul se subtiase foarte mult si se simtea durerea de la taietura), ma simteam foarte bine si pregatita sufleteste pentru nasterea normala, a fost un mare soc ca nu m-au lasat. in ce priveste distanta intre sarcini, e pe aici o fata care a nascut normal la un an dupa cezariana
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
mariuta spune:
quote:
Initial creeata de Alina Maria
Dragle mele , sunt Alina , mamica de fetita de ian. feb. 2005 si imi doresc dehja al doilea bb.
Mandy fata mea s-a nascut aici in Olanda unde initial vroiam sa o nasc acasa dar am ajuns la spital si la cezariana dupa un travaliu de 24 de ore .
Problema e ca aici te lasa mai mai sa mori pana sa ti se faca cezariana si daca primul copil a fost cezariana la al doilea se incearca 100% naturala . Mi se pare o nebunie curata si mie o frica de moarte .
Cine a nascut natural dupa cezariana ? cum e ?
Va pup pe toate , aaa si maine plec in vacanta in romania , asa ca astept tare nerabdatoare cateva raspunsuri .
Draga Alina, eu sunt in Olanda in situatia de a naste la un an si jumatate dupa o cezariana.
In primul rand, in situatia unei cezariene, te "califici" pentru nastere la spital. Am avut si posibilitatea de a ma "muta" cu vizitele lunare de la centrul de moase la spital. Dupa cum stii probabil, ingijirea lor se reduce la masurarea tensiunii, palparea burtii si ascultarea inimii bebeului cu un detector (nu e vorba de vreo monitorizare nici macar in ultimele saptamani). Daca le puneam cate o intrebare, legata de posibile probleme pe care le avusesem in celelalte sarcini, imi sugerau ca sunt paranoica. Era foarte enervant.
Dar la spital ii poti convinge sa testeze mai multe chestii. Tot acolo am dat de o moasa mai in varsta si care a fost dispusa sa imi dea trimitere la o ecografie in plus.
Mie mi-au spus astia in amsterdam (AMC) ca imi fac cezariana daca vreau neaparat, deoarece la mine prima nastere a fost naturala insa cu expulzie grea, (desi copilul a fost mic) capul copilului deformat, etc.
Ei sustin ca tin cont de ceea ce iti doresti tu, in situatia in care ai avut deja o cezariana: ca te lasa sa incerci natural daca vrei si ca sunt oricum pregatiti pentru cezariana. Au mai spus ca prefera sa nu faca epidurala, ci sa treaca la operatie, in caz ca se lungeste prea mult travaliul sau e prea dureros.
In fine au mai spus ca decizia unei cezariene se ia tinand cont si de motivele pe care le-ai avut la prima cezariana.
In final, e o solutie sa nasti in alta tara (eu recunosc ca nu am incredere in medicii de aici). In Germania unde am facut cezariana, medicii mi s-au parut mult mai responsabili si mai competenti. In general ingrijirea prenatala este cu mult superioara, esti sub supravegherea unui medic, nu a unei moase, au clinici prenatale excelente, nu fac economie la banii asigurarilor, etc. Aici de exemplu nu se fac analize de secretie pentru ca sunt "stresante" etc.
Sper sa fie bine in cazul meu si o sa te tin la curent eventual cu modul in care au decurs lucrurile.
Sa-ti traiasca Mandy si sa fie sanatoasa si mult curaj pentru bebe 2.
Alina Maria spune:
Dragele mele , ziua buna !
Iata am revenit din vacanta plina de sperante si acordul sotului spre a d-a drumul la bb. 2 .Va multumesc frumos de mesaje voastre , mi-a parut tare bine sa aud ca totusi nu e dracu asa de negru , totusi teama ramane .
In septembrie fac programare la ginecologul cu care am nascut si il iau la intrebari de numa numa .
O sa va tin de asemenea la curent .
De maine ma duc sa iau acid folic si cam atat .