Maxime , cugetari , vorbe de duh

Maxime , cugetari , vorbe de duh | Autor: CrisaS

Link direct la acest mesaj

Am deschis acest subiect deoarece mai nou de vreo 3 luni adun de pe unde pot maxime, cugetari , vorbe de duh, zicale si alte de-astea...Va propun sa ne impartasiti maximele preferate.
Am sa incep eu cu citeva din maximele mele preferate cu parere de rau ca nu am notat si autorul.
1. ''Caracterul unui om nu se arata in momentele de confort, ci in cele de schimbari si controverse.''
2. ''Oamnenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei dar poti sa iti faci o parere despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii.''
3. ''Viata-i scurta, daca nu o putem lungi s-o facem lata.''
4. ''Cind te ocupi prea mult de defectele altora nu ai timp sa te ocupi de ale tale.''
5. ''Lucrurile cele mai importante pentru a te face sa fii fericit sint: sa ai ceva de facut , pe cineva sa iubesti si ceva la care sa speri.''
Numai bine,
Crisa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dear_bambie spune:

'Neatza!

Imi place subiectul. Incep cu cateva maxime despre intelepciune:

1. Nimeni nu este atat de intelept sau atat de prost pe cat se crede.

2. Intelept este acela care traieste in fiecare zi ca si cum in fiecare zi si in fiecare ceas ar putea sa moara.

3. Oamenii se impart in doua categorii: cei care cauta sensul vietii fara sa-l gaseasca si cei care l-au gasit fara sa-l caute. Cioran

4. Intelept este cel care a reusit sa inteleaga ca totul este de neinteles.

5. E nevoie de intelepciune pentru a intelege intelepciunea; muzica nu inseamna nimic daca audienta nu aude.

6. Poti sa spui daca un om este istet dupa raspunsurile lui. Poti sa spui daca un om este intelept dupa intrebarile lui.

7. Cu cat s-a scurs mai mult nisip prin clepsidra vietii noastre, cu atat mai clar ar trebui sa vedem prin ea.

8. Intrega problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu foarte siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeanuna indoieli.

9. Stiinta reprezinta cunoastere organizata. Intelepciunea reprezinta vita organizata.Immanuel Kant

10.Intelepciunea nu o primim. Trebuie a o descoperi pentru noi insine, in urma unei calatorii pe care nimeni nu poate sa o faca pentru noi.

11. Posibilitatea de a sustine un lucru fara a-l accepta este semnul unei minti educate. Aristotel

12. Timpul unui om inteligent nu merita sa fie pierdut in mijlocul majoritatii oamenilor. Prin definitie, sunt deja destui oameni acolo.

O zi excelenta!

"Nu rupe firul unei prietenii, caci chiar daca il legi din nou, nodul ramane..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Mai bine sa fie pace decat sa ai dreptate!

Ile 40 si Victor ( 22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Momentan imi place mult semnatura mea .

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Mai adaug si eu citeva.
1. Toate adevarurile trec prin etape.Mai intii sint ridiculizate, apoi sint negate cu hotarire si in final sint acceptate ca fiind evidente.

2. Sufletul e acelasi in toate fiintele vii, desi corpul fiecaruia e diferit.

3. Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana , dar pentru o persoana esti intreaga lume.

4. De la sublim la ridicol nu e decit un pas.

5. Doar doua lucruri sint infinite universul si prostia umana iar de cea din urma sint foarte sigur.

6. Genialitatea poate avea limitele sale , dar prostia nu are acest handicap.

7. Este foarte periculos sa fii sincer in conditiile in care nu esti si prost.

8. Oricine are dreptul sa fie prost dar unii abuzeaza de acest privilegiu.

9. Prietenia sfirseste acolo unde incepe neincrederea.

10. Prietenii si dusmanii provin din interes.

O zi buna in continuare si va astept cu mare interes sa veniti cu maxime noi.
Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

- Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine.
- Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi.
- Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu, nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa.
- Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima.
- Cea mai stranie forma de a indeparta pe cineva este a sta langa el si a sti ca nu-l vei putea avea niciodata.
- Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau.
- Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.
- Nu iti petrece timpul cu cineva care nu e dispus sa si-l petreaca cu tine.
- Poate ca va trebui sa cunosti multe persoane nepotrivite inainte de a cunoaste persoana potrivita, pentru ca atunci cand o vei cunoaste in sfarsit, sa stii sa fii recunoscator.
- Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut.
- Vor exista mereu oameni care te vor rani, asa ca trebuie sa-ti pastrezi increderea si doar sa ai mai multa grija in cine ai incredere si a doua oara.
- Cauta sa devii un om mai bun si asigura-te ca stii cine esti tu inainte de a cunoaste pe cineva si a astepta ca acea persoana sa stie cine esti.
- Nu te agita atat, lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti mai putin.

