Cabinet stomatologic
Raspunsuri - Pagina 65
wallee spune:
Iael
Treaba buna nu stiu daca se mai face in stomatologia de la noi.Medicii nu stiu cum sa jupoaie pacientii mai bine .Acesta este planul de tratament , vizeaza mai intai buzunarul lor si apoi calitatea lucrarilor.
Aspectul cabinetelor arata de cele mai multe ori foarte bine , spatii renovate , aparatura etc dar in ce priveste sterilizarea instrumentarului sunt probleme mari .Am citit pe un forum destinat stomatologilor cum stiu ei sa "pacaleasca " autoclavul .Sau medici la inceput de cariera care cereau diverse sfaturi pe forum referitoare la tratamentele ce urmau sa le aplice pacientilor .Pe mana unor asemenea medici am ajuns .
Stomatologie se face in Romania si buna dar din pacate sunt putini medici care respecta standardele si probabil o sa te uimeasca dar nu e din vina lor.Si normal ca nu e din vina lor atata timp cat universitarii lucreaza groaznic si nu stiu cum sa puna bete in roate medicilor care au mai dat un ochi si pe la vecini si se straduie sa faca lucrurile asa cum trebuie.
si cum probleme sunt multe si greu de explicat am sa ma limitez doar la ce ai povestit aici pe forum.La prima intalnire am platit consultatia , radiografia si prima sedinta de tratament de canal (peste 2 milioane ) .I-a lasat dintele deschis fara pansament provizoriu
In primul rand asta ca tot te laudai ca ai citit pe forumuri dedicate stomatologiei cand medicul a lasat acel dinte deschis trebuia sa iti dai seama ca habar nu are cum se face un tratament endodontic corect si sa nu mai mergi a 2-a oara.Pun pariu ca acel medic nu a folosit (DIGA) sistem esential pt tratamentul de canal obturatii si etc.De ce zic esential? Nu trebuie sa fii foarte destept si nici sa ai scoli inalte sa intelegi ca saliva e plina de microbi.Daca in canal raman microbi tratamentul e din start gresit.Si aici intervine DIGA.Iti permite sa izolezi dintele sa dezinfectezi canalul cu substante foarte active substante care in mod normal nu se pot folosi pt ca sunt iritante pt mucoasa orala.
...imi spune ca deja lucrurile s-au complicat si tb tratament inca 3-4 sedinte ca e vorba de o gangrena .
Ar fi fost culmea sa nu fie daca dintele a ramas deschis
Cat despre conditiile de sterilizare par a fi daca nu te informezi mai mult .Nu se schimba piesele fixe , nu au freze de schimb (doar ansele se schimba ), sprayul acela apa/aer nu se schimba si uneori se dezinfecteaza doar superficial cu un spray , alteori nici macar atat .
Si aceastea toate in clinicile de varf !
Bun aici iar e vina pacientilor care in primul rand se uita la aspectul exterior spoturi, canapele de piele camera, intraorala, dar nu se uiata de exemplu daca se folosesc piese sterile( ma refer la cele fixe) etc...
Cabinetele care se respecta si aici nu ma refer la cele cu spoturi au aparate speciale care impacheteaza piesele (ca si seringile de unica folosinta)care se pot pune in autocalv si sunt sterile 2 luni .Sanepidul ii obliga sa le dateze.Certitudinea ca sunt sterile? Trebuie desigilate in fata ta...
Si inca un secret....calitatea actului medical tine de sufletul si constiinta medicului....pt ca el poate insela sistemul oricand.
Inca o chestie foarte importanta este durta tratamentului...
daca un tratament dureaza mai putin de 1h atunci din start te poti indoi de calitatea acestuia si ca exempu: UN TRATAMENT DE CANAL LA MOLAR DUREAZA IN MEDIE 4-6 h(intr-o sedinta sau 2)
Intr-adevar taratamentele bune nu sunt ieftine dar asta nu inseamna ca un taratament scump este si bun
Faptul ca te-ai plimbat la atatea cabinete e un lucru suparator.La fel de suparator si faptul ca problema nu a fost rezolvata...
Imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva dar mai rau imi pare ca stomatologii si medicii in general sunt aruncati in aceeasi oala.Printre ei exista si oameni constienti care se straduie sa faca tot ce pot si sa ofere cum spunea un pacient "nu numai dinti"
bogdanai
Si-asa sunt cu dantura varza si mi-e frica de dentist, daca mai si citesc povesti din astea, cred ca nu mai calc pe-acolo.Intre 2 rele alege ce e mai putin rau...SI CAUTA UN STOMATOLOG.In final tu vei avea cel mai mult de suferit.
De ce e subiect intitulat "Cabinet stomatologic" ? Ca sa ne raspundem singure la intrebari ?
Stomatologia si mai ales MEDICINA se face in cabinete nu pe forumuri
Alinutza1979 spune:
Va rog mult sa-mi spuneti cam cat ar costa un detartraj si "o carie"?!
Preturi cu aproximatie la un cabinet de cartier!
Eu n-am mai fost la stomatologie particulara si n-am idee ...as vrea sa stiu daca va fi ok sau ma va jupuii!
wallee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alinutza1979 Va rog mult sa-mi spuneti cam cat ar costa un detartraj si "o carie"?! Preturi cu aproximatie la un cabinet de cartier! Eu n-am mai fost la stomatologie particulara si n-am idee ...as vrea sa stiu daca va fi ok sau ma va jupuii! |
ce inseamna pt tine cabinet de cartier...
Alinutza1979 spune:
Citat: |
ce inseamna pt tine cabinet de cartier... |
...asteptam un raspuns nu o intrebare....!
Cabinetele de cartier sunt cele deschise in ap. de bloc cu aparatura normala (nu ultrasofisticata).
