Sunt bune tuciurile din fonta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Da am si eu un tuci de acest gen de la mama si mai fac mamaliga in special in el. Chiar ca mi-ar parea rau sa nu-l mai folosesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina922 spune:

Intre tuci si teflon, teflonul e de 1000 de ori mai periculos. In facultate ne explicau profesorii cat e de cancerigen, ne spuneau ca nu e bine sa gatim in vase teflonate...in concluzie, cam tot ce am in bucatarie, cu vreo 3 exceptii, sunt teflonate.
Ideea e sa nu va mai faceti griji inutil, nimic nu mai e ca altadata. Cam tot din jurul nostru ne poate afecta sanatatea, intr-o masura mai mare sau mai mica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ca mandra posesoare a 2 asemenea obiecte,un tuci si o tigaie,va spun cu mana pe inima ca nu exista cartofi prajiti mai buni ca aia facuti in tuciul ala!Nu's ce are,da ies minunati!
Ca ar fi cancerigen,haida de!O sa ajungem sa mancam apa plata daca ne luam dupa astia!

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Tare as vrea si eu un tuci din asta si o tigaie aici.Insa nu stiu unde as putea gasi. Si nici in Romania nu stiu unde as mai putea gasi de-alea bune cum erau odata. Insa stiu ca pilaful iese bestial in tuci.Si sarmalele si de post si cele cu carne o nebunie.
crisa

Cind nu ai ceea ce-ti place trebuie sa-ti placa ceea ce ai!!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Crisa, hei, cum nu gasesti in state vesela din fonta? Ia da o cautare pe amazon sau walmart dupa "cast iron", sa vezi cite produse gasesti.

------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.
Poze
Implinita la 30 de ani
Lucrusoare pentru bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Nu se compara cu cele pe care le stiu si le vreau eu.:( Dar o sa mai caut daca nu , o sa-mi aduc clar din Romania. Numai cit ma gindesc la sarmalele si aNdreii umpluti facuti in cele pe care le stiu eu , ma ia cu calduri. Cindva se gaseau la rusii care veneau si vindea in Romania , mare greseala am facut ca nu am luat.
Crisa

Cind nu ai ceea ce-ti place trebuie sa-ti placa ceea ce ai!!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Fetelor, eu sunt de acord cu voi ca mancarea la tuci e cea mai gustoasa, si o spun pentru ca tuciul este vasul nr.1 in bucataria noastra. Eu cand vorbeam de cele periculoase ma refeream mai ales la cele din Ro care sunt vandute de tigani. Eu numai de la ei mi-am luat tuciuri de-a lungul anilor si pt. mine si pentur prieteni. Probabil ca nimeni nu a facut teste de laborator compozitiei tuciului tiganesc si daca au facut nici nu stiu daca vreau sa stiu rezultatele dupa atatia ani de mancare la tuci. Oricum, eu am incercat sa dau un raspuns la o intrebare, nicidecum sa contest valoarea inestimabila a tuciului.

Cat despre tuciurile "de firma" n-am nici cea mai mica idee. Cred totusi ca cele tiganesti contin aluminiu, pentru ca nu sunt nici pe departe grele cum obisnuiau sa fie. Acum, Dumnezeu cu mila.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2006

Eva 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Crisa, eu frecventez si niste forumuri rusesti, unde mai scriu si fete care stau in SUA. Ei bine, cele care duceau dorul veselei de fonta de acasa au gasit in state ceea ce cautau. In fond, fonta din Ro e si in America tot fonta, nu?

------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.
Poze
Implinita la 30 de ani
Lucrusoare pentru bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu n-am auzit vreodata ceva rau despre tuci. Ma refer la ceea ce se vinde aici drept "cast iron". Dimpotriva, sint recomandate peste tot.
De acord cu teflonul, chiar recent au anuntat ca e cancerigen... A fost putin la stiri, vad ca nu s-a intimplat nimic... DuPont s-au suparat, dar nu au venit cu contraargumente serioase.
Folosesc si eu - din comoditate. Dar iubesc vasele de tuci, chiar as vrea unul mai mare - nu stiu cum il urnesc din loc! Ca tare grele mai sint si astea pe care le am.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Crisa, gasesti asemenea vase la Macy's, citeodata au la Marshalls sau la TJ Maxx, la pret ceva mai mic. Am mai vazut la IKEA si la Target, dar o singura marime. Online gasesti sigur.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput