Durerea unei pierderi de sarcina (32)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

L_MADA_M cum te inteleg. Si eu cand am ramas gravida....la distanta de 2 saptamani a ramas si cumnata mea. Si stiu cum e sa-ti faci planuri. Inchipuie-ti ca noi deja ne facusem planuri ca vom boteza copiii in aceeasi zi la aceeasi biserica. Dar se vede ca D-zeu a avut alte planuri cu ingerasii nostri. La o saptamana de cand pierdusem eu sarcina........cumnata mea a pierdut-o si ea. Deci durerea a fost mare. E inutil sa-ti spunca timpul le rezolva pe toate, ca sigur ai mai auzit aceasta fraza. Totul depinde de tine. Plange-ti ingerasul dar nu-l plnage pprea mult. Era o pilda scrisa cam la inceputul acestui subiect in care zicea: " ca o femeie a pierdut copilul. Si intr-o noapte a visat ca s-a dus in ceruri si acolo erau multi copii fericiti si cu cate o lumanare aprinsa in mana. Ceva a atras-o pe aceasta femeie intr-un coltisor. Acolo era un copil tare trist, si cu lumanrea stinsa in mana. Femeia s-a apropiat de el si l-a intrebat de ce este trist si de ce are lumanarea stinsa. Copilul i-a raspuns ca el este copilul ei pierdut...........si ca este trist ca ea plange mult si cu lacrimile ei ii stinge totdeauna lumanrea." Cam asa e pilda asta. §De cand am citit-o eu practic am incetat sa mai plang. Bine ca nu am mai plans pentru 3 saptamani ca pe urma am izbucnit din nou in plans. Dar mai putin. Mi-am facut curaj. Sigur iti va fi foarte greu sa treci de aceasta durere. e o durere care nu va disparea niciodata. Dar sa stii ca , cu cat te gandesti mai mult la copilul pierdut......cu atat amintirile isi vor face radacini in tine........si cu atat durerea se va intensifica. Incearca sa te ridici, sa privesti viata cu alti ochi, sa intelegi ca sigur copilasul tau avea vreun defect si D-zeu nu a vrut sa te faca sa suferi mai mult. Uita-te la umanitare cate mamici nasc copiii bolnavi si cat au de tras cu ei. Eu zic ca D-zeu ti l-a luat pentru asta. Ca ceva nu era in regula cu el. Hai scrie-ne despre tine, descarca-ti sufletul aici, ca e o terapie buna sa "vorbesti" cu cineva. Chiar si virtual, cum e cazul nostru. Multa pace sufleteasca iti doresc!!!

POZELE MELE

Mergi la inceput

BABY mult noroc pentru bb!! Tin pumnii si sa dea Domnul sa ne gasim la Odisee!!!Da si la mine e cald. Noroc cu aerul asta conditionat ca daca nu chiar muream de cald.

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

Multumesc danangie- la gine merg miercuri...am intrebat de col la eco..si a zis ca totul nella norma....si ca eu nu tb sa-mi fac probleme si daca era ceva de rau imi spunea...
multumesc Michelle, Flavia..si tuturor fetelor care ati fost alaturi de mine nu vreau sa omit pe cineva...ma scuzati...

Stefania cu Stefania la purtator

Mergi la inceput

Buna seara FETELOR,

Ce mai faceti? Ascunse prin casa la racoare? Eu abia am terminat de facut curatenie prin casa. Sunt rupta.
Pe prima pagina am adaugat " Informatii utile pentru a ramane " . Va duce direct la pagina 3 unde MAV ne-a scris despre analize, examene,etc. Pe urma , am adaugat " Site-uri utile. Tot ce tine de ". Aici va duce la pagina 2 unde Mav a pus o serie de site-uri foarte utile. Am scris in paranteze (postat de Mav) pentru ca persoana care intra sa afle ceva informatii sa mearga direct la postarea lui Mav. Dat fiind ca postarea lui Mav e cam la sfarsitul paginii, am zis sa dam o mana de ajutor. Deci, eu am dat doar o idee. Acum ramane sa imi spuneti voi daca e bine asa sau trebuie sa modific in alt fel. Deci, va astept cu idei.

