Despre barbatii care inseala si despre femeile ...

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

MadameBovary, multumesc ca esti pe aici.

Stii ce e mai rau intr o incurcatura de genul asta? Ca, uite, vin sarbatorile, eu nu am nici o tragere de inima, eu cu sotul o sa plecam din Buc de pe 30 pana pe 4 ian. Si asta pt ca avem rezervare, facuta inainte de...a aparea tipul asta.Mergem impreuna cu colegii mei de serviciu.Sotul meu nu avea chef sa mearga, dar l-am amenintat ca plec singura.El nu are chef sa mearga nicaieri, ca cica serv nu-i lasa timp. Tot cu colegii, ne-am gandit sa mergem 2 zile la munte, pe 5 si 6 dec. Sotul meu zice ca nu poate sa-si ia iber, de la serv, evident(lucreaza intr-un restaurant si sambata si duminica este nevoie de el).Dar...2 zile la nu stiu cat timp...cred ca s-ar putea.
Acum vreo 2 sapt i-am zis cama duc la teatru.Am fost cu..iubitul, deh, ca amant suna urat. I-am zis :"vezi ca ma duc..." A zis, "ok, stii ca eu nu pot". Sigur, el nu poate...dar n-a putut nici sa ma intrebe cu cine ma duc, si-o fi inchipuit ca merg cu fetele.., na!
Dezinteresul asta ma scoate din minti..Nu stie nici macar ce facturi platim, cand, unde, etc...Asa a fost mereu, la inceput nu m-a deranjat, in ultimul timp i-am spus sa mai preia si el din sarcini ca eu am obosit. A zis, da, bine, dar...nimic.

Si-asa mi-am gasit eu "refugiul'...

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Contrapunct spune:

Lalilu, intr-o situatie normala (dar in care tu nu te afli), faptul ca sotul nu te intreaba cu cine te duci la teatru ar trebui interpretata ca o admirabila dovada de incredere.
Uite asa se face ca acelasi gest poate fi interpretat in doua feluri diametral opuse, in functie de interesul interpretului.
Eu cred ca actionezi profund incorect fata de toata lumea. Sigur, cel mai afectat (fara sa stie inca) este sotul tau. Este incorect sa astepti sa vezi cum evolueaza noua ta relatie, ca sa stii daca este sau nu cazul sa faci rupi relatia ta actuala.
Varianta cinstita este sa iti asumi faptele: ii spui sotului ce se intampla si mergi mai departe cu noul iubit.
Sigur, cand ai o alta optiune, tot ce face sau nu face sotul capata proportii apocaliptice, desi el o fi tot cel de dinainte. Bun, rau, dar acelasi cu care te-ai casatorit si ai facut copii.
Am inteles, nu esti multumita de relatia ta si nimeni nu te-ar putea acuza daca ai vrea sa parasesti relatia respectiva, dar felul si momentul in care iesi din aceasta relatie nu ar trebui sa fie legate de un alt barbat.
Despre copii nici nu stiu ce sa spun. Nu cred ca o mama ar trebui sa se sacrifice pentru echilibrul copiilor ei, sa traiesti o viata nefericita doar ca sa le fie lor bine, insa, in cazul tau, imi pare ca tu iti induci nefericirea in casnicie doar ca sa ai o scuza pentru infidelitate. In ecuatia asta, interesul copiilor tai nu este prioritar pentru tine si nici asta nu este in regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadameBovary spune:

Contrapunct, eu cred mai degraba ca tocmai pentru ca nu a sarit din prima sa plece cu iubitul cel secret inseamna ca ii pasa de copii si de familie si mai ales de felul in care un posibil divort i-ar putea influenta si afecta pe copii. Nicio mama nu cred ca vrea sa isi vada copiii tristi sau afectati...
Singurul lucru care ar mai putea salva casnicia lor, din punctul meu de vedere, este o schimbare totala din partea sotului. Cine stie, poate el e dezinteresat total pentru ca si-a gasit si el pe altcineva... cine poate stii?
Pe de alta partea, ai pe undeva dreptate cand spui ca ar trebui sa isi asume faptele si sa ii spuna sotului. Sunt undeva la mijloc intre a lasa timpul sa decida si intre a-i spune de pe acum. Oricum doare sa afli ca sotul/sotia te-a inselat, dar cred ca doare si mai tare sa afli ca o face de ani buni decat ca se intampla de o luna, doua... insa cred ca ea nu e inca pregatita sa renunte la casnicie, chiar daca celalalt ii ofera mult mai multe. Poate e si obisnuinta la mijloc, tot ce au realizat (pana la urma) impreuna, copiii pe care ii au impreuna etc. Si nu e usor sa renunti la traiul in comun cu un om dupa cativa ani la prima indoiala sau la primul sentiment ... extraconjugal.

