nu stiu ce sa fac

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Eu tot nu inteleg cum s-a ajuns la asta . Ca iti spui parerea si esti atacat , iar apoi cad contraataci nu mai e bine ...

Ok . Mea culpa pentru eroare comisa .

Iar de pozitia cu mainile in sold eu nu am mai vazut-o din copilarie ca sa nu mai spun ca imi amintesc de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Subiectul asta devine o lupta intre orgolii, din pacate... Cred ca a fi un bun parinte nu inseamna numai sa citesti carti de psihologia copilul. Cred ca ceea ce a facut Aida pentru fetita ei bate toate cartile citite de voi. A luptat doi ani cu cea mai crunta boala de pe pamant, cancerul, si si-a salvat fetita! Ce e cu rautatile astea gratuite?

Draga JG, crede-ma, si copilul meu este un copil ferict si independent, cu parinti flexibili si preocupati de evolutia ei psihica, spirituala si intelectuala. Nu cred ca cineva de aici aproba comportamentul parintilor Ellei. Nu cred ca eu sau altcineva a zis clar si raspicat ca e bine ce fac ei. Hai sa recitim toate raspunsurile cu mai putina patima, zic eu! Cele din "gasca" de care radeti voi acum sunt doar suspicioase in legatura cu veridicitatea celor spuse de Ella. Pentru ca scrie, se comporta si reactioneaza ca o copila. Nimeni nu a spus ca e bine ce fac parintii ei.

Iar daca e sa vorbim de sarit calu' si scuze, cred ca Notquiteso ar trebui sa-si ceara prima scuze pentru ca, daca nu ma insel, ea le-a facut pe unele "disperate" si a iesit oripilata la atac, cu mainile in solduri.

Incercati sa acceptati faptul ca nu toti gandesc ca voi si nu va faceti un scop in viata incercand sa-i convingeti s-o faca. Oricine are dreptul la propria lui parere pe care si-o poate exprima liber unde doreste.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns notquiteso spune:

Esti atacat cand sustii o aberatie. Repet: este ILEGAL SA SECHESTREZI O PERSOANA, INDIFERENT DE MOTIVUL DIN CREIERII TAI.

Iar intrebarile pe care le-ai pus ellei au fost de asa natura puse, incat sincera sa fiu eu nu ti-as fi raspuns. Parca am fi la scoala: ce e ma-ta, ce e tac-tu, ce fac ei, cum fac, cat fac si asa mai departe. Astea sunt chestiuni despre care ella nu a vorbit, si presupun ca are motivele ei. Motive care ar trebui respectate. Nu sa ceri detalii de genul asta, cu mainile in sold. Nu esti in pozitia de a pune intrebari de genul asta. Ella nu e fetita pierduta in scaunul psihologului, care trebuie sa raspunda la intrebari. Si de fapt, in caz ca nu stiai, nimeni nu e obligat sa raspunda niciodata, la nici o intrebare. Nici macar la psiholog. Iar de aici pana la a astepta opinia mamei ei.. Aberezi, zau. Fata n-a zis: "sunt o cretina, nu pot gandi singura", ci "am nevoie de un sfat".
Cum ar fi daca la fiecare postare de pe forumul asta, ai cere opinia celeilalte parti??? Te erijezi in pseudo-psiholoaga, si chestia asta nu face decat sa demonstreze nivelul tau.

Iar "cucuoana" i-am zis lui J.G. Daca te simti ofensata.. hm. Te-ai simtit vizata? Ai calcaiele crapate? Ai urma de sapa pe umar??

Nu va bateti in "psihologia copilului" aici, pt ca este offtopic. Aici nu se vorbeste despre dependenta de alcool sau de droguri. V-ati legat de un rahat de propozitie, care nu a avut alt scop decat sa scoata in evidenta ideea principala: IUBIREA NECONDITIONATA A UNUI PARINTE PT COPILUL LUI.

Punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

diana,

hai sa venim cu alte argumente, mi se pare cel putin ciudata paralela cu "ce face Aida pentru copilul ei".

Aici e vorba de alta situatie si alta reactie: a te impotrivi vointei copilului devenit major. E vorba de a domina.
Pina cind si in ce mod, si cu ce pret, avem pretentia sa ne impunem vointza in fata copiilor nostri?

Strict despre asta e vorba.
Subiectul atinge cumva limita tiraniei, dupa parerea mea.
Si daca nu crezi ce s-a scris, fine - poti sa nu raspunzi.
Poate ella nici nu exista. Poate e un el. Poate aici scrie sotul ellei. Sau poate mama ei. Nu iti garanteaza nimeni ca situatia e exact asa cum a fost expusa. Nici in acest mesaj, nici in cadrul altora.
In spatele nickului e pur si simplu cineva care are o dilema, hai sa nu dam in absurd si sa cerem probe acum, ca e majora si insarcinata de-adevaratelea. Ca ne cam depashim rolul . Nu crezi?

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns notquiteso spune:

Scuze pt cuvantul "disperate". A fost singurul cuvant care mi-a venit pe moment. Intre timp m-am mai gandit la cateva :D
Nu pot sa accept, si nu voi accepta niciodata ca cineva sa spuna ca sufera, ca e umilit, sechestrat, sau mai stiu eu ce, si eu sa nu fac nimic. Si nu voi accepta niciodata atitudini de genul" lasa ca nu e chiar asa, au si parintii tai motivele lor". Nu exista. Daca o persoana se simte abuzata in indiferent ce mod, acea persoana inseamna ca este abuzata. Daca vorbim de vreun caz patologic, in care persoana "se simte" abuzata fara nici un fundament, atunci discutam la sectiunea de psihologie, si studiem ca si caz chestiunea. Dar nu este cazul. Fata asta este disperata, si voi cereti parerea parintilor. Si ii spuneti ca nu e chiar asa, ca parintii au dreptul, motivul sau mai stiu eu ce.

