Prima amintire din copilarie - care este?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Mi-l amintesc bine pe strabunicul meu; parca il vad si acum cum sta pe marginea patului inalt cu suport metalic, sprijinit in baston; Imi spunea tot timpul "da sa sarute bunicu' manuta". A murit cand eu aveam 2 ani si o luna dar secventele cu el, care imi vin mie in minte, sunt din timpul verii -deci aveam in jur de 1 an si 7 luni; Uneori imi spun ca fata mea cea mare(1 an si aproape 10 luni) este prea mica sa inteleaga unele lucruri dar uite ca eu am amintiri din perioada in care eram si mai mica decat ea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Mi-am mai amintit si eu ceva, de demult...aveam vreo 2 ani jumate cand eram internata in spital pt o intoxicatie, am facut pneumonie la ambii plamani si moarte clinica. Nenorocirea a durat cam o luna, timp in care am stat la orizontala plina de ace si sedata mai tot timpul. Amintirea mea consta in faptul ca aveam o rochita roz si mergeam greu tinandu-ma de un pat alb de spital, mai clar invatam din nou sa merg. Si mancam cascaval dintr-un sertar metalic de noptiera. Cascavalul a fost bucuria copilariei mele, imi placea mult...

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Imi amintesc cum ma intreba mamaia Anica pe unde mi-e dor de mama si de tata - eu ii aratam: "aici" (pe mana, pe picior, pe obraz, pe un deget...) si ea pupa, sa treaca dorul.

Imi amintesc ca era sambata dupa-amiaza, cand veneau mama si tata la mine, si eu ii asteptam la poarta bunicilor. Casa era aproape de capatul ulitei (a doua din capat) si, cand ii vedeam intrand pe ulita, fugeam, ii pupam si ii cautam in sacose. Ma ridicam pe varfuri ca sa vad in sacosa tinuta de mama - mama are 1,58 m! Tin minte o punga cu pufuleti in ciocolata - maama, cat imi placeau.

Imi amintesc cum ma lua tataia Victor in brate si duceam de mancare la catel: o farfurie cu resturile de la masa, plus ce mai sterpelise tataia din oalele cu mancare buna. Pe drum, eu mancam din mancarea catelului: intingeam cu mamaliga in zeama rezultata din amestecul resturilor cu mancare buna .

Si foarte clar imi amintesc vocea lu' mamaia, strigandu-ma sa vin sa fac poza. Venise fotograful - un rrom balbait, cu strabism, de treaba, caruia ii eram draga, dar de care mie imi era frica. Eu m-am ascuns sub masa din bucatarie si ii vedeam numa' picioarele lu' mamaia si speram sa nu auda cat de zgomotos respir. M-a extras de sub masa si am facut poza...

Toate sunt amintiri de dinainte de 3 ani si mi-s foarte dragi. Abia acum imi dau seama ca amintirile cele mai vechi sunt cu bunicii mei, nu cu mama si tata.

EllaX cu Ana (30 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

B.Nica poate ca am si amintiri frumoase dar acum nu mi le mai aduc aminte.Poate ca mintea mea a fugit mereu in alta parte si am uitat tot ce era mai frumos.
Acum cand am familia mea pot sa spun ca am cele mai frumoase amintiri pe care cu siguramta nu am sa le uit niciodata.

"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

aveam vreo 3 ani jumate, m-au dus la gradinitza si mi-au pus pachetzel paine cu zacusca.
La ora mesei, eram toti la masute si mancam, invatatoarea a iesit afara, si poza lui nea Ceausesc atarna in fatza mea pe perete... i-am dat si lui sa pape zacusca. Am aruncat cu painea cu zacusca in tablou si s-a lipit, dupaia a cazut jos, am dat de mai multe ori, uneroi pe langa tablou - si totul era mazgalit de zacusca... am primit si bataie de la invatzatoare si mau trimis acasa in ziua respectiva... Tin minte si acuma ca aveam 2 codite si fundite mari si albe si ma tot tragea de coditze invatatoarea si zicea: "Esti proasta, vrei sa chem militzia, stai ca te invat eu minte"

Replica acasa la bunici a fost: "Dar ii era foame, tu nu ai vazut cum se uita la mine de acolo de sus?"

Amintiri frumoase tot prin acea perioada 3 ani si ceva cand am primit primul pegas... tare mandra eram de el.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Nicole, tare dragalasa faza cu zacusca! Mi-e groaza de cum arata Tovarasu' dupa ospat.

Pe la 3 ani, am plecat cu prietena mea dupa maica-sa care era la croitoreasa, am vazut digul de la liziera padurii, langa Dunare si am plecat, prin urmare...la munte.
Ne-a adus inapoi un nene pe bicicleta. Norocul nostru...

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Primele amintiri ale mele sint de pe la gradinita, adica 4-5 ani cred..mie mi-a spus o prietena ca baiatul ei(7 ani) isi aduce aminte chiar de cind s-a nascut , de zilele din spital..credeti ca e posibil? mi s-a parut aproape ca fantazeaza..(ori ea , ori copilul)..dar mai stii? vad ca unele fete au amintiri de la 1 an...acum ma gindesc ca orice este posibil! Amintirile mele-s legate de un baiat cu carema jucam, sau mergeam la colindat si necertam din cind in cind..era singurul copil de-o seama cu mine de la bloc, jucam Pacalici in fata blocului si chinuiam o mita a unei vecine, care ne certa...

poze cu Corina Elena
poze

Piersicuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Eu chiar nu-mi aduc aminte exact dar stiu ca nu puteam sta fara mama , eram de fusta ei tot timpul.SI STIU CA TARE O MAI IUBEAM.Imi amintesc insa ca pe la 3 ani, am mers la gradinita si aveam in bloc o fetita tare draga mi-era , Cristina, e prietena mea de la 3 ani. Si gradinita era la parterul blocului unde stateam noi.Eu stateam la etajul 2 si ea la 3. A adus-o fratele ei la gradinita intr-o dimineata , si eu am sarit dupa scaunelul meu si am zis ea e Cristina, ea e Cristina e vecina mea, si mi-e draga. M-am dus la ea ea am pupat-o si de-atunci am ramas prietene.Una din prietenele mele cele mai vechi. Dar as putea spune ca prima. Avem amintiri frumoase , cum il ''iubeam'' noi toate pe MANI era frumos rau , blond cu ochii albastri si parul cret. La sfirsitul gradinitei a fost bataie sa ne pozam toate cu el.
Am multe amintiri frumoase as sta luni sa va povestesc poate ramine acest topic si povestim amintiri din viata noastra.Dar musai sa fie placute.
Va -icesc.
Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Cred ca prima mea amintire este de la 2 ani jumate, cand imi aduc aminte ca am mers de mana cu tata la spital sa o vizitez pe mama, care avea burta mare (o nastea pe sora mea), iar mama mi-a dat un mar. Mai tin minte si senvisul cu branza de la cresa, si mirosul barbetelelor de plastic. Cred ca astea sunt cele mai vechi.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2006

Eva 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

chiar ca norocul vostru...

nu ai vrea sa vezi cum arata.., tabloul si pe langa tablou totul era amprente de zacusca

quote:
Originally posted by Marilena12

Nicole, tare dragalasa faza cu zacusca! Mi-e groaza de cum arata Tovarasu' dupa ospat.

Pe la 3 ani, am plecat cu prietena mea dupa maica-sa care era la croitoreasa, am vazut digul de la liziera padurii, langa Dunare si am plecat, prin urmare...la munte.
Ne-a adus inapoi un nene pe bicicleta. Norocul nostru...

Mari

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput