Slovenia
Doresc sa stau 2 zile in Slovenia, sa vizitez Ljubljana, Pestera Postojna...
Imi poate recomanda cineva o cazare ieftina si buna in zona Pesterii?
As dori sa fac o rezervare prealabila.
Multumesc
anda
"daca dragoste nu e...nimic nu e"
Raspunsuri
mamini spune:
salut!
eu am vizitat Slovenia in 2003 si am stat in Ljubliana, la Postojna am plecat cu un minibus si ne-am intors dupa amiaza in Ljubliana si ne-am urcat in tren , ne-am oprit in Bled unde e superb. am inchiriat barca si am vislit pina pe insulita aia unde e biserica, am urcat la cetate... am gasit cazare la particular, ieftin si curat. mi-a placut, in Ljubliana am fost pt un congres si am avut incluse o multime de chestii, gala dinner in castel- frumos de tot, in plus am batut cu piciorul orasul, museul de arta e in mijlocul unui parc superb...singurul incident neplacut a fost ca in barul hotelului unde am stat ( Lev, parca se numea, 5 stele desi nu le merita) a fost impuscat un tip, in cap, in timp ce colegii mei isi sorbeau linistiti bauturile la masa vecina---noroc ca pe mine m-au batut pantofii si m-am intors mai tirziu la hotel, dar oricum, a fost nasol, mai ales ca unii dintre ei au fost zdruncinati destul de rau de cele intimplate.
cazare noi am avut aranjata pt Ljubliana, in rest, cum spuneam, am gasit acolo la particulari, au in poarta "zimmer frei"- am dat 18 euro de persoana, camera cu baie si mic dejun ( gazda noastra avea about 70 de ani si asculta Led Zeppelin la casetofon ). a fost frumos, sau mie mi-a placut.
iti doresc calatorie placuta.
M
diciu spune:
Multumesc Mamini!
Am citit cu interes ce ai scris...
ideea cu inchiriatul unei barci si mers pana la insula mi se pare superba...
Intre timp am facut rezervare intr-o localitate de langa Kranjska Gora...cam la 10 km de Bled..
Abia astept..insa din pacate stau numai 2 nopti in SLovenia....si vreau sa vizitez si Postojna si Ljublijana si Bled si altele...
Sper sa reusesc sa vad cat mai mult...
anda
Eleni spune:
Buna!
Ljubljana este un oras foarte aproape de inima mea. Am fost acolo acum 10 ani dar am si acum amintirea vie. Tare frumos, stradutzele de pe cheiul apei, cu florile abundand in balcoane sunt minunate.
Sa urci la cetate e o priveliste superba.
Si Bled este pentru mine madeleina lui Proust. De cate ori evoc ziua aceea petrecuta acolo imi urca sangele in obraji si nu-mi pot opri zambetul. Da, e minunat sa iei barca pana pe insulita, ori vaslesti, ori iei barcutele de mai mari dimensiuni care merg pe carburant (emotia vaslitului e de preferat, dar daca nu stii... mai bine nu risti).
E superb. Nu sunt nicidecum de folos cu date de contact, numai voiam sa iti spun ca nu vrei regreta. Sa ne zici cand te intorci cum a fost. Eu vreau si poze, mi-e tare dor de acolo.
Cu drag,
diciu spune:
Eleni..ma voi intoarce din concediu pe 16 septembrie...si cu siguranta cand voi veni va voi povesti si voi pune si poze...
O sa vaslim...eu stiu asa si asa...dar sotul meu stie bine...de ce ar fi riscant?..ti se dau vestute de salvare?
Abia astept sa ajung...sper sa fie totul bine si sa ma bucur de vacanta!
Cam cat crezi ca-mi va lua sa vizitez Ljubljana?...sau macar ce e mai frumos din ea...centrul istoric pe jos..cetatea de care vorbeai?
anda
Eleni spune:
quote:
Originally posted by diciu
O sa vaslim...eu stiu asa si asa...dar sotul meu stie bine...de ce ar fi riscant?..ti se dau vestute de salvare?
Cam cat crezi ca-mi va lua sa vizitez Ljubljana?...sau macar ce e mai frumos din ea...centrul istoric pe jos..cetatea de care vorbeai?
anda
Noua nu ni s-au dat vestute. Spuneam riscant pentru ca din ce imi amintesc lacul este adanc si eu nu stiu sa inot. Deci pentru mine e riscant, dar stia partenerul meu sa dea la vasle si a fost ok.
Centrul istoric iti ia o zi... presupun ca daca faci un hei rup le poti vedea pe toate intr-o zi. La cetate se urca lejer, nu e abrupt, dar panorama este minunata, si daca se insereaza si vezi cum apune soarele si efectiv inflacareaza acoperisurile... ma iau cu fiori...
Mi-ai dat o idee extraordinara despre urmatoarea destinatie de vacanta.
T rog frumos cand te intorci sa imi zici detalii, costuri, cazare, transport, etc...
Acum 10 ani eram tanara si aventuroasa, acum as lua-o si pe fiica-mea sa vada si ea, plus sotul...
Pfoaaaa, ce mi-ai facut... m-ai rascolit grav...
diciu spune:
Mda...eu stiu sa inot asa si asa....dar iti dai seama ca intr-un lac adanc is gata...sper sa fie vestute acolo...
hmm..nu stiu daca imi pot rezerva 1 zi intreaga pt Ljubljana..n-am cum sa le fac pe toate in 2 zile...voi vedea eu acolo
merci oricum pt impresiile tale...mi-au fost de folos!
Cu siguranta ca voi povesti pe unde am fost si ce-am facut...traseul meu propus este urmatorul:
1 zi la Timisoara
1 zi la Zagreb
2 zile Slovenia
15 zile croatia de la nord la sud
5 zile muntenegru
am facut rezervari pt timisoara zagreb si slovenia...restul vom vedea la fata locului
anda
mamini spune:
eu zic ca poti sa mai rupi o zi de la Croatia pt Slovenia, sau de la Muntenegru, desi cred ca e f frumos.
la Bled distanta pina la insula e mica, sunt barci normale de inchiriat-fara vestute,sau te poti duce cu un soi de gondole mai mari pt turisti, cred ca incap 10 pers. in Bled e foarte frumos de stat, dar nu sunt atit de multe de vazut,practic biserica si cetatea, in 3-4 ore ai terminat, la fel si la Postojna- chiar mai repede acolo.daca ai timp, in Bled poti sa te plimbi in jurul lacului, se pot inchiria biciclete... si daca ai o zi intreaga in Ljubliana, in viteza, poti sa vezi destul de multe, o vizita la cetate, din centru urci, dai o tura, sa nu pierzi piata cu statuia poetului( daca ai citit Veronica se hotaraste sa moara a lui Coehlo o sa recunosti fereastra iubitei poetului- frumos...)o fuga in parc la muzeul de arta...
nu am fost in Sud, dar am inteles ca din Portoroz sunt barcute pina in Venetia...hai ca poate iti dau programul peste cap...
M
diciu spune:
Mamini...multumesc pt idei si informatii...
intr-adevar sunt atatea de facut ca nici nu stii ce sa faci mai intai...si la ce sa renunti...
vom vedea la fata locului..va voi povesti...
anda