- Moare cate un pic cel ce nu calatoreste, cel ce nu citeste, cel ce nu asculta muzica sau cel care nu gaseste bucurie in sine insusi. Moare incet cel care isi distruge amorul propriu, cel care nu se lasa ajutat…
- Moare incet cel care se transforma in sclavul obisnuintei urmand in fiecare zi aceleasi traiectorii, cel care nu schimba marca produselor cumparate, cel care nu indrazneste a purta o culoare noua, cel care nu vorbeste cuiva pe care nu-l cunoaste.
- Moare incet cel ce face din televizor un profet, un Invatator. Moare incet cel care evita o pasiune, cel care prefera negrul in loc de alb si punctul pe i in ciuda unui vartej de emotii, acele emotii care salveaza stralucirea din ochii fiecaruia, acele emotii care transforma cascatul in suras sau inimile in sentimente.
- Moare incet cel care nu schimba foaia atunci cand este nefericit, cel care nu risca certitudinea in favoarea incertitudinii pentru a urma un vis, moare cate un pic cel care nu isi permite macar o data in viata sa fuga de sfaturi intelepte…
- Moare cu incetul cel care isi petrece zilele plangandu-si nenorocul si ploaia care nu se mai opreste…Moare cel care isi abandoneaza un proiect chiar inainte de a-l incepe, cel care nu intreaba atunci cand nu stie ceva sau cel care nu raspunde la intrebari ale caror raspunsuri le stie…
Pablo Neruda

Mergi la inceput

Loviturile vietii nu sunt numai distructive, ci si constructive; ca loviturile ciocanului in dalta unui sculptor priceput...

Iubirea nu constientizeaza, nu ascunde si nici macar nu ignora defectele, ci pur si simplu le arde.

Oamenii ne dau uneori vise dar viata le spulbera

Iubesti pe cineva atunci cand ai ajuns sa vrei sa-i dai ceea ce ai mai bun si hotarasti sa i te dai pe tine insuti...

Unii oameni vin si pleaca repede din viata noastra, altii stau o vreme, punandu-si amprenta pe inima noastra. Dupa plecarea lor,nu vom mai fi niciodata aceiasi.

Dragostea e speranta si fara speranta lumea nu ar exista...

Sa ai curaj sa risti pentru adevarul din inima ta, dar sa nu te minti cand il asculti.

Viata este frumoasa si e pacat sa trecem prin ea, fara sa iubim, macar o singura data, cu adevarat...

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
Iubirea este singura pasiune care se plateste cu o moneda fabricata de ea insasi... "jertfa".

Sigur ca exista si dragoste la prima vedere, dar este intotdeauna bine sa mai aruncam si o a doua privire.

Dragostea este un joc ciudat: sau amandoi castiga sau amandoi pierd...

Iubirea este singurul lucru care poate fi impartit la infinit fara sa se micsoreze...

Femeia...
este cea careia ii datoram fericirea, tristetea, bucuria, viata...

Sa astepti mereu dragostea ca pe un fel de jertfa pe care nu ai cum s-o oferi, pentru ca de fapt asteptai o jertfa pe care sa o poti oferi ca pe o dragoste...

"Nu rupe firul unei prietenii, caci chiar daca il legi din nou, nodul ramane..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:

Bun subiect,

Stai cu fata catre soare si n-ai sa mai vezi umbra.

Nu-i momentul sa te gandesti la ceea ce nu ai.Gandeste-te la ce poti face cu ce ai deja.

Astazi e prima zi din restul vietii tale.

Oamenii se ocupa prea mult de lucruri negative si de ceea ce este rau..De ce n-am incerca sa vedem lucruri pozitive,care infloresc la prima atingere?

Cand privesc spre viitor stralucirea lui imi arde ochii.

Pentru mine,a fi in siguranta inseamna sa nu stiu ce se va intampla.Pentru ca daca nu stiu,ar putea fi grozav.

O zi buna fetelor!
ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

1. Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca. Tot ceea ce poti face este sa-l hartuiesti si sa speri ca intra in panica si cedeaza.

2. Am invatat ca indiferent cat sunt de atenta, unii oameni sunt pur si simplu magari.

3. Am invatat ca dureaza ani sa castigi increderea cuiva si este nevoie doar de o suspiciune , nu de o dovada, pentru a o distruge.

4. Am invatat ca farmecul personal este folositor doar in primele 15 min. Dupa aceea este bine sa ai o fusta scurta sau niste tzatze mari...

5. Am invatat ca nu e bine sa te compari cu altii. Sunt mult mai pierduti decat iti inchipui

6. Am invatat ca poti continua sa vomiti mult dupa ce iti inchipui ca ai terminat...

7. Am invatat ca suntem responsabili pentru ceea ce facem...Asta daca nu cumva suntem celebri...

8. Am invatat ca indiferent cat de fierbinte este o relatie la inceput, pasiunea dispare si e bine sa existe multi bani care s-o inlocuiasca

9.Am invata ca in 99% din cazurile in care ceva este defect la tine in casa, copii au facut-o!

10. Am invatat ca oamenii la care tii sunt luati de langa tine mult prea repede, iar cei mai putin importanti par sa nu plece niciodata

Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Stefan

"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

quote:
Originally posted by andrath

4. Am invatat ca farmecul personal este folositor doar in primele 15 min. Dupa aceea este bine sa ai o fusta scurta sau niste tzatze mari...

eu pe asta o stiam in alta varianta, mai "feminista":
Am invatat ca farmecul personal este folositor doar in primele 15 min. Dupa aceea este bine sa stii sa faci ceva.

Mergi la inceput

"Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata." - John Gay

"Dragostea este darul pe care Zeii l-au dat Oamenilor singuri de sub cer." - Sir Walter Scott

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara." - proverb suedez

Sigur ca exista si dragoste la prima vedere, dar este intotdeauna bine sa mai aruncam si o a doua privire.

Mergi la inceput