Eu azi cu psihicul stau mai binisor fata de zilele trecute. Dimineata ma luase un fior ca ma gandeam: dar daca iar trebuie sa stept inca vreo cativa ani pana sa raman .......dat fiind ca am trompa asta infundata. Abia astept sa sune doctorita asta sa merg la ea. E in concediu.........a zis ca ne suna ea cand se intoarce.......offff

POZELE MELE

Mergi la inceput

FETELOR mi-a mai venit o idee. V-ar placea sa gasiti profilul fiecarei persoane acolo unde-i scris nick-ul? Exemplu il puteti vedea la nick-ul: Ileana_marius de pe prima pagina. Dati-mi de stire daca v-ar placea. Daca da, ma apuc sa fac asa la toate. Daca nu, nu e cu suparare. Stiti nu am ce face , acum ca am terminat curatenia si cam stau la calc.

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

mav si danangie, ce de lucruri folositoare ati facut pe aici cat eu m-am ocupat de musafirii mei !!!

In seara asta trebuie sa va spun din nou ce am observat la mine mai ales ca Miercuri plec 5 zile din tara si nu-s ce sa fac...

In jur de 30 de zile de la chiuretaj, mi- s-au umflat foarte vag sanii si am avut 3-4 zile simptome destul de puternice de ciclu (dureri de spate, de ovare, senzatie de curgere, moliciune in picioare) fara sa se scurga absolut nimic, apoi s-a oprit complet. Dupa inca cateva zile, cu sanii inca moi am mai simtit o data simptomele sigure ca vine... n-a venit. Saptamana asta incepusera sa mi se intareasca bine sanii si iarasi am avut simptomele puternice, iar nimic. Azi, la 40 de zile de la chiuretaj sanii sunt iar complet moi... E ciudat? Sau sa mai astept pana ma intorc din strainatate. Poate am fost si mai stresata decat de obicei in ultima vreme.... si de aici dereglare in plus...
Stie cineva cam ce si cum ?

:) Sanatate!

Mergi la inceput

ALINUSHCA nu stiu ce sa spun.......mie mi-a venit CM la 28 de zile de la chiuretaj. La multe fete stiu ca primul CM dupa chiuretaj a fost straniu. Adica le-au venit mult mai tarziu. Poate vei primi un raspuns referitor la acest lucru. Imi pare rau ca nu te pot ajuta. Si deci pleci in vacanta! Ce bine!! Unde anume? Si eu abia astept......mai am putin si intru in concediu........ca de plecat plec abia pe 1 septembrie. S-a dus vacanta noastra la Barcelona..... Taxele astea!!!

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

slimatei, te felicit si aici ptr una bucata fetita sanatoasa! bravo, sa va traiasca, poate durerea a fost o contractie! care e nedureroasa, dar panica si faptul ca nu stii ce si cum sint a amplificat! in ceite saptamini esti?ca aceste contractii sint normale in sarcina daca sint nedureroase, ele pregatesc uterul ptr nastere.

irene, pai nu vin eu cu bita dupa tine, asa cu bebe in brate si dominic agatat de picior!? normal ca-ti transmit din harnicia mea, din optimismul meu, din ce vrei tu! asa un kg mare de la mine ptr tine, pai se poate!?da ce crezi tu ca-ti dau voie sa cazi? si eu nu te iau cu vorbe frumoase de genul, lasa ca esti tinara, etc. eu pun bita pe tine si nu stau la discutii. si cum adica nu mai povestesti! pai noi de ce sintem aici, de ce exista subiectul asta? TREBUIE sa vorbesti de durerea ta, asta e calea spre vindecare, sa vorbesti cu toata lumea de durerea ta!eu, mai pling si acuma dupa 1 an, pe 15 iulie cind am avut chiuretajul mi-a fost tare greu, noroc ca era in weekend si ca sint f ocupata cu piticii. nu vei uita niciodata, vei numara tot timpul anii, a trecut 6 luni, a trecut 1 an, 5, te vei gindi la ingeras pina in ziua cind vei inchide ochii ptr totdeauna, vei avea un gind si ptr el pe linga ceilalti....e bine ca ai oameni care sa te incurajeze sa mai faci altul, eu, daca nu erau fetele nu aveam curajul sa ma apuc asa de repede... ei, sa vezi ce sparg eu carapacea aia, trebuie sa vorbesti, asta e terapia, vorbeste.....hai nu te lasa, nu ai voie, doar tu te poti ajuta!

