nu stiu ce sa fac

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Sora mea avea 19 ani cand s-a maritat si traia cu el de un an si jumatate. Tatal si mama mea, s-au suparat cand a anuntat ca se marita, o tot rugau sa mai stea vreun an-doi sa-l cunoasca mai bine, dar NICIODATA nu au amenintat-o sau sa incerce sa-i faca rau. Considerau ca e prea tanara. Erau de acord sa traisca in concubinaj, dar pt maritis ziceau ca trebuie sa mai treaca timp. Totusi ea s-a maritat, am fost cu totii la nunta, parintii mei i-au ajutat cu bani si apartament si e ok acuma.
Mi se pare absurd ce traiesti tu, astia nu sunt parinti daca te ameninta asa. Consider ca totul se poate rezolva prin discutii, nu prin sechestrari, mai ales ca esti si gravida. Chiar cred ca puteai sa recurgi la politie in acest caz, nu trebuie sa lasi pe nimeni sa-ti dicteze viatza, si chiar, ce frate mai e si ala care "te ia" pe sus si te aduce acasa???

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Nu stiu ce sa zic, daca fica-mea s-ar incurca cu un terchea berchea, fara casa, fara job fara planuri concrete de viitor nici eu n-as reactiona prea fericit. Probabil ca as cere acelasi lucru, sa vad ca e capabil sa-si faca un rost, ca se poate intretine si ca poate participa la intretinerea copilului. Si mai ales ca nu mai sta cu mama lui.

24s + Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Nu ma surprinde deloc reactia alor tai, era usor de anticipat, dar ma suprinde cat de usor te manipuleaza.
Te inseli daca crezi ca au inteles, propunerea pe care ti+au facut-o este pt a te face sa amani, timp in care ei vor gasi alte cai de atac.
Pana cand n-ai sa intelegi ca parintii tai au un singur scop pe lumea asta, situatia ta va fi aceeasi. Scopul lor este sa te impiedice sa te muti cu prietenul tau, tb sa-ti fie f clar asta.
Nu stiu ce relatii au parintii tai, dar nu m-ar surprinde sa aranjeze si vreo adoptie pt copilul tau.
Sper sa nu ajungi sa deschizi vreun sub cu tema asta, dar in ceea ce-i priveste pe ai tai n-au nici un fel de scrupule, ei nu inteleg ca tu hotarasti cum iti este tie bine.
Ei sigur te iubesc, dar sunt genul de oameni care au impresia ca ei stiu ceea ce este bine pt tine si din dorinta te a te proteja te vor distruge.
Pana n-ai sa intelegi asta vei avea tot felul de probleme cu parintii tai. Nu te astepta ca ei sa inteleaga, iti pierzi vremea!
Sanatate si intelepciune iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella.aura spune:

ellej, da m-au luat cu forta si nu am recurs la politie pentru ca m-am gandit ca n-ar fi frumos din partea mea sa le fac asta parintilor mei.

diana21, fac 21 de ani duminica, frica imi este mai ales de tata desi nu m-a batut niciodata, dar am avut o perioada cand eram mai mica in care nu am vb cu el si de atunci nu ma mai pot deschide in fata lui, am avut o problema de comunicare, iar neajutorata nu sunt pentru ca am si eu un serviciu bunicel de 1 an si jumatate, sunt insarcinata in 7 luni.

ingrids, acela e un frate care imi vrea binele, la fel ca si parintii mei.

mihuta, nu cred ca la 23 de ani poti avea o casa a ta in zilele noastre, cat despre aratat atata timp cat ei nu vor sa vada ce avem noi de aratat nu vad cum am putea face asta, parintii mei nici nu vor sa ii pronunt numele in casa lor.

marci, sincer m-ai cam speriat cu ce ai spus despre adoptie.
Oricum am hotarat ca in momentul in care vom gasi un loc unde sa stam doar noi doi(de fapt vom fi trei cu bebe) voi pleca, nu mai sunt dispusa sa ma las manipulata de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

