FIV127
Raspunsuri - Pagina 8
diana_d spune:
Marrina, Felicia, Valeria
va tin pumnii stransi!!!
Marrina,[/red]
imi spui te rog care e schema de urmarire si administrare
pentru Cetrotide?
Eu as incerca sa-i sugerez doctoritei mele
sa-mi recomande si ea asa ceva,
deoarece la primul Fiv, am cam pierdut foliculii cei mai mari.
Erau vizibili cu 2 zile inainte de punctie,
iar in ziua punctiei - Nu, disparusera de la numaratoare.
[red]Ladyxe, MRL,[/red]
imi spuneti va rog cum v-a recomandat medicul
sa va administrati Gonal-ul si Menogon-ul in aceeasi zi?
In locuri si la ore diferite, sau simultan?
Cate fiole a-ti facut in tottal din fiecare?
Am inteles ca ati urmat protocolul scurt.
[red]Fetelor,
mai cateva intrebari si rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns,
1. In ce conditii vi s-a recomandat Cicloprogynova?
2. Cat timp vi s-a recomandat tratament cu Medrol?
(timp de 3 zile dupa ET sau 2 saptamani dupa ET?)
3. In perioada stimularii,
care e schema ideala de urmarire (la cate zile)
- atat ecografica cat si a estradiolului?
Eu la primul Fiv nu am primit nici o recomandare de urmarire,
am fost la o singura eco
- cu 2 zile inainte de punctie si atat,
acum as dori sa ma urmaresc din proprie initiativa
daca recomandari nu primesc.
Incep protocolul lung in 2 saptamani si incerc
la acest al 2-lea FIV sa ma "pregatesc" mai bine.
Numai bine va doresc la toate si
va pupup!!!
felicia_ spune:
Marrina, Felicia, am pumnii stransi, stransi!
Valeria, maine dimineata o sa dorm, ca la noapte merg la o nunta, dar tot o sa iti tin pumnii! Cand ma trezesc!
diana_d eu sunt cam novice... asa ca nu ma pricep sa te ajut.. BAfta si sa fie cu noroc FIV2!
poze
psj spune:
valeria, ti-a zis cati iti transfera? stiu ca nu poti congela decat pachete de maxim 4 si minim 3, cel putin asa tin eu minte. Felicitari pentru cei 5 bebici.
marrina, din cate stiu eu daca estradiolul este prea mic sunt indicatii ca sunt multi foliculi goi. si daca e prea mare iar e de rau ca e hiperstimulare.
diana_d, unde faci FIV? La medsana cand am facut eu dadeau la absolut toata lumea cycloproginova dupa transfer (sau chiar dupa punctie).
Moniland spune:
Diana, din cate stiu eu o urmarire mai exacta a stimularii se face prin monitorizarea ecografica si analiza estradiolului. Bineinteles ca poate fi numai prin evidenta ultrasonografica a foliculilor. Dar cum am zis pentru o mai mare exactitate si prin valoare estradiolului. La inceputul stimularii acesta nu trebuie sa depaseasca valoarea de 50 pg/ml. Prima eco va fi facuta in ziua 6 de la stimulare si in functie de valoarea estradiolului si monitorizari se ajusteaza sau nu doza de stimulent. Cresterea optima zilnica a estradiolului este cuprinsa intre 40-100%. Daca numarul foliculilor care raspund este prea mare sau daca nivelurile de estradiol serice cresc prea rapid, de exemplu - daca se dubleaza; zilnic estradiolul seric timp de doua; sau trei zile consecutiv, atunci doza zilnica va trebui scazuta. Si ma gandesc ca e valabil si daca nu creste cu pana la 40% trebuie marita doza.
Raspunsul ovarian se monitorizeaza prin ultrasonografie si prin masurarea nivelelor estradiolului plasmatic. Daca investigarea ultrasonografica indica existenta a cel putin trei foliculi de 16-20 mm diametru, si daca exista un raspuns estradiolic bun (nivele plasmatice de 300- 400 pg/ml (1000-3000 pmol/l)) pentru fiecare folicul cu diametru mai mare de 18 mm, se poate induce faza finala de maturare foliculara; prin administrarea de hCG.
Valoarea estradiolului din ultima zi de stimularea o imparteam la 300-400 pg/ml si imi dadea nr. foliculilor maturi care contineau ovocite. Asa am gandit-o eu. De ex. la ultimul FIV am produs 11 ovocite si in ultima zi am avut estradiolul de 3885 pg/ml. La penultimul FIV am avut estradiolul de 2173 pg/ml si am obtinut 6 ovocite.
Ca e o regula sau doar o pura intamplare nu pot sa va zic. Eu, la mine, o consider regula.
Dar mai zic ca in cazul in care pacienta nu are probleme, ma refer la un nr. mare de foliculi, dr. poate nu recomanda analiza estradiolului, fiindu-i suficient monitorizarea ecografica.
Moniland spune:
Fetelor, va doresc ca embrionasii sa se fi dezvolat in continuare excelent.
Valeria, eu i-as pune pe toti.
Marrina, Felicia, Valeria, bafta la marea intalnire cu puiutii. .