I never fake ... sarcasm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

lalilu,incearca sa-ti traiesti povestea asta dupa cum iti dicteaza inima si constiinta.Tu stii mai bine si lasa timpul sa treaca, cu timpul vei descoperi ca in general, barbatii nu pot raspunde asa cum ne dorim noi nevoilor noastre sentimentale si chiar si sexuale,vei descoperi ca pe oricine vei intalni evolutia relatiei duce ( sunt si exceptii)invariabil la acelasi final, indepartarea si instrainarea de ceea ce consideri"barbatul" vietii tale.Tu traiesti, tu simti,tu existi, tu ai ganduri ,TU si numai Tu si nimeni de aici nu cred ca iti va impartasi dupa cum iti doresti tu "problema" ta. Sunt femei si femei si nu toate avem aceleasi trairi.Mie mi-ar place sa traiesc o poveste de dragoste toata viata...dar asa ceva nu se poate...si atunci trag de mine pana in ziua cand acest lucru nu va mai conta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Contrapunct spune:

Chiar lalilu ne spune ca sotul a fost mereu ca acum. Cea care s-a schimbat e lalilu. Sa incercam sa ne punem in locul sotului. Cum ar fi sa vina partenerul, dupa multi ani de convietuire, in care comportamentul tau este constant, si sa iti zica, tam - nesam: Stii ceva, mie nu imi convin la tine o gramada de lucruri. Te rog ca de maine sa te schimbi.
Cum ati reactiona la o astgel de cerere? Cel mai probabil nu ai intelege nimic, ai zice ca e intr-o pasa mai proasta si nu ati face nimic, asteptand sa ii treaca. Nu ati banui ca in spatele acestei cereri se cauta doar pretextul infidelitatii.
Acum, cu constiinta curata, ca - uite - el a incercat sa te schimbe tu nu ai vrut, deci el e nefericit si nemultumit, partenerul considera ca are destule justificari (pentru ca doar asta sunt : justificari) sa te insele.
E corect asa? Nu e.
Corect este sa ne incheiem socotelile cu relatia care nu ne satisface din cauza si in timpul relatiei cu sotul, si nu din cauza si in timpul relatiei cu iubitul.
Stiu, e frumos sa fii indragostit, e minunat sa simti fluturi in stomac, sa te simti iubita, sa ai un nou inceput. Dar toate astea sunt simple atunci cand fericirea ta nu se cladeste pe minciuna, infidelitate si pretexte.
Cand ai o familie, un sot si doi copii, lucrurile se complica. Trebuie sa tii cont si de altii, nu doar de tine, oricat ar fi de greu.
Pentru ca asta face diferenta intre cinste si necinste, intre dreptate si nedreptate, intre moral si imoral.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Lalilu, m-a frapat fraza ta despre dezinteresul sotului. Nu cumva, fie si inconstient, ai vrea sa provoci putina gelozie? Sa-l zgudui cumva?
Dar cu celalalt barbat cum ?E casatorit? Are copii? Va imaginati "cum ar fi daca..."? Visati ceva? Te gandesti efectiv la divort? Sa-ti spun o poveste adevarata. Acum cateva zeci de ani, un barbat si o femeie, amandoi casatoriti,cu copii, s-au indragostit. Dupa ani de iubire clandestina au horatat sa fie si oficial impreuna, convinsi ca-s suflete pereche. Ea a divortat, el a lungit-o(nevasta bolnava bla bla bla) pana nu a mai facut-o deloc. Dupa socul de rigoare, ea s-a intors totusi la el. Acum au 70 de ani. El vine si mananca la ea de pranz, dorm impreuna dupa-amiaza, seara se duce si doarme la nevasta (cea bolnava, care traieste bine merci).Sarbatorile se impart.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Lo li Ta...nu, nu cred ca vreau sa provoc gelozie.

