Febra sub antibiotic!!!
Buna, suntem disperati, ne aflam inca la mare si a revenit raceala din primele zile, intre timp am fost la un medic care are un cabinet deschis in statiune, este medic cu competenta inn urgente si doctor in stiinte medicale, dupa cum scrie pe cartea lui de vizita. Dupa ce l-a examinat, a spus ca are gatul foarte rosu, diagnostic amigdalita acuta, i-a dat Augmentin 2X 5 ml pe zi la 2 ani cat are Daniel. Cand am vorbit cu medicul din Deva mi-a zis ca e cam mult la varsta si kg lui 2X5 ml si mi-a spus sa ii dau 3,5 ml X 2 pe zi. Oricum primele 2 doze au fost de 5 ml dupa cum a spus doctorul de aici si nici asa febra nu a incetat. Dupa 2 zile de antibiotic febra inca insista, asta nu inseamna ca nu e bun antibioticul pentru ce are el? cand am fost din nou in seara asta la medic, a zis sa ii cresc doza, adica sa ii dau 2X 7,5 ml pe zi, adica 15 ml pe zi, mi se pare enorm, la 2 ani si 13,5 kg.
Nu mai stim ce sa facem, am mai fi avut de stat, dar cred ca ne intrerupem si mergem acasa.
Va rog ajutati-ma cu o idee. Decat sa ma apuc sa colind spitalele si sa aflu 100 de diagnostice si de tratamente, mai bine mergem acasa. Pe mine ma interesa mai mult ce este cu febra sub antibiotic? Se poate asa ceva? Nu stiti cat dureaza un exudat faringian, cate zile?
Multumesc
Raspunsuri
Siminaf spune:
Si pe linga antibiotic ce i-a mai prescris puiutului bolnavior?
Pentru ca poate fi o viroza si atunci antibioticul e apa de ploaie. Pe linga asta, antibioticele nu pot patrunde in orice tesut inflamat. Deci, ce i-a mai prescris pe linga antibiotic? Ca doza nu pot sa-ti zic daca e buna saue mare, ca nu ai spus de care Augmentin ai luat. Adica cita substanta activa contine.
monica-elizabet spune:
cu antibioticul nu-i de joaca(nu se creste doza asa aiurea ci se da pe nr de kg) daca dr-ul din deva a spus 3,5 lasati asa...
dar...dupa numai 2 zile de antibiotic poate sa mai fie febra(poate si pentru ca antibioticul respectiv nu-si face efectul dar asta tot medicul trebuie sa constate dupa un anumit nr de zile de administrare si eventual sa-l schimbe)
pe langa antbiotic insa trebuia sa va prescrie si antitermice
(nurofen, panadol, eferalgan, supozitoare cu novocalmin)...unul din toate astea la 8 ore sau daca febra nu scade chiar delok chiar o alternare intre ibuprofen si paracetamol
spre ex o posibila schema ar putea fi: nurofen, peste 4 ore panadol, peste inca 4 ore vine din nou randul nurofenului, peste inca 4 panadol...si tot asa...(dar cel mai bine este sa ceri sfatul medicului...
hidratare neaparat, apa, ceaiuri, sucuri de fructe
multa sanatate si numai bine
monica
mami de alex(7 iunie 2001)
si ruxi(16 dec 2004)
Siminaf spune:
Mai, dar antibioticul nu scade febra! Doar omoara bacteriile. Si pina sa-si faca efectul sa moara alea, poti face tu, ca pacient, peste 42 grade C si sa mori tu inaintea bacteriilor.
monica-elizabet spune:
Doamne fereste...eu de ce zic ca trebuie un antitermic ceva...neaparat
monica
mami de alex(7 iunie 2001)
si ruxi(16 dec 2004)
katik spune:
si fii-mea a patit asa, febra sub cefort intravenos, cam trei zile, de nu mai stiam ce sa fac, apoi a cedat brusc. dr mi-a zis ca se intimpla, sa nu disper, sa facem tratamentul cum trebuie. si a mers. acum la voi, nu stiu ce sa zic. poate mai gasesti vreo parere pe acolo.
exudat faringian cred ca ai face degeaba acuma, sub antibiotic.
multa sanatate va dorim!
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi
lalilu spune:
Daca boala e de natura virala antibioticul nu are efect, totusi continua sa i l dai, pt a preveni eventualele complicatii, mai ales ca nu sunteti acasa. Oricum, chiar dc ia antib, poate face fb chiar si 3-4 zile. Da i antitermice, alternativ la 4 ore (o data panadol, o data nurofen), iar dc face fb mare si nu scade cu astea da i 6 pic de nevralgin, max de 3 ori pe zi? N ai spus, cata fb face? Si hidrateaza l bn. cred ca 5 mil de antib e suf pt 13 kg.
Krys spune:
Ii dau alternativ la fel cum a zis monica-elizabet, cand nurofen, cand panadol si cand pot si supozitor de novocalmin. Nu mananca nimic, vrea doar lapte, cred ca dupa atatea siropuri i s-a deranjat putin si stomacul, a facut 2 scaune moi. Mi se parea ciudat ca dupa atatea antitermice, plus antibioticul, nu se intampla nimic. Mi-e ciuda ca dupa atatea eforturi de a nu-i da antibiotic, acum cand pana la urma i-am dat, nu cred ca este bun la ce are el si cred ca nu actioneaza, sper ca nu i l-am dat degeaba. Augmentinul este de 475 mg.
Multumesc
katik spune:
eventual ca sa nu se deranjeze la stomac, poti sa-i dai biotics baby sau enterol. sunt f. bune.
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi
OrbuGabi spune:
Buna de la Augumentin poate sa faca scaune mai moi,ii poti da -cum a mai spus cineva Biotics baby sa ii protejeze stomacelul ,iar daca face scaune mai moi in continuare si putina smecta,noi asa am facut...........la amigdalite face febra sub tratament si 3-4 zile,cand infectia prea mare...
Eu am avut fata acum 1 sapt cu amigdalite cu puroi si a luat Ceclodine(asta ii face ei bine),si febra a cedat abia dupa 4 zile de tratament.
Important la amigdalite este ca tratamentul sa nu fie mai scurt de 7 zile pt. ca poate recidiva.O spun din proprie experienta ,anul trecut a facut fata ,tot la mare ,si medicamentul a ajuns doar pt. 4 zile,iar dupa o saptamana a recidivat urat cand a trebuit sa faca injectii.
Va pup si sanatate multa,eu am dat doar un sfat mai bine este sa te mai consulti si cu medicul ,pt. ce ai sa faci in continuare.
tatix spune:
Buna !
Daca antibioticul este bine ales TREBUIE sa aiba efect in 24-48 ore. Altfel - TREBUIE SCHIMBAT. Daca are febra mare, 90% infectia este bacteriana si deci nu ar trece fara antibiotic. Nu-ti face probleme pentru asta, sunt cazuri in care este necesar... As recomanda si TANTUM VERDE spray - dezinfecteaza foarte bine cavitatea bucala si gatul... Este normal sa nu manance cand are febra, va avea timp pt. asta dupa ce ii trece deci concentrati-va pe tratament, da-i sa manance doar ce vrea el...
Multa sanatate !