Cabinet stomatologic
Raspunsuri - Pagina 24
Lia spune:
quote:
Originally posted by Hermis
Buna Lia,
Sper din toata inima ca nu o mai fie nevoie sa te bat la cap - iti spuneam in mesajele anterioare de baiatul meu care a cazut in dinte...dintele si-a schimbat culoarea...inca nu a facut infectie...era de umblat pe canale...(printre atatea mesaje sper ca micile detalii ti-au aprins un beculetz)
E bine, intre timp, dintele a revenit la albului lui "original"... - sa inteleg ca de fapt nervul nu murise si ca ceea ce favorizase schimbarea culorii dintelui s-a resorbit (tesutul necrozat)?
Daca nervul era in continuare mort - dintele trebuia sa ramana inchis la culoare, nu?
Mii de multumiri!
Hermis
Draga Hermis,
eu nu pot vedea nimic,dar daca dintisorul are aceeasi culoare ca inainte de traumatism,dintisorul ar trebui sa fie vital.
Numai bine si tie si baietelului tau si scuze pentru intarzierea cu care vine raspunsul.
Lia spune:
quote:
Originally posted by georgia
Am o mareeee suparare! Am observat de vreo 3 zile la Vlad 2 maselute mai galbui decat restul si azi parca toti dintisorii sunt mai galbeni. Imi vine sa urlu, Vlad a avut niste dintisori albi, albi, nu-i plac dulciurile -prefera kg de fructe,il spal de la primul dintisor pe dinti de 3 ori(il spalam ca acum la gradi nu cred ca il spala dupa masa de pranz, asa imi zice el ca NU), poate fi ceva trecator?? Vlad este foarte bolnavior, de o saptamana ii tot dau si schimb antibiotice(ptr prima data in viata lui i-a antibiotic) i-am dat ampicilina, biseptol, acum ii dau Augumentin, combinat cu antitermice. Mi-a facut azi noapte 40 temperatura-asa intrebarea era poate sa fie asta(antibioticele) cauza ingalbenirii?
Ce poate fi? sper sa nu fie definitiv...
Georgia,imi pare tare rau ca sunteti bolnaviori.primul gand care mi-a trecut prin creieras e ca din cauza ca-i bolnavior l-ai spalat pe dintisori cu "mila".Dupa ce va incepe sa se simta mai bine,periaza temeinic o saptamana si daca in continuare-s galbeni,povesteste-mi.Insanatosire grabnica si numai bine!
Lia spune:
quote:
Originally posted by RELY27
As dori sa aflu si eu raspunsul la o intrebare.Baietelul meu in varsta de 2 ani, are toti dintisorii chiar si 8 maselute, dar intre caninii de jos are doar 3 dinti.M-am uitat sa vad daca ar avea loc sa mai iasa al 4-lea, dar nici vorba, nu are loc liber.Ma intreb daca acest lucru nu va fi o problema mai tarziu, pt ca taticul lui are inca caninii de lapte, nu stiu din ce motiv si in cerul gurii i-a iesit un canin, cel definitiv.De scos nu prea vrea sa scoata caninul de lapte pt ca nu stie daca cel definitv se va trage la loc.Va rog sa imi spuneti ce sa fac cu bebe? e vreo problema lipsa dintisorului? cand ii vor creste dintii definitivi nu se va intampla ca si la taticul lui?
Rely si Richi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/aureliapopoviciu/my_photos
Draga Aurelia,
Cei trei dintisori au aceeasi latime?
Daca vrei sa stii exact ce e cu dintisorul care n-a erupt,mergi cu Richi la o clinica de stomatologie,fa-i o ortopantomograma.Se va vedea exact daca dintisorul care n-a erupt exista sau nu.Iar pentru ca sa fii sigura ca nu vor exista surprize similare caninilor sotului,in acelasi fel,in momentul in care ti se pare ca ceva nu e-n regula cu eruptia dintisorilor definitivi,mergi la stomatolog si-i faci o ortopantomografie.Se vede totul si se poate interveni.