Iael spune:
Walee
Clinica aceea la care am fost la prima consultatie se numea Dentestet Desi i-am spus doctoritei ca eu stiu ca nu este bine sa fie lasat dintele deschis (in urma cu 8 ani am avut un dinte care a necesitat tratament endodontic si medicul care m-a tratat mi-a explicat ca nu este bine sa ramana canalul deschis )ea m-a asigurat ca nu se intampla nimic .
M-am dus si a 2-a oara pt ca nu vroiam sa merg dintr-un cabinet in altul si in final tot in aceasta situatie am ajuns .Am inteles ca dr respectiva a fost concediata ulterior , probabil au fost multi pacienti nemultumiti .
Diga nu prea se foloseste din pacate .
La cabinetul la care am incercat sa tratam ulterior dintele ,cand am intrebat daca izoleaza folosind diga doctorita a sarit in sus imediat .(desi in acel cabinet o obturatie a unei maselutze a costat 2,5 milioane lei vechi ).
Ce mi-a ramas atunci dupa clasica plata a consultatiei initiale si acelei obturatii ? Sa caut un cabinet si un medic responsabil si sa sper sa gasesc !
Regret ca ai interpretat faptul ca am incercat sa ma informez citind diferite lucrari de specialitate (si chiar forumuri ...de ce nu ? ) ca fiind o lauda .Astazi accesul la informatie este la indemana tututor ,nu am nici un merit ,nu am inventat eu internetul .
Dincolo de aceasta remarca , mesajul tau mi se pare a fi unul cu bune intentii .
Asa este , calitatea actului medical depinde de sufletul si constiinta medicului .Oricat ai incerca sa controlezi situatia este aproape imposibil .
Daca ceri sa vezi trusa cu care esti tratat deja medicul se simte deranjat si din acel moment esti etichetat .O asistenta mi-a spus chiar ca o jignesc atunci cand am cerut cateva informatii despre sterilizare .Trebuie doar sa platesti cat cer si sa nu intrebi nimic .
Vestita consultatie o platesti la fiecare clinica , chiar daca in fapt tu ai nevoie de tratament , nu de consultatie .
desert.rose spune:
Buna ziua ! sunt noua aici si nu am avut timp sa citesc tot topicul.imi cer scuze daca intrebarea mea a mai fost pusa.
cand aveam 6 ani am cazut cu rolele si am "muscat" din ciment.mi-am spart dintele din fata si cand m-am dus la stomatolog mi-au spus ca trebuie sa astept multi ani ca sa imi poata face ceva( nu am inteles de ce ). acum as face orice sa imi pun o coroana integral ceramica pentru a nu mai avea o jena de fiecare data cand zambesc,rad sau pur si simplu deschid gura mai larg.exista riscul ca, la prima sedinta,atunci cand este indepartata o parte din dinte, sa fie atinsi/fracturati sau sa pateasca ceva dinti de langa cel in cauza ?
va mutlumesc anticipat :)
Simona_B spune:
Buna. Vazand ca acest topic este unul profesionist, imi permit sa repet o postare la un topic mai general. Sper sa obtin pareri pe masura.
Sunt nelinistita din cauza problemelor pe care le are fetita mea cea mare de aproape 5 ani. I-am dat zimafluor pana cand am citit pe net ca e cancerigen si ca de fapt, acolo unde apa contine sufucient flor nu e necesar, deci sa fi fost poate o jumate de an sau chiar mai putin de "tratament". De foarte micuta (inainte de a administra zimafluor) dintisorii au inceput sa se pateze si sa aiba smaltul afectat. Ca si cand nu ar fi fost suficient ca dintii erau f slabi, acum circa 1 an a cazut si si-a spart incisivii care deja erau slabiti. In urma cazaturii s-a umflat tare si a iesit partea aia moale in exterior. A durat un timp pana s-a dezumflat si am putut sa facem periajul corect. De atunti i s-a format de doua ori granulom. Atunci imediat doctorita ne-a propus sa o anesteziem local si, cum tratarea dintilor e inutila, sa ii scoatem... Evident ca nu am fost de acord pt ca nu are un raport bun cu dentistul, si as dori sa ii dau o sansa mai normala unui alt inceput, cu un alt dentist... O perioada am abandonat in ideea ca nu consider f necesar sa se intervina pe dintii de lapte... Acuma insa ma ingrijoreaza ca din nou s-a format granulom. Sa ii dau antibiotice nu prea sunt de acord si am evitat cat am putut (cred ca a luat de vreo 2 ori pana acum si doar in situatii extreme).
As dori sa imi spuna cineva cu experienta sau cunostinte in stomatologie poate afecta dentitia permanenta o atitudine pasiva? Cariile ca si cariile, insa granulomul ma ingrijoreaza f tare.
Va multumesc mult pt rabdare! :)
iulix spune:
Buna. As vrea sa aflu si eu cam cat costa un implant de maseluta? Multyumesc anticipat!
gigiica spune:
Va sugerez un doctor f bun in Dorobanti. Eu cu familia si inca 3 prieteni numai la el mergem de 4 ani (de cand l-am cunoscut), Dr Muzas de la ImplantX (0314055801), e medic parodontolog si de implanturi dentare dar pacientilor lui consacrati le trateaza si cariile, copii, etc .
Incercati un consult si veti fi uimite de stie sa faca omul asta.
Stiu ca fac reclama dar e o reclama pt un profesionist...........
alina1507 spune:
Clinica Welldental. Merg cu baietelul meu de 3 ani si 11 luni,si este foarte incantat. Sincer ,nu ma asteptam sa fie atat de deschis si cooperant si asta in mare parte i se datoreaza d-nului doctor.