Monica
diana_d spune:
Moniland
multumesc mult, mult de tot pt raspunsul nu doar explicit ci si exhaustiv. Toata admiratia!!! Esti documentata extraordinar!
Eu n-am avut suficient timp sa cercetez
dar vad ca acest forum ma ajuta enorm.
Inca o data multumesc.
PSJ
Voi face FIV la Giulesti si acolo nu s-a pomenit nimic de Cetrotide, din acest motiv intreb cam care e schema de administrare, conditiile,...
ca sa vad daca ii pot face o sugestie doctoritei care ma urmareste
(deoarece la primul Fiv, am "pierdut" foliculii mai mari).
Nu prea stiu nici de Cicloprogynova, ufff ...
Rugaminte:
Va rog sa-mi scrieti daca stiti, numarul de telefon
de la cabinetul particular al dr. Dracea.
Numai bine la toate,
succes fetelor aflate dupa ET!!!
va pupup
miha2004 spune:
Diana d eu am facut fiv in Tm cu Munteanu si mi-a recomandat 2/zi pastile albe de cyclo-progynova la primul fiv si 3/zi la al doilea fiv mi-au spus ca ajuta emdometrul si la mine s-a vazut o diferenta la ptimul fiv l-am avut 6 si la al doilea 8,5. Nu am reusit si ei au spus ca din cauza endometrului si mi-au recomandat sa iau timp de 3 luni cyclo-progynova inclusiv cele maro si la jumatea celei de-a 3 folie sa merg sa-mi masoare endometrul sa vedem daca a crescut.
MRL spune:
valeria, bravo! 5 embrioni este super! Bafta multa duminica la intalnirea cu ei. Doamne ajuta! sper sa ai gurita aurita
marrina, Felicia sper sa fi decurs totul bine astazi. Asteptam vesti bune de la intalnirea cu puiutii vostrii. Doamne ajuta!
diana_d, am sa incerc sa iti raspund la intrebari.
Si eu am facut o singura data inhibare cu Cetrotide. Este foarte important sa incepi urmarirea ecografica de foarte devreme, sa nu te lasi doar pe vorbele dr. Atunci cand unul dintre foliculi ajunge la dimensiunea de maxim 14 trebuie inceput musai Cetrotide. Asta stiu de la Cocei care m-a monitorizat foarte atent cand am facut Cetrotide. Imi pare rau ca nu a fost pe faza la marrina, dar trebuie sa insistam noi sa mergem la eco. Eu am facut schema cu cetrotide la giulesti, deci cei de acolo stiu de el. Incearca si adu-i vorba dr. despre el si vezi ce iti recomanda.
Cicloprogynova se ia mai mult daca ai probleme cu endometru si asta hotaraste numai dr. daca este necesar sa il iei sau nu. dar tot asa vorbeste cu dr. vezi ce spune.
la ultima schema de stimulare Cocei mi-a scris foarte clar cum trebuie sa mi le administrez. Dipherelyn 1/2 dimineata la aceeasi ora incepand din ziua 2 de la CM iar din ziua 3 pe langa Dipherelyn sa adaug si Gonal f 75 cate 3 fiole odata subcutanat si 2 fiole Menogon intramuscular intre orele 14 si 16 dar la aceeasi ora. Eu le faceal la 16,30 pt ca doar asa eram sigura ca pot fi acasa la ora fixa. vezi ca la Gonal pozi folosi o singura fiola de solvent la 3 fiole de pulfere ca sa nu bagi prea mult solvent. Eu foloseam aceeasi metoda si la menogn, dizolvam 2 fiole de pulbere intr-un ml solvent. Deci gonalul subcutanat (in burtica sau brat - unde iti este mai usor sa il faci) iar Menogonl intramuscular.
legat de Medrol, acum mi s-a recomandat sa iau 1/2 la 12 ore din ziua pregnylului si pana la testul de sange. dar am avut si schema din ziua punctiei pana la ET.
Atentie mare in timpul stimularii sa mergi sa faci cat mai des ecografii pt ca doar asa se poate interveni pe schema de stimulare. Sa nu te lasi doar pe mana dr. pt ca daca s-ar putea te-ar chema direct in ziua punctiei.
Mult noroc! si daca mai ai nevoie de ceva noi toate suntem aici. Doamne ajuta!
va pup dulce pe toate
diana_d spune:
MRL
multumesc mult, mult pentru raspunsul atat de detaliat.
M-ai facut curioasa vizavi de schema ta
presupun de administrare legata de Cetrotide (cam cate fiole
se folosesc de obicei, frecventa,...,
cat sunt de scumpe), insa fiind din Cluj,
nu sunt sigura ca voi prinde ecografia de 14 mm in Bucuresti.
Hmm, ma gandesc ce sa fac,
sa ma urmaresc ecografic in Cluj si sa-mi intreb
medicul de la Giulesti la telefon de Cetrotide?
Oricum, informatiile de la tine mi-au prins f. f. bine,
m-au facut mai "vigilenta" / atenta.
Unii doctori desi extraordinar de buni,
trateaza oarecum pe fuga, mai omit din detalii
(uneori poate f importante)
Multumesc mult inca o data,
numai bine, te pup