Cu celalalt barbat este...romantic..ne plimbam prin parcuri, mancam pizza pe banca, mergem la teatru sau la cate un film..cam asa. Nu nu este casatorit, nu are copii..a avut pana de curand o relatie de vreun an , careia i-a pus capat cam in primele 2 sapt de cand am inceput noi sa ne intalnim (ce nu am spus este ca pe acest tip il cunosc cam de un an, am colaborat de vreo 2-3 ori, in interes de serviciu, o perioada de cateva luni nu am mai tinut legatura ca nu-i mai aveam nr de tel. L-am obtinut de la o cunostinta comuna si l-am rugat sa-mi rezolve ceva acte.) .El zice ca nu din cauza mea a pus punct relatiei cu fata aia, dar a ajuns la concluzia ca nu ea e persoana..ea vroia sa se marite, sa faca copii...firesc la 30 ani. El ar vrea sa se insoare si sa aiba copii, dar a zis ca nu cu ea..ma rog, nu stiu amanunte ale relatiei lor..

Da Lo li Ta, ne imaginam cum ar fii daca..
Nu , nu ma gandesc efectiv la divort.

Si pt Contrapunct...nu ma gandesc la divort pt ca astept sa vad cum evolueaza aceasta relatie. Dar in momentul asta nu sunt/as fii in stare sa fac pasul asta..nu spun ca nu am sentimente pt sotul meu, ca ne leaga 10 ani, copiii, si ne-am casatorit din mare dragoste..Nu pot sa-l "las"..nu acum.
Sigur ca nu e corect Contrapunct, care relatie pe alaturi e corecta? Dar, acum , nu pot mai mult.

Ideea este ca am vazut ca se poate si altfel..E cert faptul ca lucrurile nu vor dura asa la nesfarsit si ca va veni un moment , in care va trebui sa fac ceva..Ideea este ca pe mine ma ingrozeste acest moment si nu pot deocamdata sa ma gandesc la el..

Nu sunt perfecta, nu voi fii niciodata, da, nu este corect, probabil ca am si un soi de egoism...asta sunt, un om ca oricare altul, cu slabiciuni si defecte..Dar voi supravietui cumva , iar copiii mei vor fi bine, in mod cert.

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Contrapunct spune:

Pornesc de la prezumtia ca esti un om onest. Gandeste-te daca vei putea trai impacata alaturi de sotul tau, stiind ca il vei fi inselat.
Mai incearca sa iti amintesti ca si cu sotul tau ai trait, la inceput, sentimentele pe care le incerci acum din nou. Din vina comuna, probabil, sentimentele acelea au fost uitate. Dar nu uita nici tu ca focul acesta care te macina acum nu dureaza la nesfarsit. Ce va ramane dupa el cand se va stinge? In primul rand, poate, niste copii fara tata. In al doilea rand, o constiinta incarcata. Si eu cred ca nu e putin lucru. Pentru mine nu e putin lucru.
Gandeste-te, te rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadameBovary spune:

Lalilu, asteptatul ca asteptatul, de acord cu tine, sa nu iei niste decizii pripite pe care apoi sa nu le mai poti schimba... dar tu astepti sa se intample ceva ANUME sau o faci tocmai din teama de a stii ca daca ai luat o decizie gresita e numai vina ta si poate ca ai fi facut altfel daca ai mai fi asteptat o zi sau trei saptamani?

I never fake ... sarcasm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:



Pai..ce sa astept.! Astept sa-mi lamuresc, inainte de orice sentimentele.Ca nu pot nici sa dau cu piciorul asa usor la 10 ani, cu bune si rele, dar nici sa ma duc, pana la urma, dupa un om pe care nu-l cunosc.
Cam stau cu fundul in 2 luntre, stiu asta, dar nu am un curaj sa fac nici un pas mai departe de sotul meu, dar nici sa ma duc dupa acest tip, acum.

Eu stiu, Contrapunct ca focul asta trece. Tocmai asta e problema. De-asta mi-e frica.Asa cum tot la acest subiect zicea cineva , "trag de mine , poate pana nu o mai conta"..

Stiu ca , pe termen lung, ce fac eu nu e o solutie. Dar, intr-un fel, imi este bine asa, deocamdata. Incorect, stiu...Am siguranta de-acasa si..valvataia de dincolo..

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Mergi la inceput