nu stiu ce sa fac
Raspunsuri - Pagina 12
aidaciolac spune:
Lemoni iti spun eu . Cu capu pe tastatura .
Eu asa am sa procedez ca si asa dorm doar 5 ore pe noapte.
Aida - mama de pisica mica.
notquiteso spune:
NECONDITIONAT inseamna ca indiferent de alegerile pe care le va face fiica mea, eu voi fi alaturi de ea. Nu i-as cumpara droguri si nici alcool, si nici nu m-as uita impasibila la ea de pe canapea in timp ce si-ar vedea de vicii. Neconditionat inseamna ca daca Doamne-fereste s-ar ajunge intr-o situatie de genul asta, voi face tot ce pot sa o ajut sa ramana in viata. Nu sa o sechestrez si sa o umilesc. Astea sunt aberatii pur si simplu. Va legati de semnificatia unui cuvant intr-o propozitie. Ce inseamna "neconditionat"? Inseamna ca mi-as da inima din mine pt copilul meu, numai sa ii fie ei bine. Nu ca i-as smulge ei inima din piept ca sa imi fie mie bine.
E destul de clar acum?
La multi ani, draga Ella. Trista aniversare, ce sa zic.. dar noi suntem alaturi de tine chiar daca doar dincolo de monitor. Fii tare, pentru ca viata ta sa iti apartina.
J G spune:
quote:
Originally posted by aidaciolac
Ok fetelor , am inteles , nu o sa cumparati droguri , dar veti sta langa copil neconditionat si va veti uita cum se drogheaza , ca daca asta vrea si daca asta ii face placere de ce sa nu o las!!!!
Doamne fereste!
Hai ca nu are rost , serios!
Mai bine ar raspunde la intrebarile noastre ca sa putem sa terminam puzzle-lul.
Aida - mama de pisica mica.
De fapt, n-ai inteles nimic. Si nu ca ar fi neclar, nu ca nu poti, dar iti lipseste bunavointa.
De fapt sincer acum inteleg. Parintii au metode de a interactiona cu copii. Diferenta intre metode e data de IQ si putina cultura. Niste cultura, macar 2-3 carticele de psihologia copilului, acolo. Niste.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
notquiteso spune:
:))
niste IQ, niste cultura, niste bunavointa.. cred ca ceri prea mult, J.G.
n-avem, tu nu vezi ca s-a terminat? ce te inghesui cucuana, nu vezi ca nu e randu' tau?
principe spune:
ella,
la multzi ani!
nu te necaji sa dai detalii ,nu esti la interogatoriu,nici nu ai vreo vina.
monica mami de printz
aidaciolac spune:
quote:
Originally posted by notquiteso
:))
niste IQ, niste cultura, niste bunavointa.. cred ca ceri prea mult, J.G.
n-avem, tu nu vezi ca s-a terminat? ce te inghesui cucuana, nu vezi ca nu e randu' tau?
POZE
Mami de Dora-Maria (30.09.2006)
Ai grija cum vorbesti ! Nu cred ca te-am jignit sau am jignit pe cineva.
Cucoana sa ii spui lu tzatza de la coltul blocului cu care discuti tu cand mergi la piata.
IQ , cultura - voi vorbiti de carticele , nu ar fi mai bine sa cititi si voi niste carti adevarate de psihologia copilului? Sau mai bine cu niste medici atestati in asa ceva sa vedeti ce gandesc? Habar nu aveti! Discuta cu un psiholog si sa vezi cat de 'neconditionat' ar fi in legatura cu drogurile si alcoolul.
Eu am pus niste intrebari clare (pentru ella.aura) , iar voi ati sarit la mine , iar eu trebuia sa tac din gura.
Aida.
J G spune:
Aida mai usor cu pianul!
Notquiteso imi spune mie cucoana, nu tie! Si isi permite sa-mi spuna, ok?
Cat despre restul, avand in vedere ce pareri ai cred ca mai degraba tu te-ai dedat la carticele! Vrei sa ne batem in carticele, sa vedem cine a citit mai serios? Te invit cu placere!
Da, eu citesc carti (serioase) de psihologia copilului si merg si la terapeut pentru asta. Pentru curiozitatea ta...
Macar eu pot sa observ cand un mesaj imi este adresat sau nu!
aidaciolac spune:
E grozav ca si citesti si trebuie sa mergi si la terapeut pentru asta. Tu ai spus-o. Nu sunt curioasa ce citesti , asta daca cumva esti tu curioasa.
Iar cand ai pus mesajul meu si ai vorbit despre IQ nu cumva te refereai la mine? Sau scuze poate nu am inteles eu , poate te refereai la ella?
Eu nu te-am atacat nu vad de ce iti permiti sa ma ataci?
O , da ! Scuzele mele ! Trebuia sa tac asa cum face copilul tau cand tu spui ceva.
J G spune:
quote:
Originally posted by aidaciolac
E grozav ca si citesti si trebuie sa mergi si la terapeut pentru asta. Tu ai spus-o. Nu sunt curioasa ce citesti , asta daca cumva esti tu curioasa.
Iar cand ai pus mesajul meu si ai vorbit despre IQ nu cumva te refereai la mine? Sau scuze poate nu am inteles eu , poate te refereai la ella?
Eu nu te-am atacat nu vad de ce iti permiti sa ma ataci?
O , da ! Scuzele mele ! Trebuia sa tac asa cum face copilul tau cand tu spui ceva.
sicer, mi se pare ceva de bun-simt sa citesti carti despre psihologia copilului si sa consulti un terapeut care iti da niste solutii profesioniste la problemele care apar inerent (de genul tantrum).
Da, despre IQ si cultura ma refeream la situatia Ellei in primul rand dar si la unele raspunsuri de aici, care sunt simpatetice cu actiunile parintilor Ellei.
De unde ai tras concluzia ca fiica mea tace cand vorbesc eu? Din contra, eu sunt in cealalta gasca, aia cu copii independenti. Vezi ca la faza asta ai sarit calul foarte tare!
Pana la urma te-ai lamurit ca Notquiteso mi se adresa mie spunand "cucoana"? Nu de alta dar nu ti-am citit inca scuzele.
Si in concluzie, te rog da jos mainile din sold... nu sunt obisnuita cu atitudinea. Noi astea tzatzele de la bloc am renuntat la practica asta de ceva timp...
aidaciolac spune:
J G , daca tot esti atat de citita in d'ale psihologiei , tu nu stii ca prima oara intra parintele in cabinet , apoi intra copilul , apoi intra iar parintele .
Oare de ce? De dragul plimbarii?
In cazul asta nu cred ca se poate asculta doar o parere si tocmai de aceea am pus cateva intrebari.
Dar nu , sunt persoane care daca nu gandesti la fel te face disperat si mai stiu eu cum.
Da inapoi si citeste daca tot esti atat de curioasa si tii aparare altora.
Aida.