La sotul probabil exista si cel de-al doilea canin permanent,e probabil tot undeva in palatul dur.Nu stiu cat de departe de pozitia lor normala sunt caninii permanenti,ar fi bine sa mearga la un stomatolog-ideal chirurg BMF sau ortodont.
Numai bine!
RELY27 spune:
Lia iti multumesc pt ajutor si o sa iti urmez sfatul.Inainte de a posta intrebarea aici am mai postat-o altundeva, deci sper sa nu te superi daca o mai vezi.Cineva mi-a sugerat s-o postez aici pt ca voi primi raspuns.Inca o data multumesc pt sfat.
daniela77 spune:
Draga Lia,
Eu am un nepotel in varsta de 7 ani, care are o problema cu dintii definitivi.
Am vazut ca este normal ca dintii noi sa fie un pic mai galbui decat cei de lapte, dar cei definitivi, au pete negre. nu par carii. Apar parca ar fi stropiti cu piatra neagra.
Ce e de facut?
daniela
Lia spune:
quote:
Originally posted by daniela77
Draga Lia,
Eu am un nepotel in varsta de 7 ani, care are o problema cu dintii definitivi.
Am vazut ca este normal ca dintii noi sa fie un pic mai galbui decat cei de lapte, dar cei definitivi, au pete negre. nu par carii. Apar parca ar fi stropiti cu piatra neagra.
Ce e de facut?
daniela
Draga Daniela,
Eu nu pot vedea nimic,deci nu pot decat sa-ti povestesc care ar putea fi cauzele.Teoretic petele respective pot fi urmarea cariilor/infectiei la dintisorii de lapte corespondenti,sau urmarea unor tratamente cu tetraciclina,doxiciclina,minociclina,sau fluoroza severa (expunere pe termen scurt in timpul formarii smaltului,petele apar simetrice).
Sa mearga la un stomatolog,care va putea vedea dintisorii si spune despre ce este vorba.Numai bine si tie si nepotelului!
danv spune:
quote:
Originally posted by angelito
Tot eu sunt!
Din pacate, prietenul meu va trebui sa ramana cu proteza aceea oribila cel putin o luna!! Iar in aceasta luna nu va mai putea manca, vorbi, decat printre dintii stransi foarte bine de sarme :(((! Deja a slabit 5 kg intr-o saptamana, si inca putea manca cat de cat mai bine, dar luna asta, cand o sa "manance" numai chestii fff lichide, nu stiu ce-o sa se intampla (mai ales ca el e slab, are 1,86 si 65 kg) :(!
Poate Lia va putea sa-mi mai dea niste informatii, dupa ce-i spun toata povestea: medicul a descoperit acum ca Dan are maxilarul fracturat (practic, rupt, din cauza batailor pe care le-a luat in copilarie), si maseaua de minte a crescut aiurea si impinge exact in locul unde este fractura. Ne-a explicat ca daca nu-i punea proteza trebuia sa-i faca operatie, sa-i taie obrazul, pe dinafara, si sa-i puna placa :(((.
Ma intreb acum totusi cum isi poate el curata dintii, ca nu poate sta o luna fara sa-i curete. Nici gargara nu prea poate sa faca, a incercat cu apa de gura, dar o inghite, si pe prospect scria ca nu trebuie inghitita. Si ma mai intreb ce se va intampla dupa o luna, cred ca-i vor scoate proteza si maseaua de minte?!
