Mamici de Noiembrie-Decembrie 2007 (48)
Raspunsuri - Pagina 19
pussi spune:
quote:
Originally posted by ancadragoman
Pussi felicitari ptr cele 20 de saptamani...esti la jumatate
anca 25+
Maria
poze
am trecut demult, eu mai vreau 17 sapt. ca sa nu nasc prematur.. si cam asta e maxim pt. gemelara si inaltimea mea de 1.68! De eram de 1.80 vroiam inca 18
PUSSI 20+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA
Cum creste Burtica Roz
Poze Cu Titutile
ancadragoman spune:
Lasa ca sunt fete cuminti si or sa stea cat mai mult acolo in burtica
anca 25+
Maria
poze
pufulet74 spune:
Felicitari Ancutule !!! :)
Ce repede trece timpul :)
Am vazut o parte din pozele cu burtici, sunt tare frumoase ! :)
Eu ieri nu am intrat pentru ca am fost la servici pina seara si am ajuns rupta de oboseala. Si pentru prima data am constatat ca mi se umflasera picioarele, de aratau ca niste pernite, m-am si speriat :(
Nu stie nimeni sa imi raspunda la intrebarea de la inceputul capitolului, de ce hirtii trebuie pentru prenatal, indemnizatie pt ingrijirea copilului si cele 2 milioane?
------------------------
Flory 24+ Joshua Raphael
Is it really true ... ?
Homepage: www.almarl.tk
ancadragoman spune:
Flory multumim...asa este trece f repede timpul.
Nu stiu nimic de acte
anca 25+
Maria
poze
pussi spune:
quote:
Originally posted by pufulet74
Felicitari Ancutule !!! :)
Ce repede trece timpul :)
Am vazut o parte din pozele cu burtici, sunt tare frumoase ! :)
Eu ieri nu am intrat pentru ca am fost la servici pina seara si am ajuns rupta de oboseala. Si pentru prima data am constatat ca mi se umflasera picioarele, de aratau ca niste pernite, m-am si speriat :(
Nu stie nimeni sa imi raspunda la intrebarea de la inceputul capitolului, de ce hirtii trebuie pentru prenatal, indemnizatie pt ingrijirea copilului si cele 2 milioane?
------------------------
Flory 24+ Joshua Raphael
Is it really true ... ?
uite aici:
Va pun acum lista cu acte pe categorii, si scuze ca nu am apucat sa o fac mai devreme!
Alocatia pentru copii nou-nascuti - 204 RON
Legea 416/2001 republicata
-Cerere tip;
-Declaratie pe propria raspundere privind rangul copilului nou nascut;
-Actul de identitate al mamei – copie si original;
-Certificatul de nastere al copilului nou-nascut* - copie si original;
-Copiile de pe certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior, daca e cazul;
-Livretul de familie (eliberat si actualizat de SERVICIUL STARE CIVILA) – original;
-Adeverinta (negatie) – in cazul in care nasterea a fost inregistrata in alta localitate/sector decat in cea in care domiciliaza mama, din care sa rezulte ca nu a beneficiat de alocatia pentru copilul nou-nascut.
* prin sintagma copil nou-nascut se intelege copilul in varsta de pana la 12 luni.
Beneficiaza de alocatia nou nascut, mamele pentru primii 4 copii nascuti vii.
Alocatia de stat (0-2 ani - 200 RON/luna) (2-18 ani - 25 RON/luna)
Legea nr 61/1993 republicat#259;
-Cerere tip
-Actul de identitate al reprezentantului legal – copie si original;
-Certificatul de na#351;tere al copilului pentru care se solicit#259; aloca#355;ia de stat - copie si original;
-Dosar cu sina;
-Alte acte solicitate dupa caz:
-Adeverinta de la primaria de domiciliu al celuilalt parinte, in cazul in care acesta nu are acelasi domiciliul;
-Certificat de casatorie
-Hotarire de divort
-Hotarire judecatoreasca de incredintare, incredintare in vederea adoptiei, de plasament, de plasament in regim de urgenta, de instituire a tutelei;
-Certificat de incadrare intr-o categorie de persone cu handicap.
Contravaloarea in lei a trusoului pentru nou nascuti - 150 ron
OUG 3/2007
-Cerere tip
-Declaratie pe propria raspundere privind nesolicitarea anterioara a contravalorii in lei a trusoului pentru nou-nascuti
-Act de identitate solicitant (original si copie)
-Act de identitate celalalt parinte (copie)
-Certificat nastere copil (original si copie)
* beneficiaza de contravaloarea in lei a trusoului nou nascuti in cuantum de 150 RON, copiii nascuti intre 01.01.2007 si 31.12.2007.
