Mamici de septembrie-octombrie 2007 (52)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Buna tuturor!
Am ajuns in sfarsit inapoi acasa dupa 4 saptamani de plimbat prin Europa! A fost minunat! mai ales ca in Romania am facut o ecografie si am aflat ca bebe e sanatos si ca e (ta-ta) BAIETEL!
Inca nu am cazut de acord in privinta numelui, mai negociem.
Acum am de citit din urma, ca ati scris cam 10 capitole da cand v-am citit ultima data. Vad ca avem deja si 2 bebelusi...asta daca am inteles bine.

Irina 29+ si bebe baietel

PS poate imi adaugati si mie un carut albastru si imi spuneti cum se adauga smily/ul cu carutul albastru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Raportez o noapte chinuitoare, abia asteptam sa se faca dimineata. Iar s-a incalzit in casa si am transpirat rau.
Roxana, ramane pe sapt viitoare Mall-ul. Am trecut ieri pe la Fox in Mall si nu au raion pt bebelusi, au doar cateva hainute de copii.
Am ajuns si eu azi la biserica, asa de bine imi pare. Am vorbit cu preotul, m-a binecuvantat sa am nastere usoara si bebe sanatos si a zis ca la 8 zile dupa ce nasc vine acasa sa imi faca nu stiu ce ca sa pot bananai cum vreau si apoi imi mai citeste ceva la 40 zile.

Sim 34+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Am uitat sa va spun. Lui bebe nu cred ca i-a placut prea mult la film pt ca a facut meci mare. De fapt, cred ca de la zgomot. La un moment dat nici nu mai puteam sa stau pe scaun.

Sim 34+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Hi, hi, hi, Rox, sigur ai dreptate cu Municipalul. Insa nu cred ca stii Giulestiul, pe langa el cica e ok al nostru (ma refer strict la conditii). Cert este ca in nici un spital romanesc de stat nu e asa cum ar trebui sa fie, asta este clar, dar totusi parca Eliasul, Municipalul si CF2 sunt mai..ok, la asta ma refeream si mai ales la rezerve. In cazul meu ai mare dreptate si cu ajutorul, e adevarat ca am fost un pic mai rasfatata, cel putin nu m-au repezit si nu mi-au vorbit urat pe acolo. Lasa, ca trecem noi si peste asta, sunt doar cateva zile.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
30+ Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

iuli8700, am mai studiat putin, durerile de incheieturi apar si din cauza faptului ca ligamentele incep sa se inmoaie, se pregatesc de nastere. Oasele bazinului se departeaza ca sa aiba loc bb sa treaca...implicit toate celelalte ligamente sufera modificari. Nu e motiv de ingrijorare.
slippers76, nu te gandi la caldurile astea....gandeste-te la cele din august care se pare ca vor fi mai puternice. Dupa cum au spus fetele...intr-adevar, o nastere la Euroclinic costa destul de mult dar si conditiile sunt pe masura. Daca ai posibilitatea, chiar se merita sa stai linistita, fara stressul spagilor si al "amabilitatii" cadrelor medicale, fara disconfortul caldurii si multe alte inconveniente pe care le gasesti in spitalele de stat. si spor la ales cea mai buna varianta.
myral, eu iau in acelasi timp Elevit si Fier (ferro-gradumet). Din cate am inteles de la medicul de familie nu sunt multe vitamine...si ca trebuiesc luate chiar si dupa ce voi naste.
teodoran, din cate am inteles vopsitul nu e recomandat in sarcina, in primele luni. Acum, daca ar fi sa alegi intre vopsit inainte de nastere sau in perioada alaptarii, eu te-as sfatui sa o faci inainte. De fapt asta intentionez si eu sa fac, in nici un caz atunci cand alaptez.
betty78, nu te impacienta....o sa treaca toate dupa nastere

