cum v-ati dori sa fie o gradinita/ after school ?
Am citit pe forum mai toate intrebarile si raspunsurile legate de gradinite. Multumiti si nemultumiti. Dar haideti sa vedem si ce ne-am dori pentru copii nostri de la aceste institutii. Daca ducem copilul la stat nu prea avem pretentii. Sau daca le avem nu suntem asa de revoltati ca nimeni nu ne asculta. insa cand vine vorba de particular suntem nemultumiti de orice.
Cum am vrea sa arate gradinita ideala? Ce ne-am dori cel mai mult pentru copii nostri?
Ce am vrea sa invete si ce nu? Ce sporturi ne-ar placea sa faca?
Mai sunt multe intrebari nespuse, dar sunt convins ca le veti gasi voi raspunsul aici.
Raspunsuri
Gabbriela spune:
- meniul de masa este facut de parinti la inceputul anului scolar
- programul unei zile de scoala este afisat la intrare si respectat
- parintele are voie sa mearga ori cand, in timpul orei, la sfarsit sau la inceput si sa verifice daca se respecta programul ce e sc la intrare, sa verifice baile si bucataria si salile de clasa unde se afla copilul ei si curtea de joaca.
- au si reguli legate de "boli" cand incepe si au nas curgator se tin acasa, tusa nu au ce cauta la scoala, pe antibiotic nu au voie la scoala, parintele e obligat sa anunte scoala daca copilul e bolnav.
- programul de activitati in clasa si afara este afisat la intrarea in scoala, cate ore pe zi se joaca in clasa, cate se joaca afara.
- limitele de temperatura sunt afisate, daca creste mai mult de 24 (aici fiind california tem ajung si la 40 celsius in timpul veri)grade C se pune aer conditionat, daca scade mai mult de 18 se pune caldura.
- nu au voie sa bata, loveasca, traga de ureche, palma la fund, nu au voie nici o pedeapsa corporala sa aplice la copil, time out, izolare,mutare de la locul cu ispita.
Cam dupa astea m-am uitat eu cand am cautat o gradi, si le-am gasit, si ma duc zilnic si intreb cand imi iau copilul, daca a mancat tot, daca s-a comportat bine, daca a facut ceva prostiute, daca e nevoie sa duc ceva pt ziua urmatoare... daca nu esti implicat macar 5 min pe zi cu educatoarea copilului tot ei cei mici au de tras, 5 min in plus sau in minus tot acolo esti...
PS: sportul cred ca parintele ar trebui sa se implice sa caute un club ceva pt cei mici, nu scoala.
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato