Mamici de septembrie-octombrie 2007 (52)
Raspunsuri - Pagina 20
irina.c. spune:
quote:hi,hi, cand am nascut eu m-am internat pe la 11 noaptea.Si m-au dus in sala de travaliu si era una acolo pe pat, mai sa nasca.Statea in sezut si racnea de ma asurzea, si se uita fix in ochii mei.Si ma uitam la ea si ma intrebam "Doamne, ce racneste in halul asta, hai ca e exagerata "
Originally posted by cristina85ss
Am facut sambata vizita la anestezista ptr epidurala,am vorbit despre riscuri,mi-a verificat coloana vertebrala si totul e bine. Bineinteles daca va fi sa ajung la spital si sa nasc in 30 minute nu mai fac eu nici o anestezie ( as vrea eu) altfel nu as putea sa stau in dureriile alea. Am auzit de la parter cum tipau saracele femei de m-au surzit Cabinetul anestezistei era la parter iar la etajul 2 se aflau saliile de nasteri si saloanele ptr noii nascuti,fetelor nu cred ca mai are rost sa va descriu ce am putut auzi,ce strigate si plansete. Daca eram in camera cu ele inebuneam. Acum imi e frica numai cand ma gandesc....ingrozitor!Cristina 32+ GIULIA
http://s195.photobucket.com/albums/z98/scristina85ss
Si cand am ajuns pe masa de nastere am tras si eu niste racnete, dar cred ca erau de frica, fiindca nu-mi amintesc de dureri .Cred ca depinde de fiecare, vorba Sabinei, unele tipa la dureri mici, altele strang din dinti la dureri mari - fiecare e diferit.
Curaj, fetelor, cu ajutorul lui Dumnezeu o sa trecem cu bine si de asta!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu
tomasa spune:
Bernix, acum ti-am citit raspunsul, scuze pt. intarziere. Imi place tonusul tau in privinta nasterii, nici eu n-am vreun gand de a naste prematur, asa ca tot o Balanta voi avea si eu si tot 30 de anisori am, doar ca i-am implinit acum cateva luni. Cat despre conditiile din Universitar, eu am mai scris, sunt ok, mie una mi s-a parut foarte...suportabil . Eu una nu voi da banii pt. a naste in sistem privat si asta in deplina cunostinta de cauza, pt. ca mai aun copil nascut la Universitar, tot cu dr. Radoi. Deci, daca ma incumet a doua oara, inseamna ca n-a fost groaznic . Serios acum, sunt doua zile care trec imediat si eu chiar nu am amintiri urate de la nastere (fireste ca asta depinde mult si de perceptia fiecareia, dar pe mine nu m-au marcat nicicum zilele alea si nici durerile).
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
30+ Maria
Roxana_G spune:
Cine a zis ca nastem mai devreme? Hmmm, Annisia, bataita. Sa stea BB acolo nene sa vina medicul meu din conced.
Apropos de povesrirea Irinei, si eu am patit ceva haios la nastere. Intru in salon si vad pe pat o doamna palida cu perfuzii care nu putea nici sa vorbeasca. Ulterior am aflat ca in provocasera nasterea si ii era rau. Era in patul de langa mine...ma gandeam cu groaza ca asa voi fi si eu peste cateva ore. Nu ca as fi aratat mai bine, probabil ca tot asa, dar faza haioasa era ca tipa nu vorbea pentru ca nu stia romana si abia rupea cateva cuvinte. Iar pe mine exact faptul ca nu articula cuvintele ma speriase.
Pe mine nu contati la taclale, pic de somn. Numai ca Alex a dormit pana la 7 si acum nu e chip sa o culc.
Cecilia, intepatura e in coloana, dar doamne fereste sa foloseasca vacuum sau forceps. Ce iti veni cu asa grozavii? Astea sunt numai cazuri extreme, fata a iesit bine mersi din cateva scremeri de ale mele.
Procedura la anestezie a fost cam asa. Au verificat dilatare, pe la 4 cm mi-au pus o perfuzie cu ceva transparent, prostii de ale lor, cica sa nu scada tensiunea. I-au facut doppler fetei. In juma de ora a aparut nenea anestezistul, nu a intrebat nimic. M-au intors pe o parte, ghemuita. Asta a fost partea cea mai nasoala cu contractii la 1 min si BB zbuciumat, cica sa stai asa cu genunchii la gura si sa nu misti.
Facut anestezie locala cu xilina, abia am simtit intepatura. Apoi undeva in zona lombara au bagat acul ala dar nu am simtit nimic. Oricum v-ati lamurit voi de la amnio ca sunt cam nesimtitoare cu intepaturile, ca eu nu am simtit mai nimic. Usor discomfort. Si gata, numai ca nu aveau leucoplast sa prinda acolo si mi-au pus scotch si am mai stat ceva sa gaseasca si de ala.
Si cam atata. Nu mai tin minte cand au scos-o, nu au bagat decat o doza, ca nu a mai fost timp de a doua. Stiu ca perfuzia a iesit din mana singura la expulzie, ca nici la aia nu aveau cateter si nu m-au lasat cu al meu in mana. Asa ca am stat cu acul tot cu scotch. Branula din coloana cred ca au scos-o cand m-am ridicat de pe masa, dar zau nu stiu exact. Cam asta.
Brrr...auzi la ea, vacuum...
Gata, nanitz. Maine pun poza cu trusa ca sa va lamuriti cum arata instrumentul. Noapte buna.
Rox 35+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
tomasa spune:
quote:
Originally posted by Roxana_G
Tomasa, frumos zis ca le daruim fratiori, insa ar fi haios sa ne roage sa ii luam inapoi. Poate ca e mai mare Alex si se ingrijoreaza mai mult de ceea ce presupune BB, desi si eu cred ca mai degraba sufera ca a pierdut un tovaras de joaca.
Rox 35+
Ce tare ai fost...la asta chiar nu ma gandisem, dar e o posibilitate.... Sa stii ca din partea mea chiar nu era un "text", eu o vad asa pt. ca mi se pare mare lucru sa aiba un frate/sora (deh, sunt singura la parinti). Dar e adevarat ca cine stie cum vor privi ei faza asta cu fratii???
Scuze ca raspund asa, in reprize, dar o fac pe masura ce citesc din urma.
Si tot pt. Bernix, ca uitasem, apropo de curatenie si profesionalism. Curat este, adica nu mi s-a parut murdar sau mizerie, cel putin nu in rezerva mea. Iar profesionalism...depindea de persoana. Am intalnit si cu si fara . Poate in timp s-a schimbat ceva in bine...sau in rau, Doamne fereste . Cel putin asta a fost experinenta mea.
30+ Maria
tomasa spune:
Roxali, Picca, multumesc frumos pt. incurajarile privind macroul. Ati fost niste dulci, ca de obicei!
30+ Maria
slippers76 spune:
Mai Tomasa, dar tu chiar n-ai somn!
Eu m-am apucat sa-mi pun in ordine hartiile de la birou. Macar sa fac ceva util daca tot stau huhurez prin casa.
Ana 34+ Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
BB din burtica
Roxana_G spune:
Inainte sa inchid am vazut mesajul tau Tomasa. Eu ma astept si la asa reactii la pitici. Ma uit la Alex ce scandal a facut ca vrea fratior baiat, sa nu fie surioara. Cand i-am zis la inceput ca nu se stie ce e, a zis ca ea vrea numai fratior. Eee,de o luna zice ca vrea surioara. I-am explicat ca nu se mai poate schimba acum, ca a vrut fratior si asa i-a dat doamne doamne, dar a fost tare nemultumita. In weekend la piscina ii povestea unei vecine ca o sa aiba fratior, ca ar fi vrut o surioara dar nu se mai poate schimba acum. Asa ca...ma asptept la chestii mai compleze, chiar sa sugereze sa plece BB. Deocamdata i-am zis ca mami o iubeste pe ea mult, si mi-a atras atentia ca trebuie sa il iubesc si pe BB, si daca eu o iubesc pe ea, ea o sa il iubeasca pe BB, ce sa faca.
Gata cu povestile, vreau sa doooorm. Noapte buna!
PS Scuze greseli de scris, am mainile super umflate si ma dor cand tastez.
Rox 35+
tomasa spune:
n-am.... dar tot e bine ca macar asa apuc sa citesc si sa raspund din urma...
30+ Maria
slippers76 spune:
Uf, ia ghici Rox (apropo de discutiile de ieri si azi) ce am descoperit eu azi? Comoda lui Vladut este plina de jucariile Mirunei. A stat, s-a gandit ce si cum sa faca, si a umplut-o cu jucarii. Cand am intrebat-o de ce, mi-a spus ca vrea sa imparta jucariile cu frate-sau, ca sa nu-i mai cumparam altele, cica. Deocamdata am lasat-o asa cum a picat. I-am spus ca e un gest frumos din partea ei. Dar ma pune pe ganduri din ce in ce mai mult.
Ana 34+ Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
BB din burtica
aniast72 spune:
V-ati culcat?
Vin si eu cu intarziere sa-i urez lui Myral, sarcina usoara in continuare, nastere usoara, un bebe sanatos si mancacios.
Am luat rezultatele de la analize, surprinzator dar sunt cu toate in limite normale.
Am montat mobila din camera lui bb, e frumusica foc. Zilele astea urmeaza sa cumpar covor, lenjerie si alte utilitati, apoi sa fac fotografii ca sa vedeti cum a iesit. Am avut o groaza de treaba si inca mai am.
Maine merg la doctor, sper ca placenta sa-si fi revenit, sa nu mai fie anterioara si sa pot naste normal.
Pupici pe burtici,
Andreea 35+ cu