Este aberant.
Cineva sufera de-adevaratelea, iar voi va scarpinati in cap si cereti detalii despre ce fac mama-sa si tac-su. Ce conteaza ce fac si cine sunt??? Sunt cei care o abuzeaza pe fata asta. Nu e de-ajuns raspunsul asta??

Nu sufera pt ca o strang pantofii, ca a injurat-o barbac-su sau ca vreun coleg insurat nu se uita la ea. Sufera pt ca persoanele care ar fi trebuit sa o iubeasca neconditionat, o abuzeaza. Asta e o suferinta pe care n-o pot intelege decat cei care au trecut prin ea. Restul? Restul stau pe margine, se scobesc in nas si decreteaza: nu pot pentru ca sa ma exprim, pentru ca nu cunosc si opinia parintilor tai.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise

Aici e vorba de alta situatie si alta reactie: a te impotrivi vointei copilului devenit major. E vorba de a domina.
Pina cind si in ce mod, si cu ce pret, avem pretentia sa ne impunem vointza in fata copiilor nostri?

Strict despre asta e vorba.
Subiectul atinge cumva limita tiraniei, dupa parerea mea.
Si daca nu crezi ce s-a scris, fine - poti sa nu raspunzi.
Poate ella nici nu exista. Poate e un el. Poate aici scrie sotul ellei. Sau poate mama ei. Nu iti garanteaza nimeni ca situatia e exact asa cum a fost expusa. Nici in acest mesaj, nici in cadrul altora.
In spatele nickului e pur si simplu cineva care are o dilema, hai sa nu dam in absurd si sa cerem probe acum, ca e majora si insarcinata de-adevaratelea. Ca ne cam depashim rolul . Nu crezi?

Elise & BBLisa

Tocmai despre asta este vorba.
Tocmai de asta am pus niste intrebari. Eu nu pot sa dau un sfat cuiva daca nu mi-e clar ceva.
Cine nu e convins sa citeasca fiecare mesaj si sa mi-l arate si mie pe ala in care am scris ca parintii ei fac bine ce fac.

Aida.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Draga Diana, am tot respectul pentru Aida pentru lupta pe care a dus-o alaturi de fetita ei dar te rog sa nu incerci sa-mi inchizi gura cu asta ca te trimit si eu sa vizitezi umanitarele (asta era o practica acum ceva timp, cum nu-ti convenea parerea unuia, ii bateai obrazul si-l trimiteai sa viziteze sectiunea ajutor umanitar). Remarca ei cu copilul meu care tace cand vorbesc eu este o rautate de neinteles pentru mine.

Personal, nu pot sa tolerez abuzul sau infractiunile. Parerea mea, limita mea. Nu exista justificare pentru abuz sau infractiuni.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

J G , eu chiar sunt un om pasnic .
Daca am facut referirea la copii tai este ca ai spus cu un mesaj inainte "Aida mai usor cu pianu".
Nici macar acum nu vreau sa continui cearta ca NU are sens. Pe mine pritenii ma cunosc de pansament pe rana nu de cianura.
Eu nu sunt omul certaret , dar nu sunt nici omul care sa fie calcat in picioare.

Aida

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Draga JG, nu incerc sa inchid gura nimanui cu "umanitarele". Incercam sa spun doar ca un parinte bun nu este neaparat unul cu un bagaj solid de informatii din domeniul psihologiei. Iar daca un parinte are IQ-ul peste medie, asta nu inseamna ca detine si cele mai bune metode de a interactiona cu propriul copil. Sunt atatea cazuri de ingineri, oameni de litere, doctori care isi maltrateaza copiii intr-u fel sau altul...au fost cateva cazuri si pe forum. Sa nu mai vorbim de carieristii care isi vad copiii doar seara tarziu, daca au norocul sa-i mai prinda treji! Si citesc carti de psihologia copilului sau de pedagogie, insa nu realizeaza ca nu au timp sa aplice nimic din ceea ce citesc.

Conteaza cum se inteleg parintii ei, cati ani au, cum s-au inteles pana acum, etc. Povestea ei, povestile noastre sunt compuse doar din detalii. Asta e viata, la urma urmei...o insiruire de detalii. Nu e obligata sa raspunda. Nu a fost obligata nici sa scrie ce a scris...tot detalii, in fond!

Parerea mea e ca se exagereaza cu sechestratul asta. Un om sechestrat este bine inchis si pazit, nu prea are sanse sa fuga! Nu i se permite sa mearga la lucru. Da, parintii ei nu ar trebui sa procedeze asa, e clar. Nici nu am sustinut vreodata asta! Sunt niste parinti abuzivi, cel putin emotional, mi-a fost clar lucrul asta de la inceput.

Off topic
Nu am chef de cearta cu nimeni! Nici nu incerc sa sar la gatul celor care nu aceleasi opinii ca si mine. E dreptul meu sa cred ca fata exagereaza sau ca e mai mica (caz in care parintii ei nu mai sunt chiar atat de "infractori").

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Eu am fost la shopping si am lispsit aici de la discutia voastra cu patima, care sincer nu are nici un rost .Cum spune si elise nici macar nu stim cu adevarat ce se intimpla ce rost are sa ne certam intre noi.

Mergi la inceput