celulele stem
Raspunsuri - Pagina 2
alinusha06 spune:
Sunt trei firme care se ocup de stocarea celulelor stem:cordbloodcenter,biogenis,cryosave,eu initial vroiam cu cryo save este cea mai scumpa 1850euro , banca este in belgia si cantitaea de sange este pastrata in 2 banci diferite dar m-am cam lasat pt ultimul moment si dr mea a zis ca nu facut rec cu kitul lor deci ii trebia o demonstratie ,ma rog numai este timp si riscam sa raman pe din afara,asa ca am optat pt biogenis cu care a mai lucrat,eu la primul copil nu am rec si acum fiind a 2 nastere si o compatibilate destul de mare cu primul copil nici nu am stat pe ganduri ,consider ca este o investitie eficienta si o viata cu mai putine griji.
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum 35sapt
Fiquelle spune:
Din ce am citit eu pe site-ul de la Biogenis, sangele este doar pt copilul respectiv, nu ti-l da pt frate sau alt membru al familiei, ceea ce pe mine m-a cam ingrijorat...daca nu am inteles eu bine, corectati-ma...
In al doilea rand, in Ro nu am auzit sa existe banci publice de stocare, deci tb sa mergem tot pe varianta banci private...
MADALINA 12+ si SOFIA MARIA(12.08.2004)
alinusha06 spune:
Pai cele mai multe transplanturi au fost facute la frati,si cum sa m=nu ti-l dea este banca privata ,eu i-am zapacit cu intrebari pana m-am hotarat ce si cum,banci publice nu sunt in rom,era mai ok asa dar pana atunci le pastram asa.
sanatate
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum 35sapt
mami_papatot spune:
In mod cert este o treaba buna si vom apela si noi la aceasta "polita de viata"...cred ca vom merge pe mana celor de la Cord Blood...
mami_papatot +30 Honey Bunny
http://community.webshots.com/user/mami_papatot
Sunt cucoana-n casa mea!
http://bd.lilypie.com/24Mjp3.png
nicaalex spune:
Salut,
baietelul nostru s-a nascut in sept 2008. Am semnat contract cu BIOGENIS. Au fost OK, dar in final proba afost respinsa pe motiv ca avea doar 19ml in loc de minim 20ml. Mi s-a parut ciudat.
I s-a mai intamplat cuiva ceva de genul asta?
Acum asteptam al doile copil. Nu as mai vrea sa se intample inca o data acelasi lucru.
Ce spuneti??
alinushca spune:
Cel mai important lucru de luat in calcul este acela ca celulele prelevate sunt viabile doar maxim 20 de ani. Asa ca daca copilul nu face (Doamne fereste) vreuna din bolile teribile (spre exemplu leucemie) pana sa implineasca 20 de ani, celulele respective devin total inutile. Mai mult, sansele de potrivire cu un alt membru al familiei sunt ceva gen 50%. Mai sunt si multe alte argumente dar cel mai important este primul pe care l-am spus. Asa ca per total, daca stiti ca nu aveti in familie cazuri din bolile care pot fi tratate cu celule stem, manifestate in copilrie, veti plati peste 1000 de euro pentru absolut nimic. Documentati-va pe bune inainte sa aruncati banii astia cu care ati putea lua multe jucarii frumoase pentru dezvoltarea copilului vostru.
Mami de (28.10.2008) si bb2 14+
chezmoi spune:
Buna,
Fiecare banca de celule stem din Romania isi desfasoara activitatea in conformitate cu niste standarde ale autoritatii din strainatate de la care vrea sa obtina acreditarea.Nu exista doar o institutie care acrediteaza la nivel mondial ,sunt mai multe.
De aceea unele banci cer volum minim de sange din cordonul ombilical 10ml, unele 20, altele 40ml.
Interesul dumneavoastra nu ar trebui sa fie sa stocati unitatea cu orice pret ci ceea ce stocati sa fie suficient pentru un eventual transplant (altfel sunt chiar bani cheltuiti degeaba)
De obicei se numara celulele stem, si se face o evaluare estimativa a numarului de kilograme pentru care poate fi folosit .
Compatibilitatea este de obicei 100% pentru donator, 50% pentru parinti si undeva la 25% pentru frati.
Ele pot fi stocate minim 20 ani, sunt banci care stocheaza pe un numar nelimitat de ani.
Luati in considerare cand alegeti banca de celule stem ca stocarea de sange integral din cordonul ombilical este deja o metoda invechita si ca acum se stocheaza doar celule stem (exact ce intereseaza in caz de transplant).
Luati legatura cu reprezentantii bancilor,cereti toate informatiile de care aveti nevoie si tineti cont de PRETUL REAL pe care il platiti (recoltare, procesare +stocare) si raportati-va apoi la toate aspectele pe care acest proces il implica
RAMONELLA spune:
Eu nu cred ca sunt bani aruncati!Niciodata nu stii ce se poate intampla in ziua de azi.De ce sa nu fii asigurat???Daca Doamne fereste se intampla sa se imbolnaveasca si celulele stem l-ar putea salva si nu ai celule stem,ce faci???Nu te gandesti ca mai bine ii recoltam???Mai bine faceam un efort financiar si plateam banii aia.
Eu i-am recoltat fetitei mele,dar a fost putin sange si nu ajunge numai pentru greutatea de 15 kg.Darrr,cei de la BloodCenter,nu m-au pus sa platesc toata suma,ci numai 12 milioane.
Nu-mi pare rau ca am facut chestia asta,chiar daca a fost putin sange si voi face un efort sa recoltez si la al 2-lea copil cand va fi cazul.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
MTHFR C677T heterozigot, 2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
karina01 spune:
Intr-adevar este deosebit de importanta aceasta recoltare de celule stem. Nu mai suntem pe vremea lui Pazvante-Chioru' sa lasam lucrurile la voia intamplarii si ce-o fii o fii.. daca bunica-mea a fost sanatoasa tun atunci poate nu o sa aiba nimic nici copilul meu. Nu imi vine sa cred ca cineva inca mai gandeste asa. Medicina si stiinta au evoluat foarte mult iar aceste noi practici ne pot ajuta enorm. Cum poti tu, ca viitoare mamica sa nu faci tot ce iti sta in putinta pentru a-i asigura copilului tau orice sanse, indiferent de situatie?!
Iar in ceea ce priveste volumul si cantitatea de sange, asa cum a spus si chezmoi, trebuie sa ne asiguram ca este suficient sange din care se pot extrage celulele stem si nu neaparat ca acesta sa fie stocat sub orice forma.
Si inca ceva, foarte important: asigurati-va ca veti colabora cu o banca ce stocheaza doar celule stem si nu sange integral.