malformatii grave?????

malformatii grave????? | Autor: silana

Link direct la acest mesaj

buna seara , am mai scris pe forum dar mes s-a pierdut nu-l gasesc nicaieri , ajutati-ma va rog
am 24 saptamani si la ecografie mi s-a diagnosticat ventriculomegalie 10.6 . in rest totul normal , analize bune..
ce inseamna asta si ce ma sfatuiti sa fac pentru ca doctorul meu nu a reus sa ma lumineze prea mult . voi face amniocentezi in urmatoarele zile dar raspunsul dureaza si ma tem sa nu fie prea tarziu pentru a lua o decizie corecta pentru mine si pentru copil .. stie cineva ceva??, va rog ajutatima..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Silana, din ce am gasit eu pe net cred ca nu e caz sa-ti faci probleme.

pe scurt diagnosticul de ventriculomegalie se pune pt orice bb ce are ventriculul mai mare de cuprins intre 10 si 15 mm. Din ce ne-ai spus tu la bb al tau nu e mult peste limita de 10 mm deci nu este grav.Ventriculii mai mici de 12 mm sunt asociati cu o dezvolate normala in 97% din cazuri.(http://www.obfocus.com/questions/qanda10.htm)

Marea majoritate a cazurilor se rezolva dela sine si copilul are o dezvoltare normala fara probleme neurologice.Cam in 1/3 din cazuri venttriculul se micsoreaza, si in aproximatov 60% din cazuri ramine la aceeasi dimensiune, but fara nici un alt efect.Daca nu exista nici o alta problema crommozomiala (si aici cred ca de asta a recomandat dr tau amniocentezza)pentru copii nascuti cu ventriculomegalie moderata dezvoltarea pe termen lung este normala.

Aici este linkul dupa care am incercat sa-ti traduc:
http://www.childrenshospital.org/az/Site562/mainpageS562P0.html

Ti-am scris pentru ca si eu am trecut cu fetita mea mare prin ceva asemanator (ea a fost diagnosticata la ecograful de la 19 sapt cu 'choroid plexus cyst' - risc de sindrom down 1%), dar dupa ce ne-am documentat pe internet noi am ales sa mergem inaite nefacind nici amnio ( oricum decizis in privinta aminiocentezei va apartine, eu nu am facut-o datoruta riscului de a pierde sarcina care era de 3% > decat de acela de a fi bb cu pb)

Eu iti doresc multa sanatate si o sarcina usoara in continuare. Si pt linistea ta poti sa faci si aminio, dar eu cred ca bb e perfect sanatos.

Alina, mamica de 2 fetite, Andreea cea nazdravana si Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gama spune:

Silana, si mie acum 3 ani mi s-a pus acelasi diagnostic, numai ca era vb doar de ventriculul stanga si avea parca in jur de 8 spre 9mm, m-a pus sa mai astept 2 sapr ca sa revin la eco sa vada daca a fost doar o faza tranzitorie de dezv(am fost la Dr Albu), dar nu mi-a recom.amniocenteza.Eram tot prin sapt 22.Unii copii sunt mai "dezvoltati"intrauterin, al meu a fost mai maricel la nastere.Acum,sfatul meu ptr.linistea ta, (ptr.ca recunosc ca eu un an dupa nastere m-am tot gandit la hidrocefalie si altele)este ca ar fi bine sa faci investigatii.
Multa sanatate iti doresc, si sa stii ca te inteleg f bine, mai ales ca acum sunt iar insarcinata in 20 sapt.si mai am un pic pana la cea mai imp.eco la 22 sapt,iar acum am o alta 'distractie" cu ultimul dr.la care am fost la eco ptr.triplu test,zicandu-mi ca are femurul scurt si ca nu stiu ce nu se mai vede....
Aventuri, care eu sunt sigura ca se vor termina cu bine!

si Matei(2.aug2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silana spune:

va multumesc bAly si gama , am facut amnio de dimineata , pana la raspuns mai dureaza dar si eu sunt sigura ca o sa fie totul bine . sunt mai linistita putin .. sa va mearga si voua totul bine si sanatate .

Mergi la inceput