apartament sau casa?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns serenaxxx spune:

Casa 100 % nimic nu se compara . Cat despre calitatea indoielnica a caselor nu stiu ce sa zic .. in schimb pot sa-ti spun ca f. multe blocuri construite in 2002-2007 au o calitate mult mai indoielnica . si asta nu vorbesc din auzite ..asa ca nu poti sa compari nimic cu o casa din caramida. Acum depinde de viziunea fiecarei persoane . Eu nu as da casa pt nimic in lumea asta .. cat de bine ar fii amenajat un apartament nu o sa fie niciodata compartimentat dupa bunul tau plac

http://community.webshots.com/user/rochitedeseara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Nu trebuie sa va certati.
Este adevarat ca azi se cumpara mult mai greu o casa decat se cumpara acum 4 ani.
Acum 4 ani cand am cumparat casa diferenta dintre apartament si casa a fost de numai 4.000E . Sa nu credeti ca am cumparat cine stie ce casa . A fost tencuita , cu geamuri si rulouri de lemn si atat. (martie 2003). Cine a cumparat apartamentul l-a cumparat pentru a investi , asa ca am stat in apartamentul pe care l-am vandut cu chirie 2 luni.
In astea 2luni sotul si socrul meu au lucrat in timpul liber si au facut 2 camere locuibile (fara termopane , dar cu parchet) si au adus pe cineva sa foreze fantana si am cumparat un hidrofor si un furtun. Asa ca in mai 2003 ne-am mutat la casa "noua" (dar era casa si era a noastra).
In vara aia am spalat vasele in curte si dus (se incalzea apa pe furtun)faceam tot in curte intr-un loc ferit , iar wc-ul era tip de la tara .
Naspa , asa-i? Da , cam naspa ,dar ce mai conta.
In octombrie aveam deja baia (in casa) facuta asa cum imi placea mie si cu tot ce trebuie. ...
Prima iarna a fost mai grea ca ne-am incalzit la teracote pe lemne , iar Emma era mica .
Si tot asa , iarna economiseam la sange , iar in primavara incepeam sa lucram.Am pus gaz , incalzire centrala ,canalizare , termopane , living , dressing , camara de alimente ...- casa terminata in 4 ani - pe interior cu tot , tot ce trebuie.
Daca vrei ceva se poate face . Nu iti pica o mostenire ceva , faci sacrificii . Norocul este ca sotul meu este tipul de om care pune mana sa faca . Noi nu am chemat electriciam sa refaca reteaua , nu am chemat sa ne monteze cantrala sau caloriferele , reteaua de apa si canalizare din interior si din exterior sunt facute toate de el , iar in ultimele camere el a invatat sa tencuiasca si sa gletuiasca , iar eu am zugravit . Nu mi-a scazut rangul si fundu' si nu este rusine ca un om scolit sa puna osu' la treaba.
Din primavara totul este gata . 4 ani , dar a meritat . In cazul nostru a fost alegerea perfecta .
La anul facem curtea si cine stie ce mai trebuie ... sanatosi sa fim.
Sa nu mai spun ca din sept 2005 pana acum de curand (dar casa e terminata din primavara) , am stat cu Emma tot prin spital si tot pe la doctori si toata lumea stie cum se baga in buzunare in Romania ca altfel nu te baga in seama , sa nu mai zic de cate medicamente am cumparat...
Daca vrei ceva cu adevarat poti!

Asa ca , multa bafta in alegere . Inceputul este greu , dar rezultatul da satisfactii.

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

AIDA - Felicitari pentru tenacitate si Doamne ajuta sa terminati cat mai repede casa si sa va bucurati de ce v-ati dorit!

Departe de mine ideea de-a ma certa. Eu doar imi spun parerile unor persoane care mai degraba mi se par rau voitoare in a-mi intelege punctul de vedere.
Poate nu trebuia sa continui discutia, dar am simtit nevoia sa ma explic tocmai pentru ca n-am trait in huzur, ba din contra am avut hopurile mele in viata, iar replicile primite au fost gratuite si rautacioase.

SERENA - Adevarat ce zici de blocurile noi. Se construiesc la fel ca si casele (unele dintre ele, ca nu generalizez, doar ca nu stii care e facuta bine si care nu, ca nu dai tencuiala jos).

In general, constructiile au luat amploare din dorinta de-a se imbogati cel ce vinde si atunci se mai trage chiulul la calitate. Nu conteaza ce-a construit, casa sau apartament.

In final, nu conteaza decat sa alegi locul in care ti-ai imagima ca iti poti creste usor copilul si ca poate vei imbatrani.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

miria_cristina eu inteleg foarte bine ce spui. Nimeni nu poate contesta si judeca gusturile nimanui . Aici s-a pus o intrebare si fiecare raspunde cu ce are de zis.
Noi niciodata nu am putut sa facem credite , ca salariile din cartea de munca sunt foarte mici , iar veniturile substantiale ne vin din diurne care nu se impoziteaza. Asa ca am fost nevoiti sa imprumutam pe cateva luni de la prieteni , familie . Si cand ai datorii nu poti sa dormi pana nu le achiti .
Daca Emma nu s-ar fi imbolnavit am fi terminat cu mult mai repede , dar cu sanatatea nu e de joaca.

