FIV127

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Fetelor,sa stiti ca exista si Gonal fara seringa si fara ac.Eu asa am avut.Era Gonal-f de 75,de la Serono si avea doar o fiola cu praf si o fiola cu solvent.Asa ca a trebuit sa-mi cumpar separat seringi pentru insulina cu ac detasabil si pentru Diphereline si pentru Gonal.

Ana_p: iti ajunge seringa de 2 ml pentru menogon,avand in vedere ca la cele trei fiole cu praf folosesti doar una cu solvent.

Diana_d: eu am comandat recent Dipherelinul la mine ,in Tulcea.L-am comandat intr-o vineri si marti mi l-au adus.Si expira tocmai in aprilie 2008.Asa ca ,eu cred ca daca-l comanzi ai timp sa-l primesti pana pe 14. Iar in ceea ce priveste pastratul la frigider,nu e obligatoriu,daca in farmacie au aer conditionat si temperatura e sub 25 grade,pentru ca Dipherelinul , Gonalul,Menogonul se pastreaza la temperaturi situate intre 5-25 grade.Numai Pregnylul trebuie tinut neaparat la frigider,asa mi-a spus dr.mea( aceeasi cu a ta).

felicia: eu am facut FIV fara sa iau AC inainte,deci la Giulesti nu se dau obligatoriu.La Szeged,da.

MRL, Marrina,Valeria,Felicia: multa bafta,sa fie bine!

Nusy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_p spune:

Tocmai am venit de la medicul de familie si mai bine nu ma duceam. Dupa ce am asteptat aproape 2 ore, desi in fata mea erau doar 3 persoane (nu exagerez cu nimic), am intrat sa ii spun ca voi incepe tratamentul si sa o intreb de compensarea Gonal-F, dar ea era interesata de cu totul alte chestii, cum ar fi ca nu a auzit pana acum de doctorul cu care fac eu FIV, ca sa fiu atenta ca nu cumva clinica la care fac sa nu fi fost implicata in nu stiu ce scandal acum cativa ani, ca de ce nu fac la Giulesti sau la Polizu(???), a fost chiar culmea tupeului!!!In cele din urma a catadicsit sa scoata lista cu medicamente compensate si a inceput sa caute, cred ca apucam sfarsitul programului daca nu ii spuneam ca este pe lista B la pozitia 322. M-a lamurit apoi repede ca va trebui sa ma duc la Ministerul Sanatatii dupa nu stiu ce aprobare pentru compensare, la care eu i-am multumit frumos si i-am spus ca ne mai vedem in septembrie cand vreau concediu medical o saptamana.
Uf, ca m-am mai descarcat, dar m-a enervat rau de tot!! Mai ales ca ea are un sistem foarte ciudat de a consulta: invita pacientii simultan in cabinetul ala stramt si de unii se ocupa asistenta, de unii ea...As vrea sa imi caut al medic de familie ceva mai civilizat si mai atent cu pacientii. Apropo, daca stiti vreun astfel de medic in DR. Taberei, dati-mi si mie de veste.

Si, fetelor, mai am si eu o intrebare: am inteles ca trebuie dizolvat solventul in fiola cu pulbere, dar daca am de facut 2-3 fiole cum procedez? Mai intai le prepar pe fiecare, adica obtin 2-3 fiole cu pulbere+solvent si apoi le trag in seringa, nu? Of, mi-e teama ca o sa am 2 maini stangi...Va rog, luminati-ma si pe mine.
Va pup pe toate fara exceptii!

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_72 spune:

Fetelor........vin si eu cu o intrebare....aveti idee daca sunt mai mari sansele pentru FIV simplu sau pentru FIV cu ICSI ? De ce se teme toata lumea de ICSI ?

Marrina , MRL , Felicia , Valeria

Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_72 spune:

felicia sa stii ca la Giulesti tot timpul au iesit spermogramele mai proaste.....depinde unde a facut sotul tau inainte...si ca sa-ti dau un exemplu concret...sotul meu a facut la inceputul lunii la Medsana , bineinteles oligoastenoteratospermie , cu 1.000.000/ml , A=0%, B=10%,C=30% si D=60% ...sambata a facut la Giulesti si a iesit DEZASTRU ....100.000/ml , A=0%, B=0%,C=10% si D=90%..........ce sa mai cred ????
Si cred ca mai sunt fete care se confrunta cu probleme d-astea...

Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valeria72 spune:

Fetele cred ca diseara o sa plec la tara asa ca nu stiu daca o sa mai pot intra pe net dar sa stiti ca va tin pumnii la toate si ma gandesc la voi

Aspiranta la titlul de mamica
http://tt.lilypie.com/4Zrop3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Ana: tragi intai in seringa o fiola de solvent,apoi o descarci in fiola cu pulbere.Ea se dizolva asa ca tragi solutia rezultata inapoi in seringa,dupa care o descarci in a doua fiola cu pulbere.Se dizolva ,tragi iar in seringa si descarci in a treia fiola cu pulbere...iar se dizolva si,in final,tragi iar in seringa...si gata!

Nusy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_p spune:

nusy, am inteles, acum imi e mai clar!
fata draga pentru explicatii.

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

diana
Am sunat in Sibiu la farmacia care apartine de policlinica Polisano(unde se face fiv)si mi-a spus ca au diphe de 0.1 la pretul de 20.98 fiola.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

ella, sunt avantaje si dezavantaje penrtu ICSI. Avantajul ar fi ca sti ca spermatozoidul fecundeaza ovocitul. Atentie: asta nu inseamna ca ai si obtinut embrion viabil. Dezavantajul este ca se pot sparge ovocitele. Probabil sunt si altele dar mi astea imi vin acum in minte.
felicia_, eu inaintea unui FIV am luat AC si inaintea celuilalt nu.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

Moniland
sa stii ca si eu am facut acelasi calcul ref la estrad.lui ladyxe si cred ca ai dreptate cu nr de ovocite astfel obtinut
Referitor la sfatul pe care mi-l dai cu estradiolul spune-mi te rog cum ar trebui sa fac - eu m-am gandit sa-mi fac acum in z2 a CM celel.anal.(fsh,lh,estradiol)dupa care incep AC.Probabil ca stimularea o incep in z2 a CM urmator.As putea sa-mi fac at estradiolul,in aceeasi zi dar dimineata... si ce fac ca cei de la Sibiu nu dau rezultatul analizei in aceeasi zi???
Spune-mi te rog ce zici de progesteronul meu din z 21(l-am scris ieri)
multumesc

Mergi la inceput