Influenta mentalului asupra...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Fetelor, si eu am mai citit pe ici pe colo ca stresul s-ar parea ca este doar un mit fara o explicatie viabila, Dumnezeu stie la urma urmei, ca totusi cand iti doresti cu atata ardoare un lucru, mai ales un copil, poti sa nu te stresezi? ca doar nu suntem din piatra si cand vezi cate ti se pun in cale in fiecare zi...eu, de exemplu, de mai bine de o luna de zile am lasat la o parte complet problema "bebe", probabil ca inca vreo 2 luni de aici incolo tot asa va fi, mi-am pus in cui si graficul, n-am mai luat nici temperatura, nici mucus, nici la doctor, nici nimic...de aceea am disparut asa brusc, v-am citit in fiecare zi, dar eu n-am avut ce sa povestesc.
va icesc,
Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biankita spune:

gagicutze
RELAX and DO IT!!!!!!!!!!


biankita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Draga Mada,

Si mie mi s-a spus, textual, acelasi lucru: ce ai postat in primul mesaj... dar nu de catre doctor ci de catre o bioenergoterapeuta (am ajuns si acolo... )Anul treut am pierdut o sarcina, si intr-adevar, tot timpul m-am stresat: daca e bine, daca e sanatos, daca nu cumva.... Deci, tipa mi-a spus ca fizic sunt ok, dar trebuie sa-mi alung stress-ul,temerile si incordarea ca altfel nu reusesc(si nu-i spusesem nimic despre ce ma framanta..).Am avut situatii cand de stress si oboseala am ajuns la spital/perfuzii/MagneB6 buvabil/3xzi, etc...asta mi-e firea, si am un servici ingrozitor de stresant, in fiecare zi se intampla cate ceva...
Eu propun sa postam aici ce metode de autosugestie/relaxare eficiente gasiti ca sa rezolvam problema in mod constructiv. Incep eu: mi-am adus la birou muzica de relaxare pe care o ascult cat/cand pot, seara aprind o lumanare in dormitor si citesc, am facut cursuri de qigong (ajuta! daca perseverezi ...). Voi? Ce propuneti?

Va pup pe toate,

V.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Se pare ca in curand vom avea un psiholog sau un medic psihiatru care sa ne ajute cu sfaturi cum sa trecem de stress-ul acesta.
Putintica rabdare fetele :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Ar fi minunat Maria.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monix0708 spune:

Buna dimineata,
eu cred ca un factor important este autosugestia. si va voi da cateva exemple:
- cand eram mica, fugeam de injectii mama-mama. si o data, asistenta de la scoala care ne facea vaccinul mi-a zis "nu-i adevarat, nu te doare. esti fata mare, cum sa-ti fie frica de un ac" si m-a tinut de vorba si n-am mai sintit nimic, comparativ cu alte dati.
- cand vroiam sa chiulesc de la scoala trebuia sa am un motiv intemeiat: sanatatea. si ma tot gandeam ca mi-e rau, de chiar incepea sa ma doara ceva sau aveam febra.
- am auzit de un caz de cancer care a fost vindecat, doar pentru ca persoana nu s-a impacat cu destinul, ci a luptat si a crezut sincer ca va trai.
asa ca fetelor, capul sus si vom invinge.
pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Dragelor,

Bineinteles ca si eu ma stradui sa ma autosugestionez, am citit multe, am facut diverse cursuri de bioenergie, teorie stiu. Dar sa va dau cazul meu concret: cand am pierdut sarcina aveam CMV intens pozitiv. Dr. mi-a spus ca daca apare in timpul sarcinii, trebuie intrerupta. Acum, ziceti voi, cum sa stau eu linistita si intr-o maxima relaxare?

V.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kristine spune:

Fetelor

Am citit azi un articol despre progesteron care e de baza pentru a ramine insarcinata si pentru primele luni de sarcina.
http://www.mercola.com/article/progesterone/cream.htm
Reasons why natural progesteron made by your body is good

Stresul creste productia de estrogen. Progesteronul care creste de zeci de ori la inceputul sarcinii trebuie folosit in cazul asta pentru a arde estrogenul. Sau se transforma in adrenalina.
Mai sunt citeva sfaturi acolo pentru a tine in friu estrogenul. Mincarea naturala, fara E-uri, fara pesticide. Fara parfumuri, fara pasta de dinti cu fluor, fara fumat(la barbati). Ba chiar am o prietena care n-a scapat de chisturi la sin pina nu s-a lasat de servici.
Va tin pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna fetelor,