Suntem intr-o situatie aproape disperata, si poate voi (si in special Lia) veti putea sa ma ajutati cu niste informatii!
imobilizarea intermaxilara se foloseste doar in cazul unei fracturi recente, in nici un caz pentru cele "din copilarie", acestea sunt deja consolidate si nu mai necesita imobilizare.
deci, nu se aplica imobilizare decat pentru traumatisme recente (maxim 3-4 sapt.)in nici un caz pentru infectii, decat daca sunt o suprainfectie a unui traumatism (fractura mentionata anterior). durata da imobilizare a unei fracturi necomplicate este de 3-4 saptamani (daca s-a optat pentru o imobilizare ortopedica in defavoarea celei chirurgicale); este obisnuita o scadere ponderala de 6-7 kg. minim, trebuie compensata dieta mai saraca prin administrare de multivitamine, multiminerale; igiena, chiar daca dificila, este foarte necesara, riscul fiind o suprainfectare; de asemenea, in cazul unei fracturi este obligatorie administrarea unei terapii antibiotice, antiinflamatorii si antialgice.
aluna spune:
Paradontoza helpppp!
Sper ca cineva sa ma auda si sa ma lamureasca si pe mine!!
Am paradontoza de aproape 10 ani ,am facut ceva tratamente la inceput dar a continuat sa avaseze si sa se agraveze...acum citiva ani aveam deja mobilitate gradul trei, de atunci am pierdut foarte multi dinti si masele,unele s-au retezat la nivelul gingiei iar radacina a ramas,unele au iesit pur si simplu cu radacina cu tot.Ultimul dentist la care am fost in Ro,mi-a spus ca nu are ce sa-mi faca,lucrari nici nu a vrut sa auda, pe o gingie bolnava si cu dinti cu o mobilitate asa mare...
Acum eu ma gindesc totusi ca ar trebui sa merg poate sa vad aici un specialist dar as fii vrut sa stiu cam la ce as putea sa ma astept,am auzit de implanturi,dar nu stiu daca se fac in situatia mea.
Sint un pic cam speriata, mai ales ca nu mai am aproape nici o masea si-mi este greu sa maninc...
Multumesc anticipat
Aluna
mirelam spune:
Am si eu o intrebare, daca se poate.
Baietelul meu are 6 ani si 8 luni.
Pana acum a schimbat doi dintisori, ambii in partea de jos, cei din mijloc (incisivii centrali). La primul a fost usor caci i-a cazut cel vechi si apoi i-a crescut cel nou frumos. Problema este la cel de-al doilea dinte care a inceput sa creasca inainte sa-i cada cel vechi, oarecum in spatele lui si un pic stramb. Cand am vazut ca incepe sa-i dea dintele nou, am miscat un pic de cel vechi si l-am scos (destul de usor si fara sa chinuiesc copilul). Cel nou creste in continuare cam stramb, adica nu este in linie cu ceilalti dinti, este un pic "incalecat" daca pot spune asa, adica una din partile laterale ale dintelui este mai in spate fata de linia celorlalti dinti.
Este nevoie de vreo procedura speciala la stomatolog ca sa-i indrepte dintele, sau dintele se va indrepta singur pana va ajunge sa creasca de tot?
Multumesc anticipat.
Nicoleta spune:
Ziua buna.
Am un bebe de 1 an si 10 luni si nu ne lasa deloc sa-i periem dintii... El ia pastilute de flour de la 7 luni (abia atunci ne-au fost recomandate de catre pediatru). 5 zile din 7 ale saptamanii.
Acum cateva saptamani dintii au inceput sa se acopere de tartru, care acum s-a colorat, negru. Sunt neuniform acoperiti. Si in continuare nu ne lasa sa ii periem...
Noi nu folosim la periaj (cand putem si mai mult cu "forta")pasta, nu am gasit fara flour si nu vrem sa faem vreo tampenie, sa-l suprafloururam.
Intrebarile ar fi ce fel de pasta sa folosim si daca se face detartraj unui bebe asa de mic(cu ultrasunete si tinut, ca sigur nu va tine el gura deschisa...). Care ar fi riscul aparitiei cariilor? (daca nu cumva..Brrr, sper sa nu!) Un alt medic pediatru mi-a spus ca la aceasta varsta tartrul protejeaza. Asa este? Cunosti cumva un medic stomatolog pediatru bun in Brasov?
Si cam la ce varsta apare al doilea rand de masele?
Multumesc.
Nicoleta.