lucreaza cineva la Parlament?
Dragii mei,
Am vazut niste posturi scoase la concurs la Parlament. Si ma cam tenteaza sa incerc avand in vedere ca locul unde lucrez nu prea imi mai ofera nimic nou. Va rog, daca lucreaza cineva la Senat sau Camera Deputatilor, imi poate raspunde, PE PM bineinteles, la urmatoarele intrebari:
- care e atmosfera de lucru? Cum sunt colectivele in general, e mancatorie mare? Cum sunt sefii?
- am vazut care sunt salariile de baza,(unde lucrez acum, tot institutie publica e salariul destul de bun) ma intereseaza cam ce sporuri se dau, in mod practic.Cam cat se ia salariul in mana, sa zicem pentru un post de consilier parlamentar.
- nu ma sperie munca, dar ma intereseaza, daca in caz de Doamne fereste, poti pleca o ora doua?
Va rog daca aveti si alte informatii relevante sa-mi spuneti! Ma scoateti dintr-o mare dilema!
Raspunsuri
Anuska spune:
Unde ai vazut aceste posturi? Si ce fel de posturi?
Da detalii daca poti ca parca m-ar interesa si pe mine.
Poze noi cu familionu'
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa De la botezul Teodorei Din parcul Tineretului
Povestea nasterii Anei 17.03.2000 si Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
melina34 spune:
scuze, eu am o nelamurire, tu spui ca,,am vazut care sunt salariile de baza,(unde lucrez acum, tot institutie publica e salariul destul de bun)", unde anume ai vazut ceea ce spui?
daca ai salariul destul de bun acolo unde lucrezi..de ce te mai chinui sa te muti? si apoi, de ce direct consilier?stii ce conditii trebuiesc indeplinite pt asta?
M.
enachescug spune:
pt anuska. Pe siturile www.senat.ro si www.cdep.ro la oportunitati de angajare.
pt.melina 34. Tot in anunturile postate am vazut care sunt salariile de baza, Si mai exista si ordonanta parca 12 pe 2007 unde este grila de salarizare a functionarilor publici. Am spus de ce ma tenteaza sa plec. Cred ca e suficient. Consilier e postul scos la concurs. intra pe siturile de mai sus si vei vedea conditiile.
Nu vreau sa intru in disputa cu tine dar parca simt o oarecare iritare in postarea ta. Lucrezi cumva acolo si am deranjat cu asa intrebari? daca doar mi se pare imi cer scuze.
melina34 spune:
mai........draga!!!as putea sa-ti ofer informatiile cerute si mult mai mult decit atit; NU MAI lucrez acolo, mi-am dat demisia acum 3 luni;
culise si cancanuri sint de povestit la greu...dintr-un motiv sau altul(spor de confidentialitate) n-o sa-ti spuna nimeni ceva;nu vreau sa te sperii sau sa-ti tai elanul, cunosc sistemul atit de bine incit iti doresc multa bafta!
M.
enachescug spune:
Melina 34, am inteles mai mult decat ai scris. Multumesc.
Daca vrei poti sa-mi dai detalii care nu fac obiectul sporului de confidentialitate.
Nu te teme ca-mi tai elanul ca deocamdata nu mi l-am facut! Eram si sunt in tatonari.
melina34 spune:
Ok, atunci watch this: ai pe cineva care sa iti asigure protectia acolo? un demnitar I mean...
M.
enachescug spune:
Melina 34,
Nu, nu am. Sau nu vreau sa am.
Acum imi dau seama ca m-a lovit un moment de naivitate crezand ca voi putea trece de un concurs si rezista acolo fara nici un sprijin. Vazusem un post intr-o zona in care am ceva experienta si imi faceam si eu iluzii ca as putea ... Dar peste o saptama plec in concediu si poate mi se mai coace mintea.
In fine, necunoscand cum stau lucrurile credeam ca un om care isi face treaba e ok si fara sprijin. Imi inchipuiam cum stau lucrurile dar nu stiam pana la ce nivel.
Multumesc tare mult.
Anuska spune:
quote:
Originally posted by enachescug
Melina 34,
Nu, nu am. Sau nu vreau sa am.
Acum imi dau seama ca m-a lovit un moment de naivitate crezand ca voi putea trece de un concurs si rezista acolo fara nici un sprijin. Vazusem un post intr-o zona in care am ceva experienta si imi faceam si eu iluzii ca as putea ... Dar peste o saptama plec in concediu si poate mi se mai coace mintea.
In fine, necunoscand cum stau lucrurile credeam ca un om care isi face treaba e ok si fara sprijin. Imi inchipuiam cum stau lucrurile dar nu stiam pana la ce nivel.
Multumesc tare mult.
Cred ca si mie mi-a trecut.....
Uitasem (sau am vrut sa uit) ca traiesc in Romania.....
Poze noi cu familionu'
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa De la botezul Teodorei Din parcul Tineretului
Povestea nasterii Anei 17.03.2000 si Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
Alé spune:
Da, eu. Si mai mult decit atit, eu adimistrez partea aceea de angajare la camera deputatilor.
Ce as putea sa-ti spun... Despre atmosfera de lucru... hmm, depinde extrem de mult de locul in care lucrezi si implicit de seful pe care il vei avea. Unii sunt ok, altii nu, dar asta este valabil peste tot in cimpu' muncii.
Apoi, sporurile care se dau sunt urmatoarele: 15% confidentialitate, 10% conditii vatamatoare (avem antene pe cladire are ne zbarnaie creerasii), un spor de vechime in functie de vechimea pe care o ai( variaza intre 0 si 25%) si cu timpul primesti un spor de stabilitate.
Un consilier are salariul de baza maxim de 2262 la care se adauga sporurile astea. Astfel se ajunge la un net aproape egal cu brutul (diferenta o face sporul de vechime). Atentie insa, ca pt postul de consilier sunt necesari 7 ani de vechime in specialitate, adica 7 ani de munca efectiva in specialitatea studiilor cerute de postul respectiv.
Iar cu restul lucurilor, plecatul de la lucru, de ex., depinde iar de sef. Sunt unii care nu-ti dau drumu' decit cu dezlegare papala, si asunt altii buni ca painea calda. Din nefericire, primii sunt mai multi.
Cat despre sprijin, hmmm... e binevenit, dar in nici un caz obligatoriu. Cind esti o mica rotita in sistem si-ti vezi de treaba ta, mai ales daca nu esti expus public, poti sa traiesti foarte bine. Programul e civilizat, dar si aici depinde de locul de munca. In majoritatea departamentelor programul se termina la 4:30, dar in alea legate direct de sedintele in plen, poti ajunge si la 10 acasa (uneori, cind au chestii grave de discutat).
Pt orice fel de detalii, iti stau la dispozitie si eu si colegele mele, ale caror numere de telefon le gasesti pe site.
Despre senat nu stiu sa-ti spun nimic. Nu ca ma laud, dar io n-am reusit sa descifrez nimic din pagina lor de site cu angajari. E un haos complet si desavarsit.
A, si un pont pt tine sau oricine altcineva interesat: in toamna asteptam un val (mai degraba un tsunami) de vacantari. Se pensioenaza multi oameni si o sa urmee, evident angajarile.
Pinat atunci, concediu placut si bafta!
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé |