Fetele din America (87)
Raspunsuri - Pagina 18
Gabbriela spune:
ruxij uite am fost si eu sa intreb la scoala daca poate sa sara kinder, pt ca si asta micu al meu stie abc, si sunete, si culori, forme geometrice, cifre, sa scrie cateva cuvinte si sa le recunoasca cand le vede scrise undeva.. si mi-au zis ca nu e voie sa sara kinder... trebuie sa faca kinder de la cap la coada si daca progresele lui sunt si din cls I tot asa de mari atunci poate avansa in timpul anului de 2 ori.. si sa faca intr-un an scoalar 2 mai rar copii care sa poata sa faca 3 dar sunt.
Iar la kinder iara ii imparte in 2 grupe .. cei acre nu au facut nici un an de preschool vor fi in clasa de incepatori si cei care stiu ceva vor fi la avansati si se lucreaza cu ei pe diferite nivele.
gabrielaghe ... casa de piatra si La Multi Ani
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
corinadana spune:
Si raluca a inceput scoala la 5 si 9 luni. Numai ca ea a facut kindergarten.
Nu cred ca limita de varsta e o probl. ci faptul ca nu a facut kindergarten... Eu stiu ca i obligatorie.
Numara pana la 100, socotesc, citesc. Raluca n kindergarten a invatat sa citeasca 200 de cuvinte.
Baietelul tau stie toate astea?
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Oana C spune:
Mai, fetelor, cu ardeii vostri copti Dupa ce am bagat juma' de tava de brownies in mine, ce citesc aici? Deja ma simt de 300 lbs
Eu fac ardeii copti la gratar si ies foarte buni. La fel si vinetele.
Multumesc mult pentru lista de restaurante din NY. Acum trebuie sa-mi iau notite, ca la cite locuri ati scris ... Mai fac si-un top al lor si m-am aranjat!
Madalina, cind mai ai drum prin PA, fa o strigare inainte cu 1 saptamina, poate ne mobilizam si noi trupa, daca ne acceptati.
Elena, ce-ai mai facut cu avocatul si toate alea? Ti-ai rezolvat?
Ruxij, a facut gradinita in alta parte sau o alta forma similara de invatamint? Daca da, eu cred ca nu e nici o problema sa il inscrii la scoala acum. Daca nu, si a stat doar acasa, probabil ca va trebui sa il inscrii la gradi mai intii. Dar e ok, ca are sub 6 ani, deci la 7 ani va incepe scoala propriu-zisa, ceea ce este bine. Daca el deja stie sa citeasca si toate alea, probabil ca poti sa vorbesti la scoala sa il testeze si sa il primeasca. Sigur au niste teste speciale pentru copiii care au invata acasa pina la un anumit punct.
Ramona J spune:
Oana, si eu tot cu brownies m-am luptat! Ca parca de asta aveam nevoie...
Gabriela, casa de piatra si multi ani fericiti!
Imi dati si mie de gindit cu gradinitele astea. Ca Anuta la doi ani stie destul de multe litere, incepe sa si numere. Si nici nu stie sa vorbeasca! Dar imi tot arata literele prin carti si ma pune sa i le repet... Nu stiu ce o fi, Alexandru nu era interesat deci nu am avut de-a face cu copil precoce. Dar cind s-a apucat de treaba a aratat ca e serios si merge foarte bine. Pe Alexandru l-am lasat in pace, sa invete in ritmul lui si mi se pare ca a functionat foarte bine. Dar cu ea ce fac? Ca ea trage de mine, ia carticelele si ma obliga sa spun litere! Am uitat sa va spun ca are personalitate puternica, nu prea indraznesc sa o refuz...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Siminaf spune:
Cine zice pe aici ceva de Ritter Sport?!? Mmmmiammm.... e ciocolata preferata de muuulti ani, inca din Ro. De fapt inca inainte de a aparea in RO, din Germania, ca primeam de la prietenii nostri de acolo. Si m-am bucurat ca am gasit si aici la mai toate supermarketurile si benzinariile. Doar ca intre timp.... mi-a cam pierit dependenta de ciocolata.
Lai, felicitari si casa de piatra sa aveti! Sa ne pui si noua o poza-doua dupa fericitul eveniment!
