sfaturi va rog!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

da cu dragostea cum stai? se zice ca: cam de la asta porneste totul, cica daca esti indragostit , uiti si cum te chiama si-ti imaginezi numai basme...si nu boli..asta se intampla cand scartaie rotile sau cad te dezamageste... ca daca ti-ar da satisfactii n-ai avea asa.... eu acum ce sa-ti spun, ca inca nu am ajuns psiholog...da poate voi ajunge...daca ma tin de carte....

Stefania18 Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
nu vreau sa stiu sexul lui bb, vreau doar sa stiu ca e bine
nu am fost niciodata un manechin& foto cu burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

brolin, pe mine m-a ajutat un psihoterapeut; de psihiatru m-am ferit, psihoterapeutii te ajuta sa-ti rezolvi problemele fara medicamente; doar cei pe care nu-i mai pot ajuta psihoterapeutii (cei cu boli psihice) merg la medic psihiatru, dar nu cred ca e cazul tau. Cred c-ar fi bine sa te interesezi de un psihoterapeut bun in orasul tau (e doar o parere).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Brolip, eu am avut cam aceleasi simptome si dupa multe analize s-a ajuns la concluzia ca sindrom vertiginos..normal ca tratamnetul l-am inceput si nu l-am mai terminat, ca tb sa fi consecvent si asta nu se se numara printre meritele mele...ma rog, la mine este de la faptul ca am multe kg in plus, vreo 30, si o discatroza avansata la coloana...am invatat sa le tin sub control, insa este greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

quote:
Initial creeata de brolin

Buna,

De 3 saptamani sufar si eu de ceva care cred ca este o stare de anxietate.
Totul a inceput cand intr-o zi venind de la servici am avut ameteli repetate si m-am speriat rau, tensiunea 150/100 si de atunci numai la medici ma duc.
Am fost peste tot, am facut analiza la sange de 2 ori, la urina, la neurolog am fost, dupa aceea am facut o gastroenterocolita acuta de care ma tratez acum, dar teama de boala, ameteli periodice mai ales cand ies pe strada si merg, simt deodata ca nu ma mai asculta picioarele, mi se strange stomacul si simt ca nu mai pot sa merg, totul in jur este altfel decat inainte.
Cateodata sunt zile in care ies si pot sa spun ca merg bine, dar in altele sunt praf, a fost zi in care am iesit am mers bine iar dupa aceea la o jumatate de ora am iesit din nou si totul s-a intamplat din nou.
Am fost la oftalmolog, sunt ok, urmeaza sa fac o radiografie pt spondiloza si un RMN, dar capul nu ma doare si nici coloana sau spatele.
Cand ma linistesc ma simt altfel, dar cand ma gandesc ca trebuie sa ies, nu am stare umblu de colo colo, inima bate mai tare etc, etc.
Fiecare medic la care am fost a zis ca nu am nimic si nu au ce sa imi faca.Am fost de 2 ori la urgenta pt ca am avut senzatia ca lesin, ca nu mai bate inima regulat, am ajuns acolo am avut tensiunea crescuta, insa cand au facut EKG era perfecta.
Acum nu fac altceva decat ma pipai pe stomac, pe cap sau pe alte parti ale corpului s avad unde ma doare si ce am!
Lucrez intr-un mediu stresant, am neglijat multe aspecte ale vietii care cred ca au condus la aceasta stare.
Efectiv nu stiu ce am, acum mai fac doua investigatii si daca si acolo e ok ma duc la psiholog sau psihiatru.Toata ziua stau si caut ce boli pot avea cu simptomele mele, si descopar ca sunt vreo 30!




Am trecut prin asta acum 2 ani si a fost ffff neplacut.
Am facut si sedinte de psihoterapie.

Sfaturile mele:
1. incerca sa te rupi putin de mediu;
2. asigura te ca ca esti sanatos;
3. ierarhizeaza ti prioritatile
4. gaseste ceva care sa fie doar al tau si sa te relaxeze ; aloca timp acestei pasiuni;
5.mergi pe jos OBLIGATORIU 30 min in FIECARE zi; orice ar fi , fara exceptie;
6. consuma ceai de sunatoare;
7. ca medicamente folosite de mine: o perioada xanax (eu aveam atacuri de panica si eu cred ca spre asta te indrepti si tu);
8. slabeste daca e cazul
9. trebuie sa ai o viata sexuala echilibrata (satisfacatoare deh...) si aloca ti timp pt asta
10 stai cu familia ta si fi constient ca echilibrul tau este acasa;
11. nu lasa job ul sau banul sa ti controleze mintea/viata. Trebuie sa sti ca l;a serv NIMENI nu este de neinlocuit; poti trai si cu bani mai putini dar sanatatea si familia trebuie conservate;
12. fi constient ca sotia ta si copilul (daca exista) te iubesc si daca ai 'produs' mai putini bani dar in schim petreci timp mai mult cu ei (v subiectul cum in schimb....) ;de multe ori un concediu la ** in Mamaia 10 -14 zile combinat cu 14 zile la Moeciu la pensiune (total 20-30 zile off work)valoreaza mai mult decat 7 zile la ***** ultra all inclusive oriunde in lume.

Oricum te felicit pt ca ai postat aici....e primul pas spre vindecare.
Avem noi grija de tinica....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

[
Buna,

Mersi de sfat, asta imi spun toti doar eu sunt capos si inca frec bancile cabinetelor medicale.
Acum am facut analize pt spondiloza si tiroida, urmeaza pt stafilococ si streptococ si examenul aparatului digestiv!Misto , nu??
Plus ca am o asa numita temperatura intre 36,8-37.

Cred ca si tu ai dreptate eu cred ca am toate bolile de pe lume si daca ma inteapa ceva deja imi fac griji imense.
Cred ca trebuie sa imi iau inima in dinti si sa reiau viata normala, ori se rupe ori se crapa, nu!?
Adevarul este ca din prima cand m-a vazut o doctorita neurolog a spus ca sunt ipohondru, bineinteles doar eu nu vroiam sa cred!
Ai avut si tu aceasta problema?cum ai scapat de ea?
Ce inseamna markeri cancerigeni??

Mult succes si sa auzim de bine!

[/quote]

Si eu am facut la fel. Fa toate analizele care ti traznesc prin cap dar pune un STOP LOSS . Sa zicem ca termini setul acesta de analize si urmatorul set il faci anul viitor fix pe 1 august.

Mie un dr cardiolog sti ce mi a zis: YUPPY avem o ipohondra deci facem bani!!!
Cati ani ai brolin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

brolin, fara sa fiu nici un fel de specialist, cred ca ar fi bine la psiholog. ce zici tu seamana bine cu...nu stiu in romana, dar se numeste anxiety disorder, social anxiety...din astea. cauta si vezi daca se potiveste ceva. eu din cate stiu si am citit, se manifesta exact cum descrii tu.


Elena si Antonia (3 mai 2007)

Varsta Antoniei
poze cu Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Informeaza-te si despre atacuri de panica si cauzele lor.


Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
*****************************
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Dupa cum spui tu, ca ti-e frica sa iesi afara, suna a criza de agorafobie. Du-te la psihoterapeut si descrie-i cum ne-ai descris si noua ce simti, mai ales faptul ca simptomele sunt legate de iesitul pe strada. Nu stiu, zic si eu, ca si eu am trecut prin asta si stiu cit e de groaznic! Ceea ce-i mai rau e ca povestesti cuiva ceea ce simti si se uita la tine ca la un nebun Dar stiu ca e cit se poate de real. Eu am fost la doctor, mi-am facut analize, (de fapt am ajuns la urgente cu un atac de anxietate), m-au cautat, am vazut ca n-am nimic si asa s-a rezolvat. Cand simteam ca m-i se apropie criza, iar inima incepea sa bata nebuneste ma linisteam singura si-mi ziceam ca n-am nimic, absolut nimic, fizic sunt OK. Si asa ma linisteam. Nici xanax, nici nimic. Nu incerca sa iei antianxiolitice (gen xanax) ca nu mai scapi de ele! Spune-ti ca totul e in puterile tale, numai tu te poti linisti/vindeca. La mine cel putin, a functionat!
Multa sanatate!
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brolin spune:

Salutare tuturor,

Va multumesc pt sfaturi, sunt excelente si incerc din rasputeri sa ma rup de tot ce am in cap acum despre diverse boli si sa ma relaxez dar merge foarte foarte greu, cand ma simt mai bine totul este ok cand nu atunci iar pic inapoi in starea de dinainte.
Toti spun ca ametelile si senzatia de slabiciune este de la scolioza si de la stresul acumlat de la servici si in acesta perioada de boala.
Deci in concluzie ma duc la pediatru sa imi evalueze gradul de scolioza si concomitent incerc sa ma relaxez.Daca nu ar fi ameteala nu ar fi nicio problema, dar din pacate asta este si imi accentueaza teama si frica de ce va fi sau ce este!!!!
Sunt momente cand sunt cat de cat ok, dar in momentul cand simt ceva atunci iar ma panichez si ma pierd!Acum stau mult in masina si conduc asa aiurea numai sa nu stau acasa, culmea acolo nu ametesc doar cand sunt in picioare!
Medicul oftalmolog a spus ca ametelile pot fi de la spondiloza, scolioza, tensiune mica sau mare sau lipsa de minerala, ametelile nu sunt niciodata la ochi(cu exceptia faptului daca umblii cu ochelari nepotriviti).
Ma lupt cu mine insumi sa scap sau sa diminuez senzatiile neplacute, sunt foarte nervos si nerabdator daca ies la o terasa cu sotia, ma grabesc sa mananc sau sa bea ce e pe masa si sa plecam ca nu cumva sa se intample ceva.Eu care altadata puteam sa stau la coada sau orunde altundeva si sa astept ore in sir acum nu pot sa stau 10 min fara sa fiu nelinistit si incordat.
Incerc sa evit sa iau calmante gen Xanax din principiu si sper sa am atata putere incat sa nu ajung la medicatie pt nervi.
Cine doreste sa imi scrie pe mail adresa mea este: piramis77@yahoo.com