mav, imi pare rau ca esti bolnavioara, sanatate la maxim si concediu placut la munte!merci ptr toate siturile utile. postarea verde este michelle ce a scris-o si mie mi se parea f utila, e cam lunga sa o punem pe prima pagina

michelle, atit de mult imi doresc sa ramii gravi, imi pun mari sperante luna asta ptr tine si ptr andreea! asa e mi-ai spus ca se vor indrepta treburile si ptr mine, si asa este, sint pe calea cea buna si cu alaptatul....of, cind ma lauzi ma ia rusinea asa, ca nu ma vad asa....asa e nu ma las eu cu una cu doua, asa am fost tot timpul incapatinata. e bine ca esti ocupata in weekend asa uiti sa te mai gindesti! asa te vreau, optimista, din august nu mai vin uritii 9 luni si gata!ma tot gindesc la chantal, si la hair si della, ca ele nu mai scriu, si ma gindesc oare sa fie din cauza ca le deranjeaza ce scriem noi aici, si ele nu-si mai gasesc locul cum zicea ale?

dana, ai muncit mult ptr modificari, merci. cit despre lista cu analizele ar fi interesant un link sau chiar pe prima pagina! sint f multe info ce ne-a dat mav, dar cred ca trebuie facute o selectie, fiindca multe se regasesc la odisee, si trebuie sa alegem(ca sa nu mai suparam administratia) linkuri legate de pierderea unei sarcini si de durerea acestei pierderi sau avind in vedere ca sint fete care si-au pierdut puiutii dupa citeva luni/zile sa punem si ceva link care sa ajute acesti parinti sa-si faca doliul, ca totusi doliul se face diferit cind pierzi o sarcina sau cind pierzi un copil de care te-ai ocupat citeva luni/zile, pe care l-ai cunoscut si l-ai ingropat! in fine, sper sa fiti si voi de acord, mi se pare logic sa punem situri legate de titlul subiectului, poate si cum sa ramii gravida, dar poate sa nu ne indepartam de titlul subiectului ca sa nu descurajam fetele noi, care inca nu incearca, ptr ca info despre cum sa ramii gravi gasesti la aspirante, si alte subiecte facute ptr asta, cum de ex despre alaptat este un subiect facut ptr asta, etc, noi, trebuie sa facem acest subiect util ptr fete care trec prin durerea asta de a pierde un suflet. nu stiu e doar o parere.....nu vreau sa ma impun, dar ma gindeam sa nu ne indepartam de la subiect, scuze ca nu vreau sa supar pe nimeni. a, si mie imi place mult ideea ca la nick sa apara info despre persoana aceea, asa ne cunoastem mai bine.am gasit un articol interesant despre sarcina extrauterina poate e util, avind in vedere ca tot la o pierdere duce si asta http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=1041
alt articol legat de pierderea sarcinii este avortul spontan http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=33, stiu ca sint fete care intra aici si ne intreaba care sint simptomele, etc si pierderea spontana a sarcinii http://www.desprecopii.com/info.asp?id=497
altul care poate ajuta, cauzele malformatiilor fetale, ne intrebam tot timpul de ce?.....http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=356 scuze ca nu am timp sa pun parantezele

asa este cu hair, e o fata minunata, greu incercata din pacate, nu-ti va raspunde la PM ca nici mie nu mi-a raspuns niciodata, dar nu cred ca ai ranit-o, la ultimul ei mesaj incerca sa ramina din nou gravi, sper ca a reusit!

baby, bine ai revenit, tin pumnii sa se fi prins bebe mic

mada, am sa caut subiectul scris de tine sa te chem aici la noi sa discutam, ce sa zic decit ca-mi pare tare rau ca si tu treci prin asta!

alinushca, pot doar sa-ti zic ca dupa chiuretaj si la mine s-au intimplat lucruri ff ciudate. singeram in fiecare duminica(atunci avusesem chiuretajul intr-o duminica...) si nu mai puteam m-am dus la medic, si mi-a aratat un desen cu uterul, ovarele si hipofiza(la cap) si mi-a zis asa, pina acuma citeva zile in uter aveai un embrion, tot corpul tau era pregatit ptr asta, hormonal vorbind....apoi, brusc, embrionul a fost smuls de acolo, si trebuie timp corpului sa se obisnuiasca cu noua conditie, trebuie ca nivelul de hormoni sa se puna la loc, dar totul necesita timp.....si asa a fost, am si avut lapte la citeva zile dupa chiuretaj, ce sa zic a fost o furtuna de hormoni, de aia si e bine sa astepti 1-2 cicluri, ca organismul sa se puna la zero cum ar veni. sper ca am reusit sa-ti mai raspund....

va pup pe toate fetelor, la noi e f cald, si frumos, si asa m-am balaci si eu in piscina, dar inca mi-e frica ca am lohiile astea, si mi-e frica de ceva infectie, ceva......piticii mei dorm ma duc sa ma intind si eu putin in pat

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

FLAVIA ai foarte mare dreptate. Si eu am vazut ca erau multe site-uri care nu prea isi aveau locul aici. De asta am si zis sa va dati cu ideile. Scuze pentru initiativa de mai inainte, dar cum am mai spus, eu modific dar sunteti voi care veti avea ultimul cuvant. Site-urile date de tine sunt foarte bune. Acum ma apuc sa le citesc si eu. Deci le-am pus pe prima pagina. Nu se deschide cel cu Avortul spontan. Exact ce ma interesa cel mai mult. Deci.....sa-mi spuneti daca e ok........si daca trebuie sa modific ceva. Deci iti place cum am modificat nick-ul Ileanei. Mai astept sa mai aud si alte pareri si pe urma ma pun pe treaba.
Cat despre faptul ca fetele mentionate de tine nu au mai intrat aici.......nu stiu ce sa spun. Flavia noi intram aici pentru ca da....din pacate am pierdut un copilas.....o sarcina. Dar asta nu inseamna ca intru aici numai ca sa semnez condica. Eu cel putin, din experienta iti spun ca atunci cand am intrat aici, am intrat ca abia pierdusem sarcina. Eram distrusa. Vroiam sa aflu cat mai multe detalii despre: " de ce ? de ce tocmai mie mi s-a intamplat acest lucru? " Am intrat ca sa plang pe umarul cuiva. Am intrat ca sa ma incurajati. Si faptul ca voi ati reusit sa ma ridicati cu cuvinte de incurajare....mi-am revenit mai repede. Eu nu cred ca ne-ar face chiar asa de bine sa vedem aici numai doliu.........ca sa-ti revii trebuie sa vezi si ceva pozitiv. Si acest pozitiv sunt fetele care au ramas din nou gravide. Cum sunt fete care din pacate au pierdut bebelusii la termen.....38s, 40s...........e normal sa ne bucuram ca vedem ca de data aceasta a dus sarcina la capat si ca a nascut fara probleme. Deci.......sigur fetele care nu au mai intrat aici au avut motivele lor. Nu cred ca suntem noi de vina. Cel putin eu.....daca vedeam aici numai doliu si nimic pozitiv nu cred ca mai stateam aici asa mult........eu ma agat de voi ca sa capat curaj pentru a avea incredere ca va fi bine. Sunt multe fete care anul trecut din pacate au pierdut o sarcina......si anul acesta sunt deja mamici. Cam atat. Sper ca ai inteles ceva de aici........sper ca nu am batut campii. Numai bine.

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Flavia, multumesc frumos de raspuns. Am sa astept pana vin din concediu. Poate relaxarea imi va face bine. Merem pe undeva prin Germania, sper sa fie bine.
Ma duc si eu cu baietii tai o data la culcare!

:) Sanatate!

Mergi la inceput