P.S. Vezi ca in Ro e tare complicat daca unul dintre soti este cetatean al altei tari.
Oana C spune:
Ramona, da, asa si eu cu Eva mea.
De vreo 3 luni stie toate literele si numerele (dovada la www.dropshots.com/johnoanac), citeste din board books pe litere (ca-s cuvintele mai mari si recunoaste literele mai bine), cinta (punem dovezile in seara asta), vorbeste bine, numara, stie planetele (haha, este foarte interesata de astronomie)
Si abia a implinit 2 ani, acum o luna. N-a fost la daycare deloc (doar o jumatate de zi, de incercare) ...
Asa ca vad ca ei invata mai multe avind grija de ei acasa, decit la gradi sau daycare.
Ruxi, incearca sa vorbesti pentru un test, ca sigur o sa-l primeasca daca stie mai multe decit cei trecuti prin gradinite!
Eu imi fac nervi uitindu-ma la Big Brother after dark, pe Showtime. Ma enerveaza ED ala!!! Pina acum imi placea, dar prea se baga ca musca-n lapte in viata lui fiica-sa! Si prea se baseste, fumeaza si ragaie ca purcelul toata ziua, de mi se face rau!
ocebine spune:
Lia, sigur te va refuza sa il bagi direct in clasa I...din experienta mea (fara intentie), pe Nicholas l-a promovat in clasa I pentru se plictisea groaznic...asa ca a facut kinder si clasa I in acelasi an... Incearca sa il inscrii in kinder si apoi sa "il sara" in clasa I pe motiv ca se plictiseste si nu-i atent (la noi asta era realitatea de fapt, nu am vrut noi a fost sfatul lor).
Mai tirziu il poti baga in ore mai accelerate si ramin in acealasi "grade" depinzind de talentul fiecaruia...(asta daca scoala permite si e suficient de mare)...
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
sinzi_ana spune:
Gabriela eu sunt la niste prieteni in Germania ...facem cateva orase si vrem in we sa ajungem si in Praga...
Oricum cel mai bine este cand mergi pe cont propriu si iti faci singur program...cu copil nu as putea sa merg in excursii organizate sa depind de ei...
Si in plus..mie nu imi place inghesuiala
Elena, si mie imi e dor de voi...mai e putin si venim....pazea TY!!!!
Ruxij, eu stiu ca la scolile publice nu poti sari peste kinderg...dar poti incerca daca vrei sa vb cu directorul...sau cum spune si Anamaria dupa o perioada de gradi sa inisisti ca se plictiseste...
Si eu sunt in dilema (pt la anul) pt ca desi sunt f hotarata ca nu e bine sa "sara" peste anumite etape, nici nu as vrea sa se plictiseasca si sa isi piarda competitivitatea...
Chiar ar fi un ajutor pt noi exemplul vostru (daca reusiti sa sariti kiderg.)
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
ruxij spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Si raluca a inceput scoala la 5 si 9 luni. Numai ca ea a facut kindergarten.
Nu cred ca limita de varsta e o probl. ci faptul ca nu a facut kindergarten... Eu stiu ca i obligatorie.
Numara pana la 100, socotesc, citesc. Raluca n kindergarten a invatat sa citeasca 200 de cuvinte.
Baietelul tau stie toate astea?
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Da, Bogdan a facut toate astea deja. Clasa in care a fost la gradinita se numea preschool/kindergarten si pana la urma am vazut ca au facut programa de kindergarten anul asta de se incheie si pe aia cu a,b,c anul trecut. Cand au facut poze cu pompierii, cu politistii, sub pozele afisate la gradinita cu clasa lui Bogdan scria: kindergarten class. De la mamica baietelului prieten am inteles ca la scoala asta publica nu ii invata sa citeasca la kindergarten. Bogdan deja citeste destul de binisor. Mi-e teama de disciplina, el nu e prea disciplinat, vorbeste, nu e atent la ce zic profesorii etc. Si prezicerile sumbre ale educatoarei... Dar inteleg ca oricum m-am trezit prea tarziu. O sa intreb maine intr-o doara la scoala sa vad ce zic.