Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (63)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

marinela, la eric e faza cu talus valgus, nerezolvata, ca am aruncat atelele... de sa nu mai aud in veci de-asa ceva.... oricum, de cand a descoperit ca deshtele de la picioare sunt foarte gustoase, isi face cel mai temeinic masaj singurel, la cat trage de labuta sa si-o indese in bot :) in pozitie verticala picioarele sunt drepte, labutele drepte, dar...pana la mers, mai avem, si abia atunci om vedea daca exista vreo problema, au ba... oricum, tinem legatura :) acum am vazut ce diferenta mica e intre bebeii tai :) cum ai rezistat, maica??? :)))

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by a_deju

am si io o intrebare care ma framanta, asa, pe ultima suta, inainte sa clipeasca motanu' de trezire: mai exista incaltari de bebei de-ale ortopedice, ca acu' o suta de ani?? de-alea ghetuta, care ajuta la mers, care tin labuta in pozitie corecta...???? sau de exemplu, e valabila si o ghetuta de la chicco, pe care zice ca e otropedica, si care costa nush cate bulioane...???

A_dejule, da mai sunt. De exemplu in Buc la Andy (in Unirea, Obor si nu mai stiu pe unde au magazine) gasesti niste ghetute se cheama parca chiar asa "Ortopedica". Sunt mai inalte si mai tari, tin piciorul mai fest, cu talonete incorporate, piele in/out, etc. Da nu stiu daca au si masuri pt bb. De la 20 in sus cred ca nu-i pb.

Da asta cu taloneta eu nu m-am lamurit inca. Unii ortopezi zic ca sa nu-i pui (pan la x ani toti bb au platfus) , altii ca sa-i pui..

Oricum bine ca au cazut macar de acord ca cel mai indicat pt a invata sa mearga corect este in picioarele goale. Adica numai eventual cu o soseta anti-derapanta, daca e pericol de alunecare.. pe gresie&co. Si mers cat mai mult cu talpile goale pe nisip, prin iarba, prin curte, lalala. Iar incaltat numai pe strada.

Cat despre incaltarile cu adevarat ortopedice => acestea se poarta numai la nevoie si la indicatia medicului, facandu-se la comanda la firmele de profil.

Deocamdata lui Matei i-am luat mereu incaltari din piele in/out, cu taloneta incorporata, blabla. Basca o caruta de bani. Da nici nu-i iau decat max 2 perechi/sezon. Acasa l-am tinut mereu numai in sosete. Si profit sa-l las descult pe oriunde se poate. De vreun an tb sa purtam ghete ortopedice din alea pe bune. Si noi talvalg si platfus..

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

bai, si mie mi-e dor de donia... danduso, n-a picat nika din cer??? ca parca nu-mi vine-a crede c-a intrat ea in ape teritoriale, fara se predea un scutec, acolo.... :)))

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:

am si io o intrebare care ma framanta, asa, pe ultima suta, inainte sa clipeasca motanu' de trezire: mai exista incaltari de bebei de-ale ortopedice, ca acu' o suta de ani?? de-alea ghetuta, care ajuta la mers, care tin labuta in pozitie corecta...???? sau de exemplu, e valabila si o ghetuta de la chicco, pe care zice ca e otropedica, si care costa nush cate bulioane...??? (am dat ex cu chicco, sunt nshpe mii de firme care fac ortopedice, dar...nu stiu daca chiar sunt ceea ce se vor a fi... sau daca ceea ce caut eu se cumpara din magazine specializate, ca alea de aparatura medicala...)
iete, asta ma manca pe mine la 12.49 si pe calduroi........

te-ai gandit ca numai ghetele ii lipsesc motanului pe caldura asta?

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

deea, sa stii ca si oana avea talus valgus si mi-a zis ortopedul cand incepe sa mearga s-o tin numai desculta.. cel mai sanatos... si daca acum vreo luna inca se mai vedea usor la un piciorus, acum de cand se tot ridica si sta f mult in picioare si mai face si cativa pasi, s-a corectat de tot, nu se mai vede nimik, exact cum mi-a zis ortopedul... asa ca gata, a trecut de tot, am scapat de talus valgus...

azi dim la 9 cand am iesit afara ardea! si am plecat in mall ca nu se putea sta afara ... m-am intalnit cu inca 2 prietene cu bebei si am bantuit pana la 1 magazinele cu reduceri, si n-am terminat, am lasat si pe maine ... si copii au fost f intelegatori, oana a tras cateva haine de pe rafturi, dar in rest s-a jucat cu etichete, pungi, etc... si noi am plecat super incarcate de cumparaturi, de era sa nu mai am loc in masina pt prietena mea, copilul ei si mai ales pt caruciorul ei (care nu incape in portbagaj ca e chicco si se pliaza umbrela- da' ma rog, a intrat pe scaunul din fatza)

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

quote:
acum am vazut ce diferenta mica e intre bebeii tai :) cum ai rezistat, maica??? :)))

da, acum am vazut si io... deci se poate... ai ajutor? cum te-ai incumetat sa faci asa repede si bb2? si ziceam ca io-s grabita ca ma gandesc sa mai fac unul la anu

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

cum ne mai jucam? pai in afara de sus-jos toata ziua cu cei 2-3 pasi aferenti si cate o busitura din cand in cand mai ne jucam asa:
-cucu-bau facut de mama/tata
-cucu-bau facut de oana (ne-a luat ceva vreme sa ne prindem ca asta face, pur si simplu nu mi-am imaginat ca ea ar putea face asa ceva... deci statea in fundulet si prindea un prosopel sau un tricou si ma semnaliza sa ma uit la ea si il ridica cu ambele manutze sus in dreptul fetzei si il cobora.. da' idiot mom s-a prins dupa vreo 2 zile ca fata face cucu-bau... de fapt m-am rins cand a zis ea o data 'bau'... si acum ne distram de minune, ea face cucu-bau si noi ne speriem
- ne jucam cu electronic walker, adica se ridica si impinge la el si il butoneazasa cante si sa claxoneze
-patruleaza toata casa in 4 labe cu o viteza uluitoare
-se catara pe orice
-prinde cate 2 jucarii de plastice (cate una in ficeare mana ) si le pocneste de le sare smaltul ..
-se joaca cu formele de la walker (cub, bila, steluta si triunghi) si incearca sa le bage in gaurica corespunzatoare (da' nu prea reuseste, adica stie ca triunghiul galben tb sa-l bage in gaura triunghiulara galbena, dar nu prea le nimereste cu potrivitul pe gaura ca sa si intre, si mai mult se enerveaza... steluta aia pur si simplu o scoate din minti cateodata ... aaa si formele astea le pocnste unele de altele cu mult elan
- canta pe melodiile ei cunoscute (din alea de copii) ... acum vorba vine canta , intelegeti voi, trage niste chiote si se ridica si bate din picioare (asta cred ca ar insemna ca danseaza )

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

vad ca bantui singura pe-aici... hmm.. opriti-ma careva (da' nu oana, ea tb sa doarma in continuare )
nu mai stiu cine a fost la rolling stones...va invidiez la greu
am vazut pzoezele din parc cu gasca mare... bine ca ati scris cine e in poze ca ma incurcam... nu l-am recunoscut pe Luca de cand nu l-am mai vazut... ce mare eee (doua bice lui yagmur pt asta , ca nu ne arata poze cu Luca mai des)... mai era cineca acolo cu un bebe si rusine mie, da' n-am recunoscut nici bebele si nici mama..
sotia varului meu e si cica are ceva hematom langa sacul gestational... dr la care a fost i-a dat antibiotice ... i-am vorbit acum cu ginecologul meu sa o primesca la o consultatie si vestea buna e ca de la anul o sa fie maternitate privata si in timisoara ... stiam ca are in constructie un spital privat, si acum a zis ca va fi gata in februarie ... nici nu stiti ce ma bucur... bebe 2 se va naste in conditii decente

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august. Motivatia instituirii secretului de stat este legata de canicula ucigatoare care va lovi Romånia in urmatoarea perioada. Incepånd de måine, mercurul termometrelor va urca si va depasi 40 de grade Celsius. Grav este ca aceste temperaturi se vor prelungi påna la sfårsitul lunii august. Se pare ca infernul va incepe de luna viitoare, cånd autoritatile se asteapta la tot ce e mai rau

Perspectivele meteorologice ale vremii transmise de ANM ministerelor sunt din ce in ce mai evazive. In adresele oficiale apar totusi temperaturi care depasesc 37 de grade Celsius si nopti tropicale, cu minime termice care vor depasi 20 de grade. Precipitatiile vor fi extrem de rare in iulie, iar in august seceta se va accentua si se va extinde pe tot teritoriul tarii. Reprezentantii autoritatilor responsabile se tem ca anuntul de cod rosu va veni prea in scurt si nu vor avea timp sa se pregateasca

Pentru måine, meteorologii au anuntat temperaturi de 40 de grade Celsius, dar acestea pot atinge, in Capitala, din cauza incingerii asfaltului, si 50 de grade. Personalul Serviciului de Ambulanta a fost suplimentat, iar unitatile de primire urgente din spitale sunt pregatite pentru o avalansa de pacienti. Medicii avertizeaza ca deplasarile in afara casei in timpul zilei sunt deosebit de periculoase. In cazul celor fara probleme de sanatate, canicula poate provoca socuri hipertermice, care pot fi fatale

Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august. Motivatia instituirii secretului de stat este legata de temperaturile ucigatoare care vor lovi Romania in urmatoarea perioada. De maine, cand termometrele vor depasi 40 de grade, tara coboara in infern, iar autoritatile au intrat, discret, in alerta de gradul zero.

Incepand de maine, Romania va fi lovita de cele mai mari temperaturi inregistrate vreodata. Grav este ca aceste temperaturi se vor prelungi pana la sfarsitul lunii august. Se pare ca adevaratul infern va incepe in august, cand mercurul termometrelor o va lua razna. Autoritatile nu stiu la ce sa se astepte, dar se pregatesc pentru ce este mai rau. Administratia Nationala de Meteorologie a devenit o fortareata, iar prognozele transmise ministerelor sunt din ce in ce mai evazive si ambigue. Surse oficiale din cadrul ministerelor responsabile ne-au confirmat ca Romania va traversa cea mai grea perioada din ultima suta de ani. ANM a instituit secretul de stat pentru prognoze, reprezentantii institutiei sustinand ca SRI le-a interzis sa divulge mai multe informatii referitoare la nivelul temperaturilor din urmatoarea perioada. Chiar daca nu sunt foarte clare, perspectivele meteorologice ale vremii in intervalul iulie-august 2007, transmise autoritatilor guvernamentale, au starnit o ingrijorare extrema. Astfel, potrivit adresei oficiale de la ANM, in iulie va fi mai cald decat in mod obisnuit. „In luna lui cuptor, in care valorile normale ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre 21 de grade Celsius si 31 de grade Celsius, cele mai ridicate temperaturi pot depasi 37 de grade. Temperaturile minime normale sunt cuprinse intre 9 grade Celsius si 19 grade Celsius. In sudul tarii si pe litoral vor fi si nopti tropicale, cand temperaturile minime vor depasi 20 grade Celsius. Vor alterna intervalele cu vreme frumoasa si calduroasa cu intervalele in care instabilitatea atmosferica va fi mare. Aceasta se va manifesta prin averse ce pot avea caracter torential, descarcari electrice, caderi de grindina si intensificari ale vantului care pot avea aspect de vijelie. Cantitatile de precipitatii vor fi mai mici decat normele climatologice in cea mai mare parte a tarii“, se arata in prognoza ANM. Si pentru luna august prognoza ANM anunta temperaturi maxime de peste 35 de grade Celsius si nopti tropicale. Totodata, canitatile de precipitatii vor fi predominant deficitare in cea mai mare parte a teritoriului. Informatiile referitoare la codul rosu nu au fost dezvaluite de reprezentantii ANM, acestia multumindu-se sa anunte doar cod portocaliu, cu explicatia ca, atunci cand va fi cazul, vor decreta si codul rosu. Reprezentantii ministerelor implicate se tem insa ca anuntul de cod rosu va veni prea in scurt si nu vor avea timp sa se pregateasca, preferand sa ia masuri din vreme.

Peste 50 de grade, in Capitala
Autoritatile se pregatesc