homeopatie - da sau nu?
Inainte de toate vreau sa precizez ca am cautat pe forum si stiu in mare discutiile despre homeopatie...la fel ca si cele despre spalaturi vaginale.
Problema este urmatoarea: am descoperit si eu medicina homeopata si am fost la un astfel de medic. Acum cativa ani m-am operat de un chist pe ovar, chist care a trebuit scos cu totul, si de atunci iau anticonceptionale. Frica de a se dezvolta alt chist este foarte mare, de aceea sunt extrem de precauta la tot ce ar putea influenta asta....
Doctorul homeopat mi-a recomandat sa renunt la anticonceptionale - pe care precizez ca le iau DOAR pentru protejarea celuilalt ovar. Tratamentul prescris in schimbul renuntarii la pastile este "spalaturi vaginale" - eu asta stiu ca nu e foarte recomandat....
Intrebarea mea este: medicina homeopata si tratamentul prescris ma pot apara de aparitia chisturilor?Atata timp cat renunt la pastile? Si....spalaturile vaginale nefiind asa de recomandate - pana la urma e bine sau nu sa urmez tratamentul homeopat prescris?
Raspunsuri
Alynutza spune:
Eu sincer nu prea vad legatura intre (chistul pe) ovar si spalaturile vaginale. Sunt de acord cu tratamentele naturiste, stiu ca exista plante care regleaza dpdv hormonal, in cazul tau m-as fi asteptat sa iti prescrie ceva de genul asta. Poate n-ar fi rau sa consulti inca un medic homeopat pentru o a doua opinie?
tzitziri spune:
Alynutza,
multumesc pentru raspuns....explicatia a fost "in momentul formarii chisturilor in organism a existat un dezechilibru"...si "acele spalaturi vaginale intaresc imunitatea organismului".....deci sunt ca "tratament" la prevenirea chisturilor...
Am mai primit niste pastilute de dizolvat in apa, dar eu nu le-am asociat cu partea ginecologica, ci cu niste migrene pe care le am de cativa ani buni....sunt dispusa sa fac acest tratament, chiar daca inseamna renuntarea la anumite "placeri" - desi din fericire nu beau cafea, dar sunt mare fan ceai verde sau negru, dar am dubii legate de spalaturile vaginale - daca ma pot proteja suficient si daca nu risc sa dau de altele....
abriana spune:
Buna tzitziri [b],
tratamentul tau real sunt acele granule, chiar daca tu crezi ca sunt doar pt migrene. Remediul a fost ales nu pt doar un anumit simptom, ci pt toate afectiunile tale( sper...). Spalaturile vaginale nu tin cu adevarat de tratamentul homeopat.
Ceea ce ma nedumereste este de ce nu le iei sublingual, de ce le dizolvi in apa, cand aceasta modalitate de administare este pt sugari?
Sanatate maxima!
Clover spune:
Nici un medic nu recomanda spalaturi vaginale daca nu ai nimic. Eu m-as intreba cat de competent e medicul asta.
Personal -homeopatie nu. Remedii naturiste sau medicina alopata.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
tzitziri spune:
Multumesc pentru raspunsuri
,
Abriana,intr-adevar, stiu ca homeopatia trateaza bolnavul, nu boala...deci ca acela pastilute sunt pentru mine nu pentru migrene sau alte boli. Nu stiu exact cum ar trebui sa arate niste granule
, dar ce am primit eu arata exact ca niste pastilute mici pe care mi s-a spus sa le dizolv in apa (0,5 l de apa plata) si apoi sa iau in fiecare zi cate o lingurita din acel amestec (dupa ce il mai agit in prealabil)....nu stiam ca e doar pentru sugari modul de administrare
..stiu doar ca tratamentul a fost prescris in paralel cu anticonceptionalele pe care le voi mai lua pana se termina folia pe care am inceput-o..deci e un tratament mai "special" care sa contracareze si pastilele in urmatoarele cateva zile.
Clover, eu nu sufar de nimic in acest moment pe parte ginecologica...am analizele la zi si nu sunt probleme de nici un fel.Probabil spalaturile au fost recomandate pentru a preveni aparitia chisturilor cand voi termina anticonceptionalele....de aia ma intrebam daca sunt suficient de puternice cat sa fie remediu contra chisturilor (care pot aparea). Multumesc pentru parere....si eu sunt in dubii cu spalaturile respective...
Alynutza spune:
Eu stiu ca spalaturile se fac doar ca si tratament in caz de infectii/micoze, etc. Facute intr-un vagin sanatos pot strica echilibrul existent si il pot face extrem de sensibil la factorii de mediu, pentru ca se 'curata' si bacteriile bune, responsabile cu curatarea naturala a vaginului. Bine, eu clar nu sunt fan spalaturi, fostul meu ginecolog mi le recomanda si mie cu caldura, frecvent, numai ca eu nu-l prea ascultam, actualul nu mi-a recomandat niciodata spalaturi. Oricum, din cata anatomie stiu eu, spalaturile alea cum ajung sa ajute ovarele? Ca mai e cale lunga din vagin pana la ovare...
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc