traseu bun spre sibiu??
SALUTARE!
Dupa ce venim de la mare, ne-am propus sa mergem la sibiu cateva zile. Stiti daca se poate pe Transfagarasan(noi suntem din Ploiesti)?Vrem un traseu bun cu Masina ?Noi am vrea pe Valea Oltului sau pe Transfagarasan.Cine a fost de curand sa-mi dea si mie detalii cu repere, va rog, eventual si cazare mai ieftina pe traseu si in zona Sibiului.
Raspunsuri
LoraG76 spune:
Iti recoman Valea Oltului, am fost acum 2 saptamani, drumul e bun, puteti veni pe autostrada de la mare pana in Buc., apoi din Buc. pana in Pitesti si din Pitesti spre Ramnicu Valcea - e cel mai bun drum. Daca alegeti Transfagarasanul e f. frumos traseul, dar de la Brasov-Fagaras spre Sibiu drumul e infernal, pentru ca se lucreaza, asa ca personal nu recomand nimanui...am trecut si pe acolo si ne-a parut rau, mai ales ca era si noapte...ai nevoie de muuuulta rabdare daca alegi traseul asta...oricum, noi am mers Sibiu-Brasov, a fost mai lung, tu nu ai avea f. mult de mers, asa ca daca ai multa rabdare...poti!
Lora, mami de IUSTINA
paula76 spune:
Draga Lora, mersi pentru informatie, si noi ne-am gandit initial pe Valea Oltului, dar acum ne-ai convins,asa ca pe acolo cred ca o sa mergem.Oricum mai avem o saptamana pana la plecarea la mare si apoi la munte, si nu ne putem gandi decat acolo!!
mihaela_s spune:
Am venit si noi pe Valea Oltului acum 2 saptamani, ne-am si dus pe-acolo. E bun drumul, doar ca in 2 locuri-pe autostrada peste Arges si undeva pe Valea Oltului e restrictie doar pe un sens, se fac reparatii. Insa e aglomerat, tiruri multe, se fac depasiri cam neregulamentare, trebuie sa aveti grija...
Noi am dormit la venire in Caciulata, am umblat putin dupa hotel, am dormit la Cozia, nu e nu stiu ce, dar pentru o noapte e ok. Numai sa nu fie foarte cald, ca nu au aer conditionat. Noi am avut noroc de doar 28-30 de grade...
Drum bun, concediu placut!
Mihaela si fetele mele
marcelac spune:
am facut eu si Sibiu-Brasov si Bucuresti-Sibiu pe Tranfagarasan acum 3 saptamani.
Sibiu-Brasov e chiar infernal, cu zicea LoraG76, daca ai rabdare multa... sa zicem.
BUCURESTI- CURTEA DE ARGES -BALEA e foarte frumos dar are portiuni unde e destul de rau. Cu toate astea, eu spun ca e un traseu care merita facut.
Chiar pe Transfagarasan cazarea e destul de scumpa (2mil camera dubla) dar gasesti satele dinainte si dupa, sau e foarte misto de mers cu cortul, depinde daca aveti obiceiul...
Ce iti mai pot recomanda ar fi: Patravaria Albota, langa Arpasu de Sus, jud Sibiu - aici gasesti si cazare, dar mai ales un super pastrav in fulgi de porumb, o parte din drum este pitruit si destul de rau, dar iarasi spun, merita facut pentru ce gaseti acolo!
Cazare ieftina si MAI MULT DECAT DECENTA - Pensiunea Fortz -0723235761 In sat Gura Raului, la 16Km de Sibiu. Zona superba, gazde f primitoare. O recomand cu caldura. De asemena e de vazut Sibiul! Pe mine m-a impresionat f placut cum a fost aranjat centrul. De mancat la Restaurantul "La Turn" din Piata Mare.
ardeiash spune:
se poate pe transfagarasan... insa drumul e acoperit de gropi in procent de suta la suta... daca n-ai masina buna.. .acolo ramai cu ea... si daca da.... trece printr-o grea incercare!~
s-auzim numai de bine! si
dalma spune:
Noi ne-am intors azi din vacanta. In urma cu 3 zile am facut Transfagarasanul, pana la vidraru. Drumul este foarte bun pana dupa cabana Capra, inspre Curtea de Arges cand mai gasiti si cateva gropi. Oricum merita vazut, zona e superba!!!