Mamici de martie-aprilie 2008 (3)
Raspunsuri - Pagina 20
diana_g spune:
Ma bucur foarte mult ca pot impartasi aceasta bucurie cu voi.Am asteptat si noi cu nerabdare aparitia celor doua liniuta si dupa cateva luni de incercari dorinta noasta s-a implinit.Eram acasa in Romania si cand am aflat nu am ezitat sa anunt tot familionul.Eram asa de bucuroasa.Este prima mea sarcina si am emotii mari.Primul control l-am facut in Romania la doar 5 saptamani in curs,nu se vedea aproape nimic,dar doctorul mi-a confirmat sarcina.Ajunsa aici(Italia)am inceput munca si dupa 2 zile am avut scurgeri de sange.Sunt un pic preocupata .Noul meu ginecolog mi-a zis ca nu e fixata bine placenta si tre sa stau o luna la pat.Mi-a dat progesteron(am vazut ca mult din voi fac acest tratament)si vitamine.Saptamana aceasta urmeaza sa fac toate analizele necesare si sper din tot sufletul sa fie bine.Imi doresc mult acst copil.Deja il iubesc muuuuuuuuulllllllllttttttttt.L-am vazut deja,i-am auzit bataile inimii si vreau sa va spun ca asamenea emotii nu am trait niciodata.Va pup pe toate si va dopresc o sarcina usoara si copilasi sanatosi.DN-31 DEC.1981;UM-30 MAI 2007;DPN6 MARTIE
2008
diana_g
diana_g spune:
Eu am avut primele simtome la doar 5 saptamani:greturi,ameteli, nu puteam manca aproape nimic.Dar pentru un timp au incetat.Eram bucuroasa ca am scapat de ele.Dar cand ma bucuram mai tare au reaparut,si sunt mai puternice ca inainte.In plus ma obosesc si cand urc scarile.E normal?Va salut pe toate
diana_g
delphin spune:
'Neata la randunici!
Bun venit noii burticute si o sarcina usoara! Mult curaj celor care au inceput sa experimenteze greturile .
Eu de ieri sunt intr-o super forma. Am greturi mai putine si chiar am putut sa fac ceva sport ( nu va alarmati, ceva exercitii pt. brate si coapse-fesieri). As vrea sa continue asa starea mea, si va doresc si voua la fel!
Chiar asa, ca mai intrebase cineva odata, voi cum vedeti sarcina voastra pana la sfarsit, in afara de analize si evolutie bb? Ce rezolutii a-ti luat pt. urmatoarele 7-8 luni. Ve-ti urma un regim "special" sau ve-ti manca la cererea organismului.
Eu, cand am ramas insarcinata, am avut o experienta bizara. De ani de zile eu nu mai manānc paine cu unt normal, doar unt 15-20% grasime. In perioada ce a urmat ovulatiei si pana sa aflu ca sunt insarcinata simteam nevoia sa mananc paine cu unt...normal. Cand am mers la farmacie sa cer un test de sarcina viabil, m-a intrebat daca am ceva simtome, la care eu i-am raspuns ca mananc paine cu unt, fapt bizar pt. mine. Nu va spun ce fata a facut farmacista. Bine, si testul a iesit negativ. O saptamana apoi testul de sange era positiv.
Voila...m-am intis cat o zi de post, de fapt vroiam sa va intreb, avand in vedere ca e vara, voi privilegiati fructele si legumele? Va fortati sa mancati cat de cat ceva proteine? Cum va pregatiti pt. problemele de circulatie periferica, specifice situatiei? dar cu constipatia?
Va las acum ca v-am facut capul patrat!
pozici
cata14 spune:
Diana, bun venit si sarcina usoara iti doresc.
Se pare ca au inceput si la mine greturile tocmai acum cand plec in vacanta (maine).
6+
zozela spune:
Ioana..Daa!!Chiar atat o sa te faci!!Ca noi toate celelalte..de altfel
Sunt macabra
Da-Simo-cred ca in curand nu o sa mai avem talie..asta daca nu s-a intamplat deja..si nu vrem noi sa recunoastem
Pffii..de abia astept sa se vada burticutza!!
Mai..imi pare rau ca..ti-e rau Nici mie nu-mi e prea bine..si mi-e groaza de ce-o sa vina..Am o presimtire..
Diana urmeaza sfatul Dr. si stai cumintica in pat.Totul va fi bine!!
pe burtici!
Ela.. in 6 sapt.si 2 zile!!
Nunta noastra de vis
Viata fara dragoste..isi pierde sensul..
cata14 spune:
Delphin, cu constipatia o sa fie o mica problema pe toata durata sarcinii, la mine a inceput deja. Incearca sa mananci cereale dimineata (sau cand vrei tu) ca ajuta la digestie.
Despre vopsitul la par, nici eu ma vopsesc in primul trimestru de sarcina ptr ca pielea capului poate absorbi o cantitate mica din chimicalele vopselei. Totusi, suvitele sunt OK ptr ca nu trebuie SA-TI ATINGA PIELEA CAPULUI.
La sarcina trecuta nu m-am vopsit absolut deloc. Acum o sa imi fac suvite da' mai tarziu un pic.
Daca aveti cum si unde, sa incercati sa faceti gimnastica de gravide, ajuta la durerile de spate si carceii care vor aparea mai spre finalul sarcinii. Puteti face plimbari luungi pe jos, inot sau gimnastica specializata. Pe mine m-a ajutat cu spatele si carceii cat si sa dau jos dupa aia kg puse (care au fost 22 kg).
In privinta kg va spun din proprie experienta ca n-are rost sa va frustrati ca puneti kg ptr ca oricum nu prea aveti cum sa le controlati. Trebuie sa incercam sa mancam echilibrat dar daca sufletul tau urla dupa o ciocolata sau mai stiu eu ce ... o sa o visezi si noaptea pana o mananci.
Hai ca va las ca ma streseaza sotul.
6+
zozela spune:
Contra constipatiei..mancati prune!! Garantez!!
Ela.. in 6 sapt.si 2 zile!!
Nunta noastra de vis
Viata fara dragoste..isi pierde sensul..
simonette spune:
Da,Da...mancati prune...garantez si eu!Ma duc sa trag un pui de somn ca Luca face nani...si io pic...!
Simo9+
http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212
http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png
simonette spune:
Am dormit, m-am trezit...am mai si facut cate ceva si acum revin sa-mi scriu tot mie ca vad ca n-a mai postat nimeni!!! Sunteti undeva la racotik randunelelor!!!
Vroiam sa intreb...randunicilor...voi aveti sanii fierbinti? Eu am constatat de la inceputul sarcinii ca am permanent sanii fierbinti!!! Nu cred ca e vreo problema dar eram curioasa ca inainte nu erau asa.....
Simo9+
http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212
http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png
underqueen spune:
simo, eu sunt fierbinte toata...de la caldura!
redevenind serioasa, n-am observat acest simptom la mine. doar ca s-au marit. deja erau mari, acum sunt uriasi :(
-------------------------
inteligenta ma urmareste dar sunt prea rapida
8+