In cazul asta, La Multi Ani pentru duminica! Hai, fii tare, esti Leu, nu?
Ce sa zic...si ai mei ar fi fost foarte suparati daca la 21 de ani as fi facut un copil cu cineva cu care nici macar nu eram de mult timp impreuna...fara o casa a mea...oricum, la 21 de ani tot copil esti in ochii lor. Eu, la 21 de ani eram studenta, ar fi fost tragedie pentru ai mei sa renunt la facultate...Nu ar fi reactionat chiar asa, dar sunt sigura ca ar fi incercat ei sa faca ceva sa ma tina acasa, probabil mai mult pentru siguranta si confortul bebelusului. Iubitul tau este si el tot un copil...Poate din cauza asta sunt ai tai foarte speriati. Si mie mi se pare ca relatia voastra este cam accelerata...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns notquiteso spune:

esti deja insarcinata in 7 luni? si te mai lasi manipulata de ei? stii ce gandesc ei? ca in curand o sa nasti, si ca atunci sigur nu mai pleci de acasa, pt ca vei avea nevoie de ajutorul lor. sau mai rau, te vor ameninta ca iti iau copilul daca pleci. ca te declara inapta, nebuna, sau mai stiu eu ce.
tu chiar crezi ca ei te-au rugat sa mai astepti asa.. de florile marului?
acum esti cat de cat independenta, dar in clipa in care va trebui sa nasti, si vei veni apoi cu copilul acasa, te vor manipula cum vor vrea ei. nu ca acuma fac altceva.. din pacate.
du-te si reclama-ti actele ca pierdute la politie. te duci la primaria sectorului in care te-ai nascut si le ceri o copie dupa certificatul de nastere, apoi la politie, si iti scoti alte acte. iti va trebui o adresa in buletin, asa ca poti vorbi cu cineva cunoscut sa te ia in spatiu. e doar o formalitate, viza de flotant se numeste chestia asta.
si in felul asta n-au decat sa isi bage buletinul si certificatul tau in.. unde vor ei. iar cardul declara-l furat
si scoate-ti altul
e destul de simplu, dar trebuie sa te misti repede, in curand nu vei mai putea face nimic, la stresul in care traiesti, nu m-ar mira sa nasti mai devreme.

scuza-ma, dar astia nu sunt parinti. punct. in loc sa te sustina, te ameninta, te sechestreaza.. pe cuvant ca daca stiam cine esti, chemam eu politia la ei la usa. mi se pare INUMAN sa iti sechestrezi propriul copil in casa.

Mai gandeste-te la ceva. Daca tu nasti si pe urma ei te aduc acasa cu forta, evident, care sunt sansele ca iubitul tau sa isi vada copilul vreodata? poate doar daca ii trimiti mms-uri. desi nu sunt sigura ca te vor lasa sa vorbesti nici la telefon

eu am plecat de acasa la 20 de ani. tata ma ameninta ca vine cu politia dupa mine, mama ca ma omoara.. si cu toate astea am plecat. mi-am vazut de viata mea, si uite ca nu m-a omorat nimeni, nu a venit nici o politie dupa mine. ameninta-i si tu ca faci plangere ca te tin sechestrata, sa vedem ce mai zic?

iti tin pumnii, si pregateste-te sufleteste. te asteapta o perioada extrem de solicitanta. esti mamica, in curand iti vei tine puiul in brate, si nu ai nevoie de atata ura si teroare in jurul tau. iti dai seama ca iti va fi mereu frica sa nu iti ia copilul cu forta, si sa il dea spre adoptie? sau sa nu cumva sa il abandoneze pe undeva? sigur ca e un caz extrem, dar parintii tai vad ca recurg la masuri extreme. Ai nevoie sa fiti voi 3, sa va iubiti si sa va bucurati de ce v-a dat Dumnezeu, ca el nu da niciodata nimic asa, de-aiurea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Cata dreptate iti dau diana, este adevar in tot ceea ce spui, chiar ma gandeam daca fetele care au dat raspuns au copii ai lor si ce ar simti daca ar trece printr-o situatie asemanatoare.Eu nu cred ca un parinte vrea raul la copil acum sa nu imi sariti in cap mai exista si excepti , dar majoriatea vor pt copii lor o viatza frumoasa si fericita lipsita de grji si atunci cand copilul lor da cu piciorul la viatza pe care ei o viseaza pt ei e normal sa se impotriveasca.Nu spun ca procedeaza corect, dar nu uita ella ca sunt parintii tai si nu ar trebui sa incepi un razboi, barbatul astazi este , maine nu se stie citeste pe aici la subiectele postate ,dar mama si tata sunt pt todeauna alaturi de tine .
Sigur daca mama ta ar posta "fimiea e gravida cu o lichea si isi bate joc de ea ". Sa vezi cate sfaturi ar primi , dar din pacate eu nu o pot condamna pe mama ta sunt sigura ca are si ea povestea ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns notquiteso spune:

