celulele stem
buna,
Va citesc de mult timp, chiar dinainte de a deveni o viitore mamica.
As dori sa discutam despre un subiect care cred ca ar interesa mai multe viitoare mamici - recoltarea de celule stem la nastere.Ce anume cunoasteti si daca sunteti de acord cu aceasta procedura.Mentionez ca sunt insarcinata in 14 sapt.si la urmatoarea vizita la doctor as dori sa abordez subiectul
Raspunsuri
mihaser spune:
Salut!
E un subiect foarte interesant. Eu una o sa fac chestia asta la urmatoarea sarcina...eu cred ca e cea mai buna polita de asigurare pentru copii. Nu stiu prea multe despre, doar ce am auzit pe la TV...ca deocamdata nu se pot pastra la noi in tara si trebuie platit in jur de 1000 de euro pentru recoltare si 200 de euro in fiecare an pentru a pastra celulele. Poate nu sunt asa corecte preturile, insa oricat ar costa eu optez pentru aceasta recoltare.
Tu o sa nasti la Bucuresti? Sarcina usoara si bebe sanatos!
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!
It`s nice to be important, but it`s more important to be nice!"
mgabi spune:
Buna.
Cred ca suntem in urma de tot la acest subiect si totul consider ca nu tine neaparat de saracie ci de educatie. Eu am doi copii si nu mi s-a pomenit niciodata de asa ceva chiar daca eu stiam si tare rau imi pare ca nu am incercat macar la a doua nastere. Copii mei au asigurari de viata dar celulelel stem sunt intradevar cea mai buna asigurare pentru copil. Eu consider ca merita pentru inceput sa incercati viitoare mamici daca va tine bugetul si mai tarziu daca reusiti si o asigurare de viata copilul(ii) are (au) pentru ce sa va multumeasca.
dianocica spune:
am auzit ca la euroclinic recoltarea celulelor stern e inclusa in pretul nasterii. ceea ce ar fi foarte tare. la al doilea copil o voi face cu siguranta. n ar strica un pic de campanie.
diana si david 03.12.06
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Pentru Sonia
M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.
furnik spune:
Buna fetelor!
eu tot am scris despre subiectul asta pe forum.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=101397.
trebuie sa deschideti linkurile puse de moderator in pagina si aflati mai multe informatii.
si despre celule stem mai multe aflati aici:www.celulestem.ro" target="_blank">http://www.celulestem.ro
personal va recomand firma biogenis-eu la ei am apelat pt acest serviciu si am fost foarte multumita...
sarcina usoara si numai bine!
Raluca_u spune:
mie imi pare f rau ca nu am facut asta pentru a-i asigura un viitor fara boala fetitei mele. cu siguranta la bb2 o vom face.
Raluca cu www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
adimercedes spune:
Referitor la celulele stem: aici sunt banci private si publice si se poate dona sangele ombilical si in scopuri stiintifice (gen studiul cancerului la copii). Noi initial am decis sa apelam la o banca publica. Motivele au fost urmatoarele:
- sangele ombilical este inutil in cazul unei leucemii sau altei boli sangvine, deoarece sangele respectiv e deja afectat si atunci se apeleaza la bancile publice
- in cazul problemelor la alt membru al familiei, sansele ca sangele respectiv sa fie de folos sunt 30%, fata de 90% in cazul sangelui din bancile publice
- daca sangele respectiv nu e folosit niciodata de catre donator, nu va fi de folos nici unei alte persoane a carei viata ar putea-o salva in cazul in care ar fi intr-o banca publica
- sunt 85% sanse ca peste 10 ani sangele donat sa se gaseasca inca in banca publica si sa poata fi folosit de donator
-cercetarile in domeniul celulelor stem sunt inca in faza incipienta si va mai dura ceva vreme pana sa putem creste diverse organe pt donator
Si mai sunt, dar nu imi vin acum in minte. Ma gandeam ca e mai bine sa il punem intr-o banca publica si poate sa salveze viata vreunui alt copilas. Si sa speram ca daca vreodata vom fi noi in situatia sa avem nevoie (Doamne fereste!) se va gasi un donator compatibil intr-o banca publica, un donator care nu si-a blocat sangele pt uz propriu.
