Intrebare-Pentru Marius

Intrebare-Pentru Marius | Autor: monval

Link direct la acest mesaj

BUNA ZIUA,
AM UN BAIETEL DE UN AN SI 10 LUNI , DE UN AN DE ZILE LOCUIM IN BELGIA , ALOCATIA SI INDEMNIZATIA DE CRESTERE A COPILULUI AM LUAT-O PINA ACUM LASIND PROCURA MAMEI MELE . ACUM VENIND IN VACANTA IN ROMANIA TREBUIE SA RENUNT LA ALOCATIA DE STAT LA ACEI 200 LEI PENTRU A-I LUA DIN BELGIA, TREBUIE SA DUC DOVADA CA RENUNT AICI CA ALTFEL NU PRIMESC ACOLO .
INTREBAREA MEA ESTE DACA OBLIGAT IMI TAIE SI INDEMNIZATIA DE CRESTERE A COPILULUI,CARE NU VREAU SA O INTRERUP, MAI AM DE LUAT 3 LUNI .CUM DE LA 1IAN LE PRIMESC PE AMINDOUA PE ACEEASI CHITANTA ADICA 800 LEI IMPARTIT IN 200 SI 600 , RENUNTIND LA ALOCATIE O SA-MI TAIE SI INDEMNIZATIA?
AM AUZIT CA EXISTA SI ACEASTA VARIANTA.
FUNCTIONARA UNDE AM FACUT CEREREA DE RENUNTARE A ALOCATIEI MI-A SPUS CA EA NU ARE LEGATURA CU INDEMNIZATIA.
NU STIU CE SA CRED PT. CA NU AM INCREDERE IN NIMENI.
MULTUMESC MULT ANTICIPAT

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da cred ca vei pierde si indemnizatia.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

Am fost in concediu si nu am putut ridica indemnizatia care vine prin posta,am fost la posta si mi-au spus ca au trimis-o si ca nu mai e la ei,trebuie sa depun o cerere nu stiu cui.Va rog sa-mi dati si mie amanunte daca cunoste sau a mai fost cineva in situatia asta!Cum procedez(dupa ce voi rezolva) sa-mi vina direct pe card ca m-a seaca treaba asta sa stau acasa sa astept postasul?
VA multumesc anticipat.

Io mami de Matteo

Cosi Cresco

www.totsites.com/tot/matteomio " target="_blank">Ho anche Sito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monval spune:

NU INTELEG CUM AU DREPTUL SA-MI OPREASCA INDEMNIZATIA DACA EU NU AM RENUNTAT LA EA, . AM RENUNTAT DOAR LA ALOCATIE EU RAMININD IN CONTINUARE ACASA CU COPILUL PINA IMPLINESTE ACEI DOI ANI.
DE ACEEA SUNT NELAMURITA . VA ROG SA-MI SPUNETI UNDE SCRIE CA DACA EU RENUNT LA ALOCATIE OBLIGAT IMI IAU SI INDEMNIZATIA .
MULTUMESC ANTICIPAT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

monval
alocatia copilului n-are nici o legatura cu concediul postnatal.sunt doua dr diferite- dr copilului la alocatie si dr tau la concediu platit postnatal.

Mergi la inceput

Pai aia e ca nu ramai acasa ci esti in alta tara de 1 an. Adica domiciliezi in alta tara. Simplu. O conditie prevazuta de lege este ca parintele sau tutorele dupa caz sa domicilieze impreuna cu copilul in Romania. Nu este cazul tau. Daca s-ar fi prins ca ai un an de cand ai plecat in mod sigur ti-ar sosi o adresa prin care te-ar anunta oficial ca trebuie sa returnezi banii.

PS
Te rog sa nu mai scrii cu majuscule. Se intelege scrisul si daca scrii cu litere mici.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Din cauza emotiei m-am exprimat gresit si uite ca s-a inteles pe invers, acum am inteles si m-am linistit.
MARIUS, scuze pentru felul in care am scris,am fost asa de intoarsa ca nu mi-am dat seama.
Va multumesc mult pentru raspuns si va doresc o zi buna.

Mergi la inceput

Am uitat sa va mai spun ceva, eu inca domiciliez in Romania, am acte de identitate si domiciliez in Romania.Am fost doar plecata in vizita in Belgia dar inca nu mi-am facut acte acolo din aceasta cauza ca inca am acte aici in Romania si trebuie sa aduc dovada renuntarii ca sa-mi pot face dincolo.
Multumesc pentru raspuns.
O zi buna.

Mergi la inceput

Ai raspunsul privat.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Mergi la inceput