Lemoni: tu ai copii? Eu am. O fata. Si mai stiu si ca n-o s-o sechestrez niciodata. Si ca n-o s-o amenint cu moartea, si ca indiferent ce va alege, voi incerca sa fiu alturi de ea. Da, un barbat azi e, maine nu mai e. Dar asta e ca in povestea cu drobul de sare. Sa stea, sa accepte abuzul parintilor doar pt ca exista un ipotetic "maine nu mai e"???
In caz ca nu ti-ai dat seama, copiii nu sunt o extensie a parintilor, nu sunt ca o a treia mana sau un al treilea picior. Ei au personalitati distincte, pe care NU AI VOIE sa incerci sa le ucizi, doar pt ca vrei ca plodul sa nu ia nici o decizie toata viata lui, sa stea in fustele tale pana mori.
Nu te lasa terorizata, draga ella.aura, ai facut o alegere, gaseste puterea de a-ti trai viata. Faptul ca mama si tatal tau sunt parintii tai, nu le da drept de viata si de moarte asupra ta. Daca erau niste parinti normali, ti-ar fi spus ca ei nu sunt de acord cu alegerea ta, ar fi incercat poate sa-ti aduca argumente in sensul asta, dar te-ar fi lasat sa iti traiesti viata. Nu te-ar fi amenintat, nu te-ar fi sechestrat, nu ar fi decis ei in locul tau.

Sunt plina de nervi. Eu nu m-as lasa manipulata in halul asta. Da, si mama mea m-a santajat sentimental ani de zile, ani in care eu totusi am trait cum am vrut eu. I-am spus clar, ca daca nu intelege ca indiferent de ce spune ea, eu imi voi face propriile alegeri, atunci n-are decat. Eu pot trai la fel de bine si fara ei.
Intelege te rog, ca asta nu e un comportament normal pt nimeni, fie parinte sau nu. Eu, in calitate de femeie si de mama de fetita, iti spun ca e aberant ce traiesti tu. Parca am fi in evul mediu.
Gandeste-te la copilul tau. Intreaba-te daca tu te-ai purta vreodata asa cu el/ea. Eu cred ca nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

LEMONIIIIIIIIIIII

Da, avem copii ai nostri. Mai mult, INCREDIBIL, majoritatea cunoastem legea si in general nu facem ceva ilegal. Sa furi actele, sa sechestrezi o persoana, sa hartuiesti un om si sa mergi acolo unde sta sa determini gazda sa fie dat afara, sunt lucruri ILEGALE!

Dar stii ce e mai trist decat orice in toata povestea asta?
atitudinea Ellei! I se fac toate lucrurile astea si ea inca se gandeste sa fie bine pentru toata lumea, sa nu supere parintii, este infricosata, speriata, moale!
Eu sincer mergeam la politie si daca ma sechestrau, si daca furau actele, si nu ca sa le declar pierdute ci ca sa fac plangere impotriva lor.

Nu e prima data, Lemoni cand opiniile tale de ev mediu ma lasa masca. De obicei nu intervin dar acum esti pe cale sa legitimizezi in mintea Ellei ilegalitatile si abuzurile facute de parintii ei.
Pana la urma din ce spune ea baiatul e ok, se poarta frumos, are serviciu. Cae e problema??? A, stati, corect, vrajile. Asta da argument.
Prin ce situatie, mai exact, trec parintii aceia? Ce situatie justifica toate astea?

Ella, eu iti mai spun doar o data: prioritatea ta este copilul. Termina cu binele pentru toata lumea si rezolva situatia!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

JG tocmai am spus in postarea mea daca citeai mai bine ca nu procedeaza corect parintii, dar asta nu pot sa zic ca ii condam, defapt nu stiu si povestea lor .
Notquiteso sa-ti traiasca fata si sa te bucuri de ea. Sa speram sa nu fie cazul sa fi in acesta situatie.

Mergi la inceput