tuturor burticilor, iar celor cu contracii le trimit si cate o

Andreea

Andreea 35+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Ana, cu piticul te inteleg, desi ar trebui sa incercam sa ne educam si sa nu mai fim asa, sa ne gandim mai mult la confortul nostru... Oricum cred ca e greu fara copil langa tine. Eu si la faza asta am pitic prezent, ca o vreau pe asta mica repede langa mine, chiar si la terapie intensiva voi insista mult sa mi-o lase, sa mi-o puna imediat la san, pe model occidental (fiind asa bolnavi acolo cu cu alaptatul sper sa nu ma refuze macar la faza asta si asa voi profita sa o am cat mai mult cu mine, pana ne muta impreuna). Mie asta mi se trage de la faptul ca am impresia ca am gresit fata de Tudor cand era nou-nascut pt. ca nu l-am culcat cu mine, il puneam mereu in patutul lui, adica am mers pe teoria aia ca e bine sa aiba camera lui din prima zi si se pare ca in cazul respectiv nu a fost cea mai fericita alegere. Asa ca acum sigur piticul ma va face sa exagerez in sensul celalalt. Parca vad ca o tin in wrap si o car dupa mine peste tot pana la 2 ani . Ideea e ca nu e bine sa fii habotnica, asa cum am fost eu la unele faze cu primul copil, fiindca bebelusii sunt clar diferiti si trebuie sa fim maleabile, sa ne pliem pe nevoile lor, nu sa ne bagam ceva in cap dinainte de nastere asa cum am facut eu prima data si sa mergem asa pana in panzele albe. Si in acest sens incerc sa ma educ acum -fraza din urma am scris-o pt. mine, era un monolog , doar-doar mi-o intra in cap.
Rox, sa dea Dumnezeu sa fie cum spui si sa ajung la 37 sapt. macar. Stiu si eu ca teoretic n-ar trebui sa fie probleme, dar ma sperie ideea de canicula, care favorizeaza nasterile premature, ma sperie gandul ca avem atatea de facut ca sa ne mutam si noi in sfarsit in casa noua...si toate tocmai acum.

Apropo de ce am scris cu tendinta mea spre a-mi baga in cap idei fixe si a ma tine de ele , la sarcina asta mi-am impus sa fiu mai relaxata in toate privintele si mai gust o cafeluta, o ciocolata (si aici am exagerat la greu ca gravida cu Tudor, cand nu mancam absolut nimic "nepermis"). Astazi insa cred ca am facut-o prea lata, am mancat macrou marinat si acum regret...mai ales pe caldura asta bine nu are cum sa fie sa risti si sa mananci asa ceva. Aveti idee cat e de grav? Mai ales ca eu toxo n-am avut, nu am anticorpi. A mai comis-o vreuna dintre voi?

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
30+ Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by sim_stoianAm ajuns si eu azi la biserica, asa de bine imi pare. Am vorbit cu preotul, m-a binecuvantat sa am nastere usoara si bebe sanatos si a zis ca la 8 zile dupa ce nasc vine acasa sa imi faca nu stiu ce ca sa pot bananai cum vreau si apoi imi mai citeste ceva la 40 zile.Sim 34+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

La 8 zile o sa-ti citeasca o rugaciune de binecuvantare pentru tine, si rugaciunea de punere a numelui pentru bebe, si sa-ti sfinteasca agheazma. La 40 de zile se citesc moliftele pentru femeia care a nascut, ca sa poti intra in biserica.Slippers,sanatate Mirunei.In situatii din astea eu ii dau Ilincai o zi numai ceai de coaja de stejar, amestecat cu menta , chimion si cu saruri de hidratare.Si ii dau smecta.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by tomasa
Astazi insa cred ca am facut-o prea lata, am mancat macrou marinat si acum regret...mai ales pe caldura asta bine nu are cum sa fie sa risti si sa mananci asa ceva. Aveti idee cat e de grav? Mai ales ca eu toxo n-am avut, nu am anticorpi. A mai comis-o vreuna dintre voi?mama de BAIAT (9 ian. 2005)
30+ Maria
dar ce are macroul marinat, ca eu am mancat de multe ori lunile astea, imi place grozavIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

sunt Bernix. UM 27.12.2006, DPN 03.10.2007, desi dupa ecograf suntem cam cu 6 zile in urma. Voi naste la Universitar cu dr.Radoi, ca si Tomasa si tot o fetita.
Evident ca citesc de mult, dar n-am avut timp sa scriu. Am tot zis ca voi intra cand incepe concediul prenatal si asta va fi pe 6 august, asa ca mi-am luat avant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

eu am mancat icre in primele 3 luni ca mureanm de pofta. N-am avut nimic. Si-am mai mancat si ceva pate de ficat din acelasi motiv.
Cel mai greu mi-a fost insa cu branzeturile, fiindca imi plac mucegaiurile. M-am abtinut cat am putut...

Mergi la inceput