acordul scris al pacientei pt. legarea trompelor?

acordul scris al pacientei pt. legarea trompelor? | Autor: Zamfirica

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare pt. cele care au facut operatia asta in Romania. Este nevoie de acordul scris al pacientei pt. ca medicul sa va faca operatia de legare a trompelor uterine? Sau doar ati fost intrebate daca vreti sau nu? Normal mi s-ar parea sa fie necesar un acord scris, sa nu se faca doar pe vorbe. Ma refer mai ales la cazurile cand s-a intamplat in urma unei operatii cezariene, ca in cazul in care te duci special pt. asta, e clar ca ti-o doresti.
Si inca o intrebare: se vede ecografic daca trompele au fost intr-adevar legate sau nu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Pentru orice operatie se semneaza ca esti de acord sau nu. Mai nou se semneaza si faptul ca bolnavul este de acord cu internarea.

www.kodakgallery.com/SelectPhotos.jsp?UAUTOLOGIN_ID=78987584113" target="_blank">Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

SUnt 2 foi de semnat:
-una pe care sunt insirate ca pacientul e de acord sa-i fie incinerate materialele biologice scoase in timpul operatiei , a doua ca e de acord sa fie folosite ca materail didactic in muzee si a treia ca e de acord a fie folosite fragmentele prelevate in scopuri medicale.
-una pe care o semneaza ca e de acord cu operatia care ii este explicata anterior , spunandu-i-se ce anestezie i se face , cum decurge , ce incizie , ce scoate , samd , si ca il imputerniceste pe doctor daca in timpul operatiei apare ceva neprevazut, acesta luand decizia finala.

asa este cel putin la chirurgie oncologica

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zamfirica spune:

As vrea daca poate sa-mi povesteasca cineva care chiar a trecut prin asta cum a decurs toata procedura. Eu ma refer la ligaturarea trompelor dupa cezariana. De curand am auzit ca o tipa nu era complet hotarata nici pe masa de operatie asa ca dr. nu i-a facut-o. Pai daca te pune sa semnezi inainte (asa cum spuneti voi si cum ar fi normal) atunci cum e posibil sa stai sa te mai gandesti inca acolo, pe masa de operatie. Cele care ati cerut sau ati fost de acord sa va lege trompele dupa cezariana (am citit la alte subiecte despre trompe legate ca sunteti cateva aici pe forum) nu ati putea sa-mi spuneti si mie cum s-a procedat? In baza carei hartii (sau nu) s-a facut treaba?

Mergi la inceput

In hartia aceea nu se precizeaza ce operatie iti face , doctorul discuta cu tine inainte , iti explica , hartia e stat pt. toti pacientii.
Ligaturarea trompelor e alegerea ta proprie si personala , prin urmare te poti hotara daca sa o faci sau nu si pe masa de operatie , inainte sa te anestezieze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

quote:
Originally posted by XIO

In hartia aceea nu se precizeaza ce operatie iti face , doctorul discuta cu tine inainte , iti explica , hartia e stat pt. toti pacientii.
Ligaturarea trompelor e alegerea ta proprie si personala , prin urmare te poti hotara daca sa o faci sau nu si pe masa de operatie , inainte sa te anestezieze.

Daca nu se precizeaza ce operatie iti face, ce semnezi?

Dana

Mergi la inceput

Semnezi ca esti de acord cu operatia care va avea loc pt. ca doctorul iti explica inainte despre ce e vorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu am trompele legate la municipal dupa 2 cezariene....cu dr constantinescu gh... a spus ca si asa am avut ceva probleme la a doua sarcina si ca nu prea se mai poate sa mai tin o sarcina pana la termen din mai multe motive, etc..si sa ma gandesc bine(asta imi spunea chiar din timpul sarcinii) daca vreau sa-mi lege trompele...am vorbit si m-am sfatuit cu sotul si am ales...DA vreau trompele legate.
inainte sa intru in sala de operatii a venit la mine asistenta sefa cu un registru tipizat in care era specificat la o rubrica DA doresc interventia de ligatura a trompelor(nu-mi aduc aminte exact termenul de acolo) dar in rubrica am scris si cu mana mea..."doresc interventie de legare a trompelor" si am semnat, am scris data, dr, etc...apoi a semnat si dr constantinescu si a scris si el ca imi face pe langa cezariana si interventia asta...daca nu cumva ma insel parca si anestezistul a semnat fiindca am cerut anestezie totala si a spus ca trebuie sa dureze un picutz mai mult decat in cazul unei cezariene normale...
nu stiu daca se vede la eco daca-s trompele legate... parca am inteles ca nu se vede...dar e doar asa...din auzite de la fete...nu stiu parerea unui medic...
ce-am mai auzit ca la fete tinere nu se face practic o "taiere" ca poate te razgandesti...chiar am vazut un caz la tv in care o tipa avea 2 copilashi din prima casatorie si acum era divortzata de primul sotz si isi dorea neaparat sa aibe un copil si cu al doilea sotz si a facut o operatie de "refacere" a trompelor...si dr-ul spunea ca in scurt timp dupa interventie 1-2 luni putea sa ramana insarcinata.
hai ca m-am lungit si nu am zis mai nimik...
numai bine

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

quote:
Originally posted by XIO

Semnezi ca esti de acord cu operatia care va avea loc pt. ca doctorul iti explica inainte despre ce e vorba.

Este ca si cum te-as ruga sa imi semnezi un cec in alb...eu iti spun inainte ce suma vreau sa incasez, bineinteles.
Nu-mi vine sa cred ca asta este procedura standard (si legala) intr-un spital.

Dana

Mergi la inceput

Da , dar, singura diferenta este ca doctorul din spital nu are ca hobby pierderea timpului si interventii aiurea pe pacient.
Si ca exista documentatie postoperatorie , analize pre si postoperatorii , epicrize , foi de observatie si altele care stau ca marturie asupra operatiei facute , asupra numarului de ace folosite , asupra participantilor la operatie , samd.

Mergi la inceput