prajitura cu afine
pt ca au aparut afinele as vrea sa fac o praj cu branza de vaci si afine dar nu am nici-o reteta.rog fetele care au sa mi spuna si mie .multumesc.pup fetele!
Raspunsuri
monica-elizabet spune:
eu am o reteta de
Prajitura cu branza si fructe
(am facut-o si cu afine si iese delicioasa)
ingrediente pentru blat:
unt 125 gr
zahar 75 de gr
faina 225 gr
se incinge cuptorul...se amesteca toate ingredientele si compozitia obtinuta se pune in tava la cuptor pentru 10 min...apoi se lasa de-o parte
ingrediente pentru crema:
crema de branza 225 gr(poate sa fie si branza de vaci simpla)
lapte condensat 400 gr(daca nu gasesti de cumparat cauta aici pe forum ca am vazut ca au dat fetele reteta si se poate prepara in casa)
3 oua mari
suc de fructe 125 ml
crema de branza se mixeaza pana se face ca o spuma, treptat se adauga laptele condensat, apoi cate un ou pe rand si sucul de fructe...este o crema destul de moale dar stai fara grija se intareste destul(totusi daca ti se pare fff moale poti adauga 1-2 linguri de grish)
aceasta crema se pune peste blat si se pune in cuptor la foc mic pentru 45-60 min
intre timp
fructele trebuiesc spalate si scurse bine de apa, se pune zahar dupa gust si se lasa putin sa se topeasca zaharul, apoi se lasa intr-o sita sa se scurga siropul de fructe...
cand se raceste blatul se pun afinele deasupra(eu am incercat-o cu mere, piersici,prune, capsuni si afine)si fiecare este delicioasa in felul ei
siropul care s-a scurs il folosim pentru a prepara 1 pliculetz de gelatina.
1 pliculetz de gelatina se prepara cu 250 ml apa plus 2 linguri de zahar(daca am pus siropul trebuie sa punem mai putin zahar...1 lingura)
se amesteca praful de gelatina cu zaharul apoi se toarna siropul(apa) si se amesteca bine, se pune pe foc si se lasa sa fiarba un min...se lasa sa se racoreasca si se toarna desupra fructelor de pe prajitura.
Pofta buna
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
roxanaz spune:
eu fac varianta cu biscuiti digestivi:
200g biscuiti digestivi, 75 g unt topit, un pliculet zahar vanilat, o fiola esenta de rom sau migdale. se amesteca toate in robot, se preseaza pe fundul formei de 22 cm si se da la frigider.
intre timp se mixeaza 250g branza de vaci (normala sau philadelphia) cu 4 linguri de zahar, 150g fructe, o fiola aroma de rom. se adauga continutul unul plic de gelatina dizolvat in 100ml apa. se amesteca bine, se toarna peste blatul de biscuiti si se da la frigider pana a doua zi.
Roxana