am mers din curiozitate la site-ul recomandat de Kristine. nu pot sa scriu ca nu e ineresant dar sfatul meu e sa nu credeti tot ce e postat pe web. eu personal am o aversiune fata de doctorii care se dau drept specialisti, posteaza tot felul de sfaturi pe internet dar de fapt ei au o "hidden agenda". de fapt ei vor sa isi vinda produsele proprii sau produsele altora pentru care ei primesc o compensatie. Dr. Mercola te sfatuieste sa ii cumperi cartea ca sa vezi ce sa maninci si daca se poate sa cumperi si din produsele mentionate de el. Mie asta imi produce scirba. Sint zeci de doctori care mai de care mai specialisti care incearca sa ne convinga ca produsele lor sint cele mai bune sau ca dieta recomandata de ei e cea mai buna. Eu cred ca asta e un "load of sh..." cum se zice pe aici. Admir doctorii care pot da sfaturi fara sa urmareasca profitul propriu. Cred ca cel mai bun sfat pe care il putem primi e de la medicul de familie sau de la specilistul care ne cunoaste pe fiecare in parte. Si mai ales, cred ca noi ne cunoastem cel mai bine si ca cel mai indicat ar fi sa ne urmam instinctele. (de ex eu acum am sa maninc un iaurt cu fructe care desi are E-uri are si calciu si alte vitamine)
Sper ca nu am suparat pe nimeni cu palavrageala mea la adresa "medicinei online".

toate bune,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

M-am gandist si eu la problema asta, chiar am vorbit cu doctorul pe tema asta. Nu uitati ca exista tzashpe mii de cauze de pierdere a unei sarcini si de cele mai multe ori nu o putem afla daca sarcina este in primul trimestru. Cu siguranta stresul influneteaza conceperea (s-a demonstrat stiintific), dar inca nu s-a demonstrat ca stresul poate fi un factor de avort.
Eu am argumente si pro- si contra acetei teorii a stresului.
1. Pe de o parte, as tinde sa cred ca influenteaza pentru ca, in fond, ambele procese, menstrutia si sarcinia, sunt procese dirijate hormonal. Daca intrati un pic in amanuntele explicative ale fenomenelor veti vedea ca glanda nu-stiu-care da comanda sa se produca hormonul x care la randul lui genereaza efectul y. Efectul a este reglat cu ajutorul nivelului hormonului b samd.
Nu vedeti ca atunci cand cineva nu ramane insarcinata unul din testele facute este cel hormonal cu ajutorul caruia sedetermina balanta ei hormonala. Din anumite motive (printre care poate fi foarte bine si stresul) femeia respectiva nu emite anumit(-i) hormon(-i) in cantitatea necesara pentru a ovula. Ce face medicul atunci? Recomanda un medicament care contine un plus din hormonul(-ii) resp. pentru a completa lipsa si pentru a ajutain final sa se intample fenomenul: ovulatia.
La fel multe din procesele ce se desfasoara in decursul evolutiei bebeului in burtica sunt controlate la nivel hormonal.
2. Dar pe de alta parte, tind sa cred ca atunci cand o femeie nu ramane insarcinata sau pierde o sarcina, lipsa unor explicatii care nu ne pot fi date de catre medicina este foarte usor sa fie inlocuita cu chestii de genul: "cu siguranta este stresul", "m-am gandit prea mult la treaba asta si uite acum", "ti-am zis eu sa nu ne apucam sa anuntam pe toata lumea", "o fi fost din cauza ca am mancat XXX?", "ai vazut ca exact dupa ce am facut dragoste s-a intamplat?!?!". Durerea unor astfel de femei e prea mare pentru a lasa intamplarea in urma si a nu se mai gandi, a nu mai intreba "De ce?". Ea nu are liniste pana nu gaseste o explicatie pentru ce s-a intamplat. Daca ea nu vine din partea unui medic (adica daca nu are substrat stiintific), atunci recurge la a adopta orice fel de explicatie (ca in unul din exemplele de mai sus). Ea nu poate accepta ideea ca nu are raspuns. Prin aceleasi faze si stari, negari urmate de acceptari si acceptari urmate de negari am trecut si eu atunci cand am pierdut sarcina. Pentru ca nu mi s-a putut da o explicatie stiintifica (inca nu ajunsesem la prima vizita la medicul ginecolog cand am pierdut sarcina si care urmare nimeni n-a putut sa-mi dea nici o explicatie), atunci am ajuns sa cred tot felul de tampenii: cum ca asa mi-a trebuit daca m-am apucat eu sa programez bebelusul in luna in care am vrut, ca trebuia sa las fenomenul sa decurga de la sine, ca m-am stresat prea mult si ca ma gandeam prea mult la bebe, ca una, ca alta. Realizez ca toate astea sunt prostii atat timp cat ele nu-s dovedite, ca in felul asta nu facem altceva decat sa ne complicam si mai mult viata si de aici o sursa in plus de stres, dar ... sfarsesc si eu ca si voi: poti sa nu te mai gandesti la ele? Poti sa faci in asa fel incat ele sa nu-ti mai umble prin cap si sa nu-ti mai umple mintea?

Bine-a zis una dintre voi: cand gasiti metoda aia, spuneti-ne-o si noua.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

Mergi la inceput