Prima amintire din copilarie - care este?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amisa spune:

I-mi amintesc ca i-mi placeau la nebunie bilutele de biscuiti pe care le primeam la desert la gradinita si cum le ceream de la ceilalti copii promitand solemn ca le dau desertul de a doua zi. Si nu stiu cum se facea dar mai intotdeauna se nimerea sa primim a doua zi napolitane din acelea cu crema multa si gretoasa pe care nu le puteam suferi, asa ca in ochii copiilor eram....parolista.
Si mai eram innebunita dupa smantana cu cartofi si fara pic de carne pe care o primeam si care pot sa zic ca este mancarea copilariei mele. Si numai mama, saraca, stie de cate ori i-am reprosat ca nu stie sa gateasca, ca nu se face pui cu smantana ci cartofi cu smantana. Si acum cand gatesc pui cu smantana pun si cartofi, pe care-i mananc numai eu.....dar tot nu are gustul acela bun din copilaria mea....

Amisa, mamica de fetita alintata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mistral spune:

Prima amintire a mea e de la 2 ani si jumatate.Eram la mare cu parintii si stand pe mal tipam la fiecare val"Haideti sa mergem acasa ca vine apa pe noi".Si tot atunci la mare imi amintesc ca alergam in fata parintilor pana cand,uitandu-ma in spate nu i-am mai vazut si am inceput sa plang.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns indu spune:

hei.. foarte frumos subiect.. [:d]

eu imi aduc aminte de cand eram micuta ca mamica dadea cu matura prin bucatarie.. ma rog: treburi de oameni mari. SI eu m-am dus repede la ea sa-i arat sau sa-i spun nu stiu ce, ca asta nu mai tin minte. Dar cand am vazut-o pe ea atat de preocupata de dat cu matura, m-am gandit ca ea e mare, eu sunt mica.. si ce treaba am eu cu ea..? . Asa ca am renuntat sa mai vorbesc cu ea in momentul acela.. din cauza diferentei de varsta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

frumos subiect !

Credeam ca am si eu o amintire asa,de la 1-2 ani,stiam si rochita,si apa si supararea ca nu ma lasasera sa dau cu batzul in apa,si funditza din cap...
Mi-a spus mama ca mi-au povestit atat de multe ori faza si am vazut si poza in urmatorii ani: 2 ani,3 ani,4 ani,incat eu mi-am facut deja filmul !

multe din amintiri,chiar alea cu imagini,ca eu vedeam si apa curgand sunt, in timp ,prezentate periodic,si asa ne raman in minte.
asa cred ca e vorba de cel care isi aminteste despre nastere.cred ca a auzit de atatea ori povestea nasterii,ca a inceput sa vada imagini .

asa ca,eu nu pun amintirea cu batzul in balta la socoteala,si ajung la altele,ceva mai tarziu.

AM MULTE !! MII . Defapt eu am vie toata copilaria !

Imi amintesc cand educatoarea de la gradinita mi-a luat bomboana,cica sa nu o mananc in clasa,si nu mi-a mai dat-o.si eu ,ca nesimtita,i-oceream in fiecare zi DA-MI BOMBOANA DA-MI BOMBOANA
Si ea spunea ca A UITAT-O ACASA
Pana intr-o zi cand,cred ca isi dadea demisia pana la urma,fugea de la gradinita,mi-a spus : NU O MAI AM !
Stiam ca nu o mai are,dar voiam sa recunoasca !
asa am aflat si eu ca educatoarea era o mare mancatoare de bomboane
ca pana atunci o iubeam.

mi-a placut amintirea aia cu zacusca!

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

Una din primele amintiri - si cele mai dragi - draga noastra Osca, un caine exceptional. Ciobanesc German. A murit cand eu eram tare micuta. 2 ani? 3 ani? Imi amintesc cusca plina de catei, si cum ma duceam sa ma ascund langa ea, si FIARA (pentru ca cu strainii era fiara, mai ales cand avea pui) imi facea loc sa ma cuibaresclanga ea.
Bunicul meu. a murit cand eu impinisem 3 ani, aproape 4 de fapt. Napolitanele pe care ni le cumpara pe ascuns. Bomboanele. Malul Dunarii. Boala lui, plansul lui cand m-a vazut prima data tunsa ("am o nepoata frumoasa, si o sa mor si n-o sa o vad crescand").
amintiri....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Vacantele in Bucovina ...mai ales mirosul de fan .

Ali26si Enrico 7ani
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belutza spune:

Am avut o copilarie Super de Super , ca sa zic asa , dar prima amintire este ca am fost cu ai mei si cu fratele la munte cu cortul , am stat 1 luna de zile , vizitasem juma de tzara. Foarte frumos..Heh , ce vremuri .. Acum de unde timp o luna sa mai plec asa ..

belutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.m spune:

Prima amintire o am de pe la doi ani si 7 luni de la o petrecere la niste rude - taiatul motului unui var.Totul se petrecea la tara, de unde erau parintii baiatului si imi amintesc cum l-au asezat pe baiat pe un fund de lemn pus pe o galeata cu apa proaspata de fantana.Desi au trecut destui ani de atunci parca il vad si acum pe var-miu, agitat cum era, cazand cu fundul in galeata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Hmmmmm.....cam impropriu spus "prima amintire"....nu cred ca poti stabili cu exactitate care este prima amintire.....poate cea mai frumoasa......ca toti care=-si amintesc sunt nostalgici....

Zilele lungi ale vacantei de vara cred ca-mi sunt cele mai dragi.Desi am suferit mereu ca nu aveam bunici la tara,totusi parfumul vacantelor de vara ramane acelasi.....plin de miresmele de iarba,pomi verzi,mare,aer curat de munte,balaceala in zilele ploioase,jucat leapsa,v-ati ascunselea,colectionat capace,pachete de guma si alte chestii foaaaarte importante pentru noi.....si caaaate si mai cate.....

BRENDA
FOREVER YOUNG

Sa avem grija de viitorul copiilor nostri
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

eu nu am amintiri de cand eram mica, sau am foarte putine si alea cu insemnatatea ei in formarea mea ca om..nu pot spune ca am avut o copilarie fericita..si am inteles ca nu este intamplatoare aceasta neaducere aminte ferice de voi ca aveti amintiri

Mergi la inceput