divort - onorariu?????
![](images/user_woman.png)
Postez pentru o prietena care este in urmatoarea situatie:
Casatorita cu doi copii. Relatia cu sotul ei este aproape inexistenta in sensul ca desi locuiesc legal impreuna , nu mai sunt impreuna de aproximativ doi ani. Tipul este un pierde vara , jucator de poker inrait si toti banii merg acolo. Nu prezinta nici un interes pentru copii sau pentru ea...familie, casa ...etc... Ea vrea sa divorteze. A obtinut procura de la sot ca sa poata lua copii cu ea in Italia unde va locui si lucra. Copii au 5 si 10 ani. El mai mult ca sigur ca nu se va prezenta la divort , fiind plecat din tara dar niciodata nu se stie cum va reactiona. El nu stie ca ea vrea sa deschida divortul.
A vorbit cu un avocat si i-a cerut un onorariu de 1500 RON. Intrebarea mea este daca este un onorariu echitabil si ce reprezinta acesta. Se semneaza un contract? Care sunt pasii pe care va trebui ea sa ii urmeze ca totul sa fie bine. Mie 1500 Ron m-i se pare mult mai ales ca a spus ca vor mai fi cheltuieli pe parcurs.
Astept raspunsuri!!
Multumesc!
are mama doi baieti
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Eu am platit onorariul 1000 RON (acum 2 ani).
Auzisem la vremea respectiva ca ai putea sa gasesti si cu 600 RON, dar mi s-a parut un aspect nerelevant.
Prietena ta poate sa mai intrebe si alti avocati (ma gandesc ca nu mai trebuie sa plateasca consultatia, sa spuna ca e vorba de un divort simplu, doar cu 1-2 infatisari) si se lamureste imediat.
Cheltuieli pe parcurs - au mai fost ceva, dar nesemnificative - niste taxe de platit, plus costul de legalizare a hotararii - oricum, pana in 100 RON.
Ea vrea sa faca si partaj? Ca asta ar putea schimba lucrurile, in sensul de costuri mai mari.
Adina + Olivia 04.03.2004
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
bruxinha spune:
merita 1500 de ROn numai daca este si proces de partaj. Altfel, pt. div. nici nu are nevoie de avocat. Se plateste la primarie o taxa in jur de 40 de RON + niste timbre de max 5 Ron.
Daca sotul e plecat din tara, va da anunt in unul din ziarele centrale, cum ca este chemat in instanta in dosarul nr. xxxxxx, la Judecatoria xyz in data zz.ll.aaa. pt. divort.
Si aia e.
Daca e vorba de partaj, te cam rup avocatii la buzunar, asta daca nu te intelegi cu sotul inainte asupra impartirii bunurilor comune, si sa prezentati intelegerea judecatorului. Daca faceti intelegere intre parti asupra impartelii, puteti termina si partajul, topt la div. fara sa mai platiti si avocatii.
super-lia spune:
Nu este vorba despre partaj. Ea vrea doar divortul si copii. Are nevoie de un avocat caci va pleca din tara si va locui in Italia.
are mama doi baieti
danutz spune:
Pai nu exista bunuri comune? Fiindca judecatorul o sa intrebe ...
Daca e vorba numai de divort atunci nici nu-i trebuie avocat, se poate descurca singura. In cazul copiilor, legea de obicei de partea mamelor, numai daca se demonstraza ca mama e incapabDaca nu crede ca se poate descurca singura atunci sa caute si un alt avocat cu tarife mai mici.
Pe mine m-a costat avocatul 400 eur acum 2 ani, dar a fost divort cu partaj iar partajul a fost lung si complicat. Se face contract pentru reprezentare juridica si avocatul trebuie sa-i dea si chitanta pentru bani platiti.
Multa bafta!
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
amar spune:
Super lia....in primul rand..daca prietena ta vrea sa plece din tara ...eu vad divortul acesta in fya stagnanata..va trebui sa imputerniceasca pe avocat sa o reprezinte...am inteles ca si sotul e plecat din tara ..deci ce se intampla la div... nu e nimeni//???????ar trebui sa steain tara sa rezolve divortul, sa nu spuna ca sotul e plecat din tara sa yica ca e la acelasi domiciliu cu e a si sa semneye tot ea pe citatie si asa va fi mai simplu , ca aface procedura in starinatate e mult mai complicat si dureaza..apoi iarasi cu procedura prin mica publicitate ....iar in conditiile divortului prietenii tale, a onorariilor de azi , si mai ales daca e Buc...nu e mult deloc.. e chiar ,,onorabil ,, sa zic asa ....acum nu dati cu pietre...
carmen 32s
Oana Isabella
super-lia spune:
Va multumesc pentru raspunsuri.
Intre timp a mai intrebat si un alt avocat si i-a cerut 500 Euro... Ii va da imputernicire avocatului sa o reprezinte in tribunal. Restul ...nu mai stiu cum o sa decurga.
are mama doi baieti
angel_jp spune:
Buna fetelor,am si eu o situatie asemanatoare...mi se cere onorariul de 500 de euro,este mult totusi cred eu,caci eu am divortat deja in japonia anul trecut ,acum doar sa legalizez si in Romania,nu am nevoie de partaj,am fost de comun acord,am tradus actele cu apostila cu tot,deci..mai nimic greu.Nu inteleg de ce mai trebuie sa trec si aici prin tribunal cand divortul este deja pronuntat,nu mi-am schimbat numele dupa sot,deci prea mult se cere 500 de euro..Intrebarea mea este atat de mult se cere,sa nu mai caut alt avocat,tinand cont ca-mi este chiar prietena avocata...poate ma lamuriti si pe mine..eu am 6 luni decand sunt in tara