Influenta mentalului asupra...

Influenta mentalului asupra... | Autor: MadalinaM

Link direct la acest mesaj

...starii de sanatate! diagnosticului de infertilitate
Citez medicul ginecolog: "nu vei putea avea copii atita vreme cit nu esti linistita si detasata de ora/ziua in care trebuie sa incercati sa concepeti copilul.
Copilul nu vine decit atunci cind esti pregatita pentru el(cu alte cuvinte el fuge!?)
Nu e suficient sa ramii insarcinata important e si cum aduci copilul pe lume. Avortul spontan poate interveni la o femeie prea stresata de intrebari: vai, e bine? vai, e totul in regula? Toate problemele inchipuite tind sa devina realitate..."
Si tot asa...
am crezut ca am ajuns la psiholog!
Teoretic, avea dreptate dar cum poti poti fi "senin", linistit cind totul in jur e gri?
Aveti retete viabile?
si deja imi raspund: "De unde reteta viabila? Fiecare e unic in felul lui/ei nu poti aplica nici o regula"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Madalina,

ce bine te inteleg... desi ai spune ca nu e asa usor, ca fiecare percem diferit totul.... Eu m-am saturat sa aud chestia asta cu "nu te stresa", "nu te mai gandi", "nu te mai agita", etc, etc.... Partea proasta este ca asa e, stresul poate fi un impediment foarte serios... SI CUM AR TREBUI SA FACEM? tare mult as vrea sa pot sa nu ma mai stresez, sa nu ma mai gandesc, sa nu mai aia, si aia, si ailalta, uhhh! S-ar putea sa fie legat foarte mult si de temperament, dar am intampinat si teoria ca treaba asta se si educa.... Da? Cum? Vreau sa vad cum cineva stresabil de felul sau a reusit sa-si controleze emotiile! Incerc sa am mereu o preocupare, sa ies, sa ma plimb, sa am mintea ocupata, sa nu stau fara o activitate precisa! E o idee... nu stiu cum functioneaza la alte fete. Eu ma straduiesc! Dar tare greu e!
Sper sa fie bine! Speranta aceasta ne da curaj si putere sa continuam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruca spune:

Madalina, m-a pufnit risul citind 'parca am ajuns la psiholog'... chiar asa, medicii astia pe ce lume or trai??? OK, te sfatuiesc sa nu mai fi asa stresata, dar ei se gindesc cumva la ce spun???? cum poti sa ai detasare, liniste, relaxare si bla, bla, bla, cind la servici e totul numai un virtej ametitor de probleme peste probleme, acasa - nu mai spun, si peste toate astea arzi de dorinta de a avea un bebe??? cum sa nu te mai gindesti la asta????
ce vreau sa-ti spun este ca sfaturi nu pot da, oricum fiecare gaseste in el resursele de liniste si detasare de ginduri negre, as vrea doar sa-ti impartasesc din experienta mea: dupa 3 sarcini oprite in evolutie, singurul meu gind/tel era sa am cit mai curind un copil. Din momentul in care Dumnezeu mi-a ajutat si dr. mi-a confirmat la 8 saptamini ca are o inimioara care bate (Doamne, copilului meu ii batea inima!!!! mi se-ntimpla pentru prima oara asemenea bucurie!!) viata mea a fost un sir neintrerupt de nelinisti si intrebari care, de cele mai multe ori, primeau din partea mea raspunsuri negre - oare va fi bine, va fi sanatos s.a.
iar acum am o fetita de 1 an si 9 luni, sanatoasa, frumoasa, si ma gindesc din ce in ce mai mult la un fratior sau o surioara pentru ea.
Rezumind: stresul, nelinistea, gindurile negre nu m-au impiedicat sa concep si sa nasc un copil sanatos, asa cum, sunt sigura, multe mamici iti vor povesti ca s-a intimplat si in cazul lor. Cine nu traieste in stres in zilele noastre????
Deci lasa doctorul, vezi-ti de ale tale, eventual fa-ti mai multe analize sa vezi care e "buba" si cu Dumnezeu inainte!

Iti doresc sa ai un bebe sanatos cit mai curind!

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Madalina stiu ca e greu sa dai sfaturi nici eu nu am un bebe si ne chinuim de 8 ani dar sa sti ca dr respectiv avea mare dreptate. Eu am pierdut doua sarcini pe aceasta tema - avort spontan din cauza stresului. Asa ca trebuie sa ne linistim "piticii". Usor de spus, greu de facut.
Multa bafta si capul sus. Nu avem ce face o luam luna de luna de la capat si speram........


Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Chestia e ca are dreptate.
Habar n-am cum am putea face sa nu ne mai stresam pe tema asta (si pe multe altele),dar eu sunt sigura ca e adevarat.
Cu cat ne indarjim mai tare in lupta asta pt a avea un bebe,cu cat ne lasam coplesite de ganduri negre si scenarii cu final dezastruos....cu atat scad sansele sa ramanem insarcinate si sa ducem bebele sanatos pana la 9 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloe spune:

Fetelor, eu indraznesc sa contrazic aceasta mentalitate, ca stresul impiedica o sarcina. Da - se poate intampla cateva luni, dar dupa ani si ani de incercari nu mai este stresul cauza infertilitatii. Mie aici asa mi-au spus medicul meu ginecolog si un specialist in infertilitate. La pierderea de sarcina nu stiu, nu mi s-a intamplat niciodata deci nu stiu parerea nici unui medic referitor la asta. E posibil, dar cu infertilitatea noua medicul ne-a zis clar: "sa nu ne mintim pe noi".

Chestia e ca e mai usor de acceptat ca nu ramanem insarcinate din cauza stresului decat din cauza diagnosticului "infertilitate" (nu ma refer la voi, nu va cunosc diagnosticul medical, nu stiu de cat timp incecati; eu incerc de 3.5 ani si desi nu mi-au gasit inca nici o cauza medicala, este imposibil sa fie stresul cauza de atat timp, mai ales ca aprox. 1.5 ani in inconstienta mea nici nu m-am stresat deloc, toata lumea imi spunea ca multi incearca atata....)

Medicii mei mi-a spus ca sunt multe articole publicate in jurnale medicale pe tema asta si din toate reiese ca stresul este un factor MINOR in infertilitate. Asta din punct de vedere medical.

Scuze ca am scris asa mult si sper ca nu am ofensat pe nimeni cu parerea mea. Chestia e ca ma cam scoate din minti toata lumea care imi spune: lasa, cand te linsitesti si tu un pic o sa vina bb....nu zau...
va pup pe toate si sper sa ne vedem toate cu burtici cat de curand.

cloe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Parerile sunt impartie la acest capitol. Atata vreme cat un simplu stres poare deregla ciclul menstrual, inseamna ca are ceva influenta.Deci, organismul nostru este foarte sensibil la stres si reactioneaza ca atare.
De ex, anul trecut mie prolactina mi-a iesit mult peste limita normalului, iar acum am repetat-o fara nici un tratament medicamentos inainte si surpriza- rezultat normal. Cum se poate explica asta? Simplu, stresul este cauza.
Acum, in privinta conceperii unui copil nu stiu, dar asta am auzit si eu, si mai mult decat atat, mi-au fost povestite cazuri concrete in care diverse femei au ramas insarcinate dupa ce s-au resemnat cu ideea ca nu vor avea niciodata nici un copil.
Deci, ceva adevarat tot este, dar nu trebuie generalizat. Nu cred ca fiecare femeie raspunde la fel la stres. Probabil ca acele mai sensibile sunt mai afectate si trebuie sa elimine stresul din viata lor.
Este foare greu cu viata pe care o ducem, dar trebuie sa incercam.
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matia spune:

Si eu cred ca din cauza stresului organismul secreta diverse substante,care determina ca toate procesele fizico-chimice sa se petreaca altfel decit ar fi normal.Sintem fiinte diferite si sigur ca reactionam diferit la acelasi stimul, dar uitati-va in jurul nostru cit s-au inmultit cazurile se sterilitate( sau ne invirtim noi in cerc?)Ma tot gindesc ca daca nu-ti poti face mintea sa nu fuga la problema in cauza, ai putea totusi sa gindesti in mod pozitiv, impus, si poate vei diminua mult din sters......poate...Oricum si sanatatea noastra psihica este f. importanta, mai ales daca reusim sa avem un bb in burtica!

Când apa-ți ajunge la gură.....CAPUL SUS! Matia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Asa este Matia draga.
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biankita spune:

crinutza dulce shi tu te stresezi PREA MULT
eu m-am gasit sa vorbesc, daca ma vedeai acum cateva luni zicei c-am dat in nebunie
insa am luat o pauza, acum tzin post shi shtiu ca nu are rost sa fortzam ceva ce nu prea e in puterea nostra
a ramane insarcinata e un miracol
exista mii de cupluri perfecte din punct de vedere fiziologic shi nu fac copii.
shi altzii cu shanse minime sau zero shi fac minunatzii mici shi frumoase.

cu rabdarea treci marea

biankita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Biankita draga, asa e cum spui. Ma stresez ingrozitor de mult.
Ai dreptate ca a face un este un miracol si asta nu sta in mainile noastre.

Crinuta

Mergi la inceput