Actele necesare in vederea inregistrarii nasterii
-Certificatul medical constatator al nasterii, intocmit pe formular tip, care va trebui sa poarte numar de inregistrare, data certa, sigiliul unitatii sanitare, semnatura si parafa medicului;
-Certificatul de nastere si actul de indentitate al mamei si al declarantului, daca nasterea nu este declarata de mama;
-Certificatul de casatorie al parintilor copilului, daca sunt casatoriti;
-In cazul in care mama copilului nu este casatorita, iar tatal acestuia doreste sa-l recunoasca, declaratia de recunoastere a paternitatii va fi data in fata ofiterului de stare civila de catre tata, care va prezenta actul de identitate, fiind necesar deasemenea si acordul scris al mamei;
-Inregistrarea nasterii se face in termen de 15 zile de la data nasterii pentru copilul nascut viu;
-Pentru copilul nascut mort, termenul este de 3 zile de la nastere.
-Inregistrarea nasterii pentru copilul nascut viu, dar care a decedat inauntrul termenului de 15 zile, se va face in termen de 24 ore de la data decesului;
-In cazul in care parintii au nume de familie diferit, sau exista neconcordanta intre prenumele copilului trecut in certificatul medical constatator al nasterii si declaratia verbala a declarantului, inregistrarea nasterii se face pe baza declaratiei scrise semnata de ambii parinti in fata ofiterului de stare civila, din care sa rezulte numele de familie si prenumele copilului;
-Daca declararea nasterii a fost facuta dupa trecerea unui an de la data nasterii, actul de nastere se intocmeste in baza hotararii judecatoresti, definitive si irevocabile, privind incuviintarea inregistrarii tardive, care trebuie sa contina toate datele necesare inregistrarii;
-Dupa inregistrarea nasterii, certificatul de nastere se elibereaza unuia dintre parinti.
cine are timp s-o puna pe prima pagina.. va rog frumos!
PUSSI 20+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA
Cum creste Burtica Roz
Poze Cu Titutile
anacami spune:
Buna dimineata!
Laura,este f. bine 6 kg cat ai luat pana la 24-25 saptamani(teoretic in primele luni ar trebui sa pui cate un kg pe luna, ca dupa cate 2 pe luna); in ritmul asta este probabil sa nu depasesti 13 kg per total (de acum se iau mai multe la marea majoritate a gravidutelor-binenteles ca sunt si exceptii).
Irina_stef, arati super-bine; trebuie sa iei in calcul ca ai doi puisori in burtica, deci este foarte bine cum este acum! Felicitari!
Pussi, nu stiu ce sa zic cu ordinea! in general, unul dintre ei preia "conducerea" si este capul nebuniilor. Iar la lucruri, vor gasi cate ceva chiar daca la prima vedere ele par identice. Mama ne lua de multe ori lucruri la fel (cel putin ca model, culoare diferita ca nu ne placea sa fim identice..); sora mea geamana isi alegea intotdeauna prima, o lasam ca ma enerva rau de tot cand tipa ca o sirena (era arma ei principala, prinsese slabiciunea..); cedam de fiecare data numai sa taca.. Dupa 3 zile gasea un cusur si cerea rocada (eu sincer nu il vedeam) si ma batea atata la cap ca pana la urma nu mai suportam!!! Daca era identice inclusiv la culoare, gasea ea ceva diferit macar la colturi...
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania
pufulet74 spune:
Super Pussi, multumesc mult !!
Si actele pentru indemnizatia pentru mama, aia de 6 mil parca, le stii cumva?
Felicitari pentru cele 20 saptamini !!!
Ai vazut vreodata documentarul de pe Discovery, cu sarcini si nasteri gemelare si multiple? Eu de cite ori il prind ma uit si ma impresioneaza :)
------------------------
Flory 24+ Joshua Raphael
Is it really true ... ?
anacami spune:
Pufulet, eu le-am facut, dar din pacate am uitat de ce am avut nevoie .
Pt. indemnizatie trebuie sa le depui inainte de a termina prenatalul, deci la cel putin 42 zile dupa nastere..
Eu am prins si cateva luni de "stimulent" (alocatia pt. mamele care se intorc mai devreme de doi ani la servici) si stiu ca am depus actele la un centru social al primariei de sector...
Toate adeverintele legate de nastere, concediu de maternitate si crestere a copilului se dau de catre medicul de familie- deci trebuie vizitat si asta din cand in cand...
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania
pufulet74 spune:
Ana, apropo de ce ziceai tu, cum se iau, cela 42 de zile dupa nastere plus inca doi ani sau cele 42 de zile se includ in cei doi ani?
------------------------
Flory 24+ Joshua Raphael
Is it really true ... ?