Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-8
Raspunsuri - Pagina 15
loleka spune:
Seherezada, bun venit in lumea noatra, a mamicilor cu bebelusi mici si dragalasi. Sa cresteti meri si voisi, mincaciosi si frumosi. Sanatate.
sheherezada spune:
Iulia Maia mananca lapte de mama.Doar ca nu suge direct de la san.Eu ma mulg si ii dau cu tetina.Noi fiind foarte mici am mancat la inceput cu sonda si apoi am trecut la tetina.Doctorita a spus sa incerc sa o mai pun si la san desi nu prea avem sanse deoarece mameloanele mele sunt mari si ea nu poate sa le prinda cum trebuie pentru a putea manca.Dar asta sa fie ultima noastra problema...
try iti multumesc pentru informatii.Legat insa de ceai ,d-na doctor a spus sa il introduc in alimentatie.Si cum eu nu i-am dat inca,sotul meu ma tot bate la cap sa ii dau si ceai!Iar mie mi se pare tare aiurea sa ii reduc portia de lapte pt ceai!Asa ca cel putin deocamdata nu o sa bea ceiut1
loleka iti multumesc pentru primire
Sheherezada si Maia-Iulia
try spune:
Sheherezada, las-o pe doctorita in pace, ascultati instinctul. Eu nu pot mai fetelor sa inteleg cum o dr. recomanda ceai la copil asa mic ca si cand ar avea ceva de castigat bebelusul din ceaiul ala. Doar ii umfla burta cu un lichid care n-are nici o valoare nutritiva.
Laptele de mama e la fel de hidratant ca orice alt lichid. Si acum nu mai sunt nici caldurile de vara sa poti sa mai argumentezi ca se deshidrateaza copilul. Mulge-te in continuare si da-i doar lapte copilului. Trece totul prin filtrul logicii tale si bazeaza-te si pe instinct, nu lua sfatul unui medic ca litera de lege. In fond si-n definitiv sunt si ei oameni, deci supusi greselii.
Iar tati zice si el ce a auzit la dr., ei nu prea au instincte si ratiuni cand vine vorba de bbelusi. Rar mi-a fost dat in viata sa vad barbati-mame.
Daca l-ai auzi pe barbate-miu ce ipoteze formuleaza cand nu gasesc o solutie cu unul din copii, zici ca n-a vazut copiii in viata lui si ca tot ce stie despre ei a citit in carti . Si noi suntem la al doilea copil, nu la primul. Asa ca, tu trebuie sa-l educi pe sot, nu el pe tine .
Cand l-am nascut pe alex, in primele 3-4 luni, daca il tinea in brate si copilul incepea sa planga tot ce stia este ca "precis a facut kk" sau "vrea tzitzi, de-aia plange". El n-avea decat doua explicatii.
Iar ca sa va amuzati si mai tare, mai deunazi, ma tot trezea adrian noaptea ca la balamuc, din ora-n ora si nu stiam ce tot are si ma enervam pe situatie. Sotul de colo zice nonsalant "poate ca a facut kk" (in conditiile in care un copil de un an nu mai face demult kk noaptea, plus ca atunci cand face kk pute, deci e imposibil sa nu remarci ducandu-te la copil).
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
sheherezada spune:
try chiar mi-ai inseninat ziua!Ma gandeam ca numai sotul meu poate scoate asemenea perle de intelepciune (in adancuri ingropate?!).Si sa-l mai auzi si pe al meu cate scoate!De pilda,la fiecare baita noi trebuie sa ne certam deoarece el vrea sa o las singura in cadita (fara sa ii sustin capul!!!),pe urma ar mai vrea el sa o las sa stea in apa cate o jumate de ora sau chiar o ora,apoi ca o imbrac prea repede cand ar trebui sa o las sa stea mai mult dezbracata (dupa baita bineanteles) si alte asemenea!
anca_vlad spune:
ei ei si cate o sa mai auziti astfel de cugetari!
daca fac un efort de memorie sigur mai gasesc eu o perla si o vorba de duh din cugetarile sotului cu privire la copil cand era bb!
prima a fost in maternitate vladut 2,5 kg iar sotu' 85 kg si 1.80 m inaltime cand i-am dat sa tina copilul s-a speriat ca daca nu poate sa il tina?
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
sheherezada spune:
Ia uitati ce am aici?!Am reusit sa pun pozele de la prima baita!
Poze
szivarvany spune:
Cum citesc subiectul cu maxim interes (prietena mea e internata de 2 luni, bebica din burtica are deja 32 de saptamani si speram la mai mare, desi colul e deschis, cu toate tratamentele), nu pot sa nu scriu ... Shererezada, felicitari pt asa o frumusete de fetita , e perfecta !!! Sa-ti traiasca !
Daria & GIULIA_(2004_08_16)
anca_vlad spune:
si eu am stat in spital 12 saptamani la 32 de saptamani eram inc ain spital cu bb de aproape 2 kg in burtica. Cu tratament multa vointa si perseverenta am ajuns sa incheiem 34 de saptamani si in prima zi a spatamanii 35 sa inceapa contractiile din nou pt care nu s-a mai putut face nika decat CEZARIANA.
asa c aii doresc prietenei tale nervi de fier rabdare si perseverenta ca l aurma finalul va fi unul fericit....daca tot e spital e bine ca bb sa fie in burtica nu in incubator!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
try spune:
Sheherezada, e minunata Maia, e atat de dulce.
Transmitem multi pupici, nu arata deloc ca un prematur.
Al meu sot nici nu putea sa stea sa se uite cum ii faceam baie lui Alex (primul copil) pt ca zicea ca sunt prea brutala, ca-i fac baie ca o moasa comunala. Mi-emi place sa le fac baie mai cu simtiri, nu sa-i ating ca pe fulguleti. I-am masat de mici inainte de baie si desi scanceau la inceput, s-au invatat si apoi ii apuca o chicoteala cand venea masajul. Sunt de principiu ca masajul trebuie facut mai cu simtiri, nu atingeri de fulg pt ca altfel nu au valoare fizica, ci doar "sentimentala" daca pot spune asa.
Nici in ziua de azi, dupa doi copii si dupa ce adrian a facut deja un anisor, el nu ne asista la baie. Vine doar cand il chem eu sa-i arat ceva ce fac copiii dragut sau nou. Sta 30 de secunde si-o tuleste.
E o enigma pt mine felul in care unii barbati isi iubesc copiii. La unii din ei iubirea si dragostea nu e dublata de nevoia interioara de a avea grija de ei (ma refe la dat sa manance, culcat, spalat etc.), asa cum simte si procedeaza o mama. Al meu sot ii iubeste si-atat!!!
Ma rog, sunt rautacioasa acum, vroiam doar sa spun ca responsabilizarile (nu responsabilitatile) sunt diferite.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
sheherezada spune:
mamagiuliei,try multumesc de complimente.Pana acum nu au vazut-o decat cei din familie si chiar si ei prea putin.Dar daca ziceti si voi ca e frumoasa...atunci chiar va cred pe cuvant!
Pana acum le raspundeam celor care ma intrebau (la telefon)daca e frumoasa Maia ,ca nu stiu sigur pentru ca eu nu pot fi obiectiva.Insa pentru mine ea e !Acum insa am confirmarea.
Poze