nu stiu ce sa fac
Raspunsuri - Pagina 3
MissParker spune:
Draga ella.aura, urmeaza-ti inima!!!
Parintii tai sunt inconstienti si rau intentionati pe deasupra, ceea ce "stiu" ei despre prietenul tau si mama ta este o minciuna (altfel ti-ar spune concret despre ce e vorba). Sub pretextul ca-ti vor binele, parintii tai de fapt te ameninta, te terorizeaza si te manipuleaza pentru a te controla; ori, nu asa se comporta cineva care-ti vrea binele. Daca ti-ar vrea binele si daca te-ar iubi, te-ar lasa la 21 de ani sa-ti traiesti si tu viata dupa cum consideri tu de cuviinta (caci daca ei au facut treaba buna inainte, ar trebui ca acum sa aiba incredere in tine!!).
Cunosc si eu din proprie experienta ce inseamna asemenea parinti. Mama mea, dupa ce ii scrisesem niste adevaruri care nu i-au convenit (printre altele ca e alcoolica), se rastea la varul meu (in absenta mea): "De ce n-a venit ea aici sa-mi spuna toate astea in fata, ca o calcam in picioare!!" (nota bene, asta se intampla cand eu aveam 36 de ani!!). Asa ca te inteleg. Dar eu am intrerupt legatura cu asemenea parinti si nu ma mai las terorizata. Daca esti si tu pe picioarele tale financiar, iar prietenul tau te sustine si vrea sa va faceti o viata impreuna (nu ca altii care-si pun coada pe spinare cand aud de un copil!!), atunci eu zic ca e bine sa-ti asculti inima.
Ah, si inca ceva, eu la 21 de ani i-am spus unei verisoare de-a mea ca tocmai o inselase barbatul ei (aflasem tocmai de la sora lui!!). Pe mine m-au amenintat si mama aluia si o prietena de-a ei ca ma vor "arde in candela" . Si uite-ma, 18 ani mai tarziu, sunt fericita, implinita, am un sot minunat si o viata frumoasa...
Ignora "babismele" referitoare la "farmece" etc., cum bine zice elle_seb si urmeaza-ti inima!
Si ai grija de tine si de bebelusul pe care-l astepti!!
Numai bine!!
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
louisea spune:
Ella daca ti-e frica ca o sa va faca farmece, roaga-te si du-te la biserica si lasa pomelnice pt voi. Oricum nu mai crede in asa ceva
ella.aura spune:
In primul rand vreau sa va multumesc foarte mult tuturor pentru raspunsuri si sa va spun ca mi-a facut bine sa vorbesc cu voi, am mai prins si eu un pic de curaj si o sa lupt pentru ceea ce vreau cu orice pret, pentru ca atata timp cat noi vrem sa ne crestem copilul impreuna avem acest drept si copilul merita acest lucru,acum ramane de vazut ce o sa se intample mai departe.
O sa ma rog foarte mult sa fie bine pentru toti si o sa cred in Dumnezeu mai mult decat am crezut pana acum.
principe spune:
ce "stiu" ei despre prietenul tau si mama ta este o minciuna (altfel ti-ar spune concret despre ce e vorba). Sub pretextul ca-ti vor binele, parintii tai de fapt te ameninta, te terorizeaza .
total deacord adica nu se dau in laturi sa-tzi spuna ca te omoara ....insa nu pot spune de ce se opun relatziei ca sa te menajeze....abureli ella ,nu stiu nimic in afra de ce sigur ti-au repetat de n ori.
nu te lasa manipulata,nu-ti fie teama.
bafta!
monica mami de printz
marci spune:
Ella, cand te hotarasti sa-i infrunti pe ai tai, fii pregatita pt tot ce poate fi mai rau! Cunosc f. bine astfel de specimene si, crede-ma, sunt in stare sa faca orice pt a te determina sa mergi pe drumul trasat de ei.
In momentul in care vor vedea ca amenintarile nu functioneaza vor trece la santajul emotional si acestuia tb sa-i faci tu fata.
Sa nu te astepti sa-ti fie alaturi, nu sunt in stare de asa ceva! Daca vor pierde "razboiul" cu tine poti sa te zbati in cea mai crunta saracie ca la ei nu vei gasi ajutor. Daca te vor ajuta o vor face dupa un lung lant de reprosuri si in conditiile stabilite de ei.
Sunt parintii tai, iubeste-i asa cum sunt, dar in acelasi timp incearca sa-i cunosti in adevarata lor "splendoare" , nu-i transforma in parintii care ai vrea tu sa fie. Numai cunoscandu-i asa cum sunt poti face fata atacurilor lor si, cu timpul, vei ajunge sa le anticipezi planurile diabolice si cu ce arme vor ataca.
E f greu sa ai in preajma ta oameni de genul asta, nici nu-ti imaginezi ce minte diabolica au. Viata lor este un continuu razboi si, ca in orice razboi, atunci cand se vor retrage o vor face pt a-si construi alte planuri de atac.
Ai mare grija de tine si de bb-ul tau, voi contati cel mai mult!
Multa sanatate, intelepciune si putere iti doresc!
crocodill spune:
Buna.
Eu zic ca este inadmisibil ca parintii sa iti spuna ca te omoara inadmisibil am transpirat la citirea acelor rinduri, eu ca strain care doar am citit niste rinduri pe un forum si si sunt revoltat de asemenea randuri.Parerea mea este ca ar fi bine sa te inarmezi cu foarte mult calm intr-o zi si sa incerci sa discuti cu parintii tai care ar fi motivele reale pentru care ei sunt atat de inversunati in a te separa pe tine de acest baiat dar cu motive intemeiate fara "eu stiu ce e mai bine pentru tine ",dar sa insisti pe argumente solide ci la capitolul farmece spune-i mamei tale ca daca ea stie sigur ca el a facut trebrile astea sa mearga cu tine de mana sa rezolvati problema.Eu unul nu prea cred intreburile astea cu farmece si ghixitori dar de la o vreme (dupa moartea parintilor mei) incep sa inclin catre exsistenta acestor lucruri.Deci ma repet o discutie serioasa calma si la obiect cu parintii tai (tu mai mult sa asculti ) si dupa aceea sa te duci intr-un loc linistit si sa te gandesti bine la ce ai de facut eventual sa vorbesti si cu niste persoane in care tu ai incredere.care te-ar sfatuii de bine [red](dar sa le povestesti toata povestea si cu bune si cu rele daca or fi ca sa se intelega despre ce e vorba [/red] ) si ia o decizie la ce ai de facut pe viitor adica ori cu parintii ori cu el daca nu se poate sa fie amandoua,dar sa nu mai dai inapoi de la acea decizie.
inca o data imi exprim indignarea ctre acele cuvinete inadmisibil !!!!!
ella.aura spune:
Buna
Crocodil, ei au zis ca mama lui mi-a facut farmece sa raman langa el, nu el, cat despre rezolvarea problemei mergem in fiecare saptamana la biserica si am fost chiar si la o femeie care mi-a citit in carti si mi-a zis ca am farmece(de cand am inceput sa credem in asa ceva nu stiu).Cat despre discutii am incercat sa vorbim amandoi cu ei, am zis ca daca suntem impreuna o sa ne fie mai usor, dar ei nici macar nu vor sa auda asa ceva.Vorbesc cu mine, de fapt imi cer sa le spun ce vreau sa fac si imi dau singuri raspunsul la intrebare: tu oricum cu el nu o sa stai, oricum nu cred ca o sa ma inteleaga niciodata.
Si mai au senzatia ca prin mine vor sa ajunga la ei si la bani lor, dar pe noi nu ne intereseaza asta, noi vrem doar sa fim lasati in pace, mai ales ca eu sunt genul de om foarte independent si nu imi place sa stau sa cer bani, nici macar parintilor mei si asta de cand eram adolescenta.
Au spus ca nu imi pot arata dovezile pentru ca o sa le spun lor cine ii urmareste si nu o sa mai poata face ei nimic dupa aceea, or sa-mi spuna tot si o sa-mi arate cand o sa considere ca nu mai sunt eu legata de el.
Rosey spune:
quote:
Originally posted by ella.aura
am fost chiar si la o femeie care mi-a citit in carti si mi-a zis ca am farmece
Punem pariu ca asa le zice tuturor celor carora le "ghiceste"?
quote:
Au spus ca nu imi pot arata dovezile pentru ca o sa le spun lor cine ii urmareste si nu o sa mai poata face ei nimic dupa aceea, or sa-mi spuna tot si o sa-mi arate cand o sa considere ca nu mai sunt eu legata de el.
Bullshit. E santaj emotional, nu ceda. Si asculta ce spune marci ca le zice bine!
http://bd.lilypie.com/AVkRp3.png
ella.aura spune:
"Daca vor pierde "razboiul" cu tine poti sa te zbati in cea mai crunta saracie ca la ei nu vei gasi ajutor. Daca te vor ajuta o vor face dupa un lung lant de reprosuri si in conditiile stabilite de ei."
Ai dreptate Marci, mi-au spus in fata lucrul asta, ca ei stiu ca gresesc si atunci cand o sa realizez si o sa ma intorc la ei nu o sa ma ajute, oricat de greu o sa-mi fie.
Eu totusi sper ca se vor obisnui cu ideea si o sa ma inteleaga si pe mine intr-o buna zi, daca nu se poate asta este, macar stiu ca am incercat sa fac totul sa fie bine pentru toti.
crocodill spune:
Atunci incearca sa fi mai transanta bun nu pot sa iti arate adtunci sa iti aduca niste argumente mai solide sa te faca sa intelegi si tu de ce nu cu el .Din cite inteleg eu mama ta sau parintii tai cunosc treburile astea cu farmece si ce naiba o mai fi legat de capitolul asta, acum stau eu si ma intreb daca ai lui au facut treburi dinastea de ce ai tai nu ar putea face,si bine inteles ca tati asata care a citit in carti banuiesc ca e o cunostinta sau recomandata si pentru serviciile aduce are anumite avantaje (mai mult sau mai putin financiare ) acum apare intrebarea de ce ar spune ca nu ai farmece ???
Si la capitolul ca ai lui vor sa ajunga la banii alor tai incerca pe cat posibil sa lasi dragostea un pic deoparte si analizeaza atenta atitudinea lor comportamentul lor ca da sunt oameni care ar face lucruri dinastea, nu zic ca e asa dar gindeste-te la toate variantele si numai dupa o atenta analiza ia o decizie.