Va multumesc inca odata tuturor pt sfaturi si astept sa mai scrieti!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Brolin, da-mi voie sa-ti dau si eu niscai sfaturi.
Ti-am citit postarea si cred ca mai mult ca sigur te indrepti catre o mica tulburare anxioasa.
Stai linistit , nu e sfarsitul lumii!
Tulburarile anxioase apar pe fondul unui stres prelungit sau dupa evenimente traumatice (psihice in special) majore.
Se tratreaza si inca cu succes!
Primul sfat e sa te indrepti catre un psiholog cu ceva experienta si sa stai de vorba cu el despre toate starile pe care le simti.
In mod normal ar trebui sa te invete niste tehnici de relaxare si refocusare a gandurilor tale centrate acum pe descoperirea vreunei boli catre lucruri folositoare si chiar care sa iti produca placere.
Acum depinde de gradul de anxietate si/sau depresie pe care ti-l evalueaza psihologul.
Daca e unul usor, vei merge pe psihoterapie, daca e mai accentuat iti va recomada probabil un medic psihiatru care sa-ti dea ceva sa te ajute.
Eu nu inteleg de unde provine aeasta teama a noastra , a aromanilor fata de medicamentele psihotrope?
Ca ele ajuta pacientul si nu dau dependenta daca sunt luate dupa schema data de medic!
Nu exista sa dea dependenta decat daca-s luate aiurea si in cantitati foate mari!
Ceea ce practic este imposibil deoarece medicul nu-ti prescrie decat doza necesara pentru o luna de tratament si nici nu ai de unde le procura.
Eu una, optez si pentru medicatie pentru ca ajuta in situatii in care depresia sau anxietatea este mai accentuata!
Nu este nimic mai fals sa afirmam gratuit ca aceasta medicatie ne transforma in leguma sau este prescrisa numai pentru bolnavi psihici!
Este pacat ca acum cand avem un intreg arsenal de antidepresive de ultima generatie cu efecte secundare mai putine sa nu ne folosim de ele doar datorita unor preconceptii.
E decizia ta pana la urma ce vei face, dar n-ar fi rau sa privesti lucrurile mai cu detasare si prin prisma acestui punct de vedere.
Numai bine iti doresc!

quote:
Originally posted by brolin

Salutare tuturor,

Va multumesc pt sfaturi, sunt excelente si incerc din rasputeri sa ma rup de tot ce am in cap acum despre diverse boli si sa ma relaxez dar merge foarte foarte greu, cand ma simt mai bine totul este ok cand nu atunci iar pic inapoi in starea de dinainte.
Toti spun ca ametelile si senzatia de slabiciune este de la scolioza si de la stresul acumlat de la servici si in acesta perioada de boala.
Deci in concluzie ma duc la pediatru sa imi evalueze gradul de scolioza si concomitent incerc sa ma relaxez.Daca nu ar fi ameteala nu ar fi nicio problema, dar din pacate asta este si imi accentueaza teama si frica de ce va fi sau ce este!!!!
Sunt momente cand sunt cat de cat ok, dar in momentul cand simt ceva atunci iar ma panichez si ma pierd!Acum stau mult in masina si conduc asa aiurea numai sa nu stau acasa, culmea acolo nu ametesc doar cand sunt in picioare!
Medicul oftalmolog a spus ca ametelile pot fi de la spondiloza, scolioza, tensiune mica sau mare sau lipsa de minerala, ametelile nu sunt niciodata la ochi(cu exceptia faptului daca umblii cu ochelari nepotriviti).
Ma lupt cu mine insumi sa scap sau sa diminuez senzatiile neplacute, sunt foarte nervos si nerabdator daca ies la o terasa cu sotia, ma grabesc sa mananc sau sa bea ce e pe masa si sa plecam ca nu cumva sa se intample ceva.Eu care altadata puteam sa stau la coada sau orunde altundeva si sa astept ore in sir acum nu pot sa stau 10 min fara sa fiu nelinistit si incordat.
Incerc sa evit sa iau calmante gen Xanax din principiu si sper sa am atata putere incat sa nu ajung la medicatie pt nervi.
Cine doreste sa imi scrie pe mail adresa mea este: piramis77@yahoo.com

Va multumesc inca odata tuturor pt sfaturi si astept sa mai scrieti!!!!

Mergi la inceput