Varicela atipica?

Varicela atipica? | Autor: raresionut

Link direct la acest mesaj

Sunt putin ingrijorata, acum cateva zile mergand in vizita la copilul meu in varsta de 2,3 ani aflat cu bunica in vacanta la munte, am observat cateva besicute cu lichid transparent de la genunchi in jos, inclusiv pe talpa piciorului. Am mers cu copilul la urgenta in orasul apropiat si ne-a spus ca este o varicela si sa mergem pe tratamentul antihistaminic si cu mixtura mentolata pentru a diminua mancarimea.
Totusi, nu inteleg de ce localizarea s-a facut doar in acea parte a corpului, poate o fi o forma atipica? S-am mai confruntat cineva cu asa ceva? Si inca o intrebare....Rares nu vrea sa stea izolat in casa..e vre-un bai in asta?

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Cand un somnambul merge pe acoperis.....nu-l trezi...se poate prabusi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Pai baiul este ca o sa dea boala si la alti copilasi.......daca nu sta izolat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

hm, si eu credeam ca la noi e un caz unic, unde am avut numai pe piciorute cateva...si gata. Luca a avut ft putine, pe un picior 2, iar pe celalalt vreo 10, si cum spui tu, tot asa cu un lichid in ele, apoi dupa vreo 3 zile unele au format crusta, dar cam mici ...febra nu a facut, nici nu s-a scarpinat,noi credeam ca e varicela, fiindca tocmai venisem din ro si citisem si eu pe aici pe forum ca e varicela in toi...in fine, dr a zis ca nu imi poate spune sigur, fiindca in mod normal apar in gura si in cap la inceput si ele sunt raspandite pe toata suprafata corpului, si lui ii par mai mult ca intepaturi de insecte...s-ar putea sa fie o forma ft usoara, vom vedea acum daca face si frate-su atunci stim sigur ca a fost varicela...

cat despre scosul afara, eu nestiind sigur ce e, l-am scos afara, i-am dat intotdeauna pantaloni lungi ca la noi e si frig ...

sanatate si numai bine,

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Pe noi ne-a prins la mare...a avut 15 bubite de toate dintre care doar 3 active si acelea pe spate, restul aparand seara si disparand dimineata. Am stat oarecum izolati pe o plaja parasita, cu baticut pe cap si salopetica pe ea, a intrat in apa doar cu piciorusele, dar avand pb cu polipii macar a facut cura de aer de mare...Am fost destul de stresati la gandul ca era contagioasa dar boala s-a declansat in plin sejur si era purtatoare chiar din primele zile cand inca nu aflasem. Ulterior nu a mai avut nici o pb...la gradi si la scoala a trecut prin epidemie de varicela si nu a mai facut boala...

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

buna copilul tau nu a facut febra? si stiu si cateva cazuri in care daca nu a stat in casa a facut o forma si mai grava nu e de joaca s ar putea sa ti faca de acum ia bubele se multiplica in cateva zile pana la 5 tot apar si cele vechi su usuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Poate fi o forma mai usoara sau poate fi doar debutul eruptiei. In orice caz, fereste-l de curent si de contactul cu alte persoane (in special copii si gravide). Nu folosi pudra mentolata sau alte preparate care-i impiedica pielea sa respire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

am patit-o si noi fix cand a implinit 2 ani si a trebuit sa contramandam petrecerea ca sa nu molipseasca si alti copii. pediatrul a zis ca poate sunt piscaturi de insecte dar am exclus ptr ca de la tantari face bube diferite si nici n-am gasit vreunul in casa, nici alte insecte. bubitele astea erau rosietice si umplute cu putin lichid, i-au iesit doar cateva (3 pe fatza, 4-5 pe maini si 2-3 pe picioare), poate si pentru ca e vaccinata impotriva varicelei (by the way, probabil stiti ca nici vaccinul nici boala nu asigura o imunitate definitiva).

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia52 spune:

Buna seara mamici!
Vorbiti de varicela si majoritatea aveti copilasi mici. Eu sunt disperata! Fata mea care are 20 de ani n-a facut varicela cand era mica, in schimb a facut acum... Duminica si luni au durut-o ochii si capul foarte tare, am zis ca a stat in curent... marti i-au aparut primele bubite: in cap, pe maini, spate, cateva pe burta. Astazi s-au extins peste tot: fata, urechi, gura.
Nici eu n-am facut cand eram mica, mi-e tare frica! Cand era clasa IV-a a facut rubeola, cand i-a trecut ei am facut eu... o forma foarte urata. Nici nu stiu ce sa-i fac? Suporta foarte greu boala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Lucia, imi pare rau! si eu am facut tarziu varicela si am avut foarte multe bube, imi amintesc ca numai in cap (par) aveam vreo 30 de basici pe care le spargeam ca sa ma mai razbun, restul nu aveam curaj ca sa nu ramana urme. pot sa-ti spun ca zilele cu discomfort mare sunt putine, cel mai rau e cand apar apoi treptat se usuca si te simti mai bine. sincer nu stiu ce se recomanda acuma ca tratament, atunci dadeam cu mixtura mentolata de la farmacie pe basici iar unde ma manca ingrozitor nu scarpinam si mangaiam usor cu palma si trecea.
sotul meu a facut varicela la 40 de ani, a 2-a tura!
sanatate fetei si tie umpic de noroc sa nu te molpisesti!

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia52 spune:

Multumesc mult Tdi pentru urari!
Acum s-a umplut toata de bube, sunt ingrijorata ca i s-au marit doi ganglioni, unu pe gat si unul spre ceafa. Suporta foarte greu boala, o doare foarte tare in gat.
Despre mine ce o vrea Bunul Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rarutu spune:

si baietelul meu ide 2 ani a vut acelasi lucru. este la mama mea la tara. Nu a facut febra, dar i-au aprut cele mai multe pe picioare. a
avut raspandite si pe corp, dar foarte putine. O asistenta de la tara mai in varsta mi-a spus ca este varicela si l-am adus la doctor in Bucuresti. Pediatru ne-a zis ca daca nu sunt intepaturi de insecte, este alergie. Ne-a recomandat un regim alimentar si sirop antialergic(eurespal. Raman totusi convinsa ca a fost varicela pentru ca erau apoase, il mancau si dupa ce le rupea facea crusta. Il ustura cand ii dadeam cu solutie mentolata. Intrebarea mea este de ce nu a facut febra (a fost 2 zile foarte agitat?!

Mergi la inceput