Daca aveti curaj si viziune spre viitor si chef de sacrificii merita sa cumperi o casa. Daca nu , e mai comod si mai ieftin la bloc.
Sa nu crezi ca dupa ce termini poti sa zici ca ai terminat. Este tot timpul cate ceva de facut , ca sa nu mai vorbim de cheltuieli (cu casa) neprevazute.

Mergi la inceput

Pai, si eu la asta ma refeream.
Salariile noastre nu-s atat de mari, dar am intors pe toate fetele situatia si pana la urma a iesit ceva cat sa ne simtim oameni.

Si eu mi-am dorit casa la inceput.
Amandoi am locuit la casa pana acum 3 ani.
Eu de 20 de ani, iar sotul de 40 de ani.
Din pacate, in pofida vointei noastre a trebuit sa schimbam macazul.

Nu ne-am acomodat usor la bloc, dar acuma pot face diferenta stiind din proprie experienta cum e sa locuiesti in amandoua.

Casa in care am stat avea o curte imensa cu livada si un spatiu interior de invidiat. Mai pui, ca era si in mijlocul Bucurestiului.

Creditul facut nu este mare, dar ingineriile financiare ca sa-l obtinem au fost uriase.
Intorcandu-ma la alegerea facuta acum trei ani, prea multe variante nu aveam. In schimb, aveam un copil de 1 luna in brate, era iarna, eram operata, nu aveam pe nimeni si un salariu de bugetar plus alocatia fetei.
De la datele astea, am inceput sa facem ingineriile si sa alegem varianta norocoasa.

Se pare, insa, ca pe langa tot ce aveam in momentul acela mai era cu noi si Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uricarudiana spune:

spun si eu buna ziua!
si sper ca topic-ul afisat de mine nu a condus la dispute prea mari.
multumesc celor care si-au exprimat opinia. intr-adevar fiecare vb din propria experienta si toate parerile sunt pertinente.
in ceea ce priveste statul la bloc consider si eu ca aceste cheltuieli lunare sunt f. mari tinand cont ca platesti 2-3 camere si atat.
apoi pt. miria_cristina: nu te supara, dar daca ai stat la casa in mijlocul B de ce te-ai mutat?mai ales ca spui ca era super si aveai toate conditiile?
apoi te intreb si eu asa ca fapt divers: unde in invatamantul superior se castiga atat de bine?
eu sunt cadru didactic, lucrez la gimnaziu de 1 an si am cunostinte care lucreaza la universitate si din cate vad nu castiga atat cat ar merita.
apoi, tu ai avut un apartament sa-l dai la schim, eu vb in ideea ca nu ai nimic: adica te duci la banca, iei un credit de vreo 35000 euro ca atat iti permti si apoi stai si meditezi: casa sau apart.
eu consider ca mai bine dai ca sa iti faci casa decat sa dai pt 2-3 cam atatia bani, nu?
tu ai avut o sustinere cat de cat, altii nu au. pleaca de la 0. si eu si sotul suntem tot bugetari si crede-ma ca nu castigam cat tine...
in rest, multumesc din nou pt. opinii...

va pup si va doresc un weekend placut.

http://tt.lilypie.com/6XR7p3.png
nimic nu face o femeie sa se simta mai implinita decat un BB...

Mergi la inceput

Dar n-am zis, fratele meu, ca avem salarii mari!!
De unde ai scos-o?
Arata-mi citatul.
Se vede treaba ca n-ai citit tot ce am scris si nu mai am de ce sa repet. O poti lua din urma si nu trebuie sa dai pagina. E suficient sa citesti ultimul meu mesaj dinaintea astuia.

Nu am plecat de buna voie din casa!
Iar conditiile noastre din acel moment nu le doresc nimanui.

Eu, oricum, mi-am zis parerea legat de diferente.
Si adevarul e, ca acolo unde esti tu preturile sunt altfel, poate mai decente, iar constructiile noi mai bine lucrate.

Mergi la inceput

Fetelor , fetelor !
Chiar nu intelege nimeni ce a vrut sa zica miria_cristina?
Eu cred ca ce a scris este din experienta si a stiut foarte clar ce inseamna casa si ce inseamna bloc .
Acum , ce prefera fiecare este altceva.
Va rog !
Week end placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Un dezavantaj major al apartamentului este ca nu poti fi niciodata autonom. Nu se pot face reparatii decat cu aprobarea tuturor celorlalti si asta daca ceilalti isi permit, ca daca nu platesc persoanele cu venituri si pt saraci din bloc, nu poti amenaja cladirea pe exterior dupa gustul propriu, nu poti avea flori sau plante frumoase in fata decat daca le platesti din buzunar propriu (precis se va gasi cineva sa nu fie de acord cu esteticul sau cu sustinerea lui financiara si atunci se vor isca discordii

...apoi asigurarile...ce se intampla la un eventual incendiu, sau la infiltratiile de apa in beton, inundatii ? Asigurarile pe interior sunt ok, privesc pe fiecare proprietar in parte, insa pe exterior contribuie toti locatarii cu fonduri la asigurare ?

Mergi la inceput