Cam astea au fost motivele noastre, bazate pe citit si gandit indelungat si pus in balanta pe toate partile. Acum fiecare face cum crede.
Oricum, pe fetele care nu vor sa apeleze la serviciile vreunei banci private de celule stem, le incurajez sa se gandeasca la o banca publica (se ocupa ei de prelevare si pe voi nu va costa nimic) sau sa donati sangele respectiv pt cercetare, pt ca nu stiti cui poate fi de folos si viata carui copilas poate si salvata pt ca a fost un moment in care v-a pasat si ati ales sa faceti asta! Altfel, placenta impreuna cu sangele ombilical ajung sa fie arse si nu folosesc nimanui.
Ganditi-va si alegeti sa faceti o fapta buna, care candva se poate intoarce la voi cand aveti nevoie...
Saptamana asta cand am vizitat maternitatea, am intrebat si de prelevarea de celule in spital si mi-a zis moasa ca ei preveleaza pt cercetarea in domeniul cancerului la copii. E ok, deci mergem pe ideea asta si sa speram ca ajuta macar pe cine cu ceva, candva. Si apropos de banci de celule stem, am inteles ca Universitatea de Medicina din Mures vor sa faca o astfel de banca, insa nu stiu daca va fi privata sau publica...
Sarcina usoara in continuare!!!
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
Povestea obtinerii sarcinii
madalina78 spune:
http://www.cord-blood-video.com/caregiver/
aveti aici filmulete despre colectare.
sa dea Dumnezeu sa nu avem nevoie niciodata de aceste celule.
sleepytiger spune:
Dupa ce am studiat tot ce am gasit relevant pe internet despre acest subiect, atat in romana cat mai ales in engleza, am ajuns si eu la concluzia ca este mai bine sa donez sangele placentar unei banci publice.
Sunt insa deja in luna a 9-a la inceput si nu am aflat lucruri concrete, de genul unde se recolteaza si unde se depoziteaza acest sange placentar in Romania si mai ales ce anume trebuie sa fac pentru a face aceasta donatie. Am gasit doar articole despre viitoare banci publice, una la Cluj si una la Timisoara, insa nimic concret.
Adimercedes, tu unde ai nascut si cu cine ai luat legatura pentru a dona celulele stem?
Mi-ar prinde bine un raspuns cat mai rapid dat fiind ca nu mai am prea mult timp la dispozitie; m-am inregistrat pe acest site tocmai pentru a pune aceasta intrebare si mi-ar fi mai simplu daca cine are detalii in legatura cu acest subiect, ar folosi adresa mea de pe gmail: irinapapuc@gmail.com.
Multumesc frumos si numai bine!
numeioana spune:
Irina, sunt in aceeasi situati ca tine. As vrea sa fac acelasi lucru, insa nu stiu cum si unde...
Adimercedes a nascut in Australia, deci nu poate sa ne ajute...
Daca afli ceva te rog sa ne tii si pe noi la curent.
Ioana
36+ si David
burtica
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Roxana Claudia spune:
Eu am contractat firma CordBloodCenter. Totul a fost f rapid, dupa discutie mi-au trimis contractele prin curierat rapid, le-am semna si le-am trimis inapoi. La 2 sapt am primit si kitul de prelevare care asteapta sa fie folosit la nastere. Mentionez ca la aceasta firma nu platesti nimic inainte iar dupa prelevare daca te razgandesti nu e nicio problema. O alta firma ar mai fi Biogenis. Eu am discutat la amandoua. Fiecare opteaza pt ce-l "coafeaza" mai bine. Oricum mi se pare o treaba buna.
Roxana 37 sapt cu Robert si Catalin (5 iunie 2006)
AMR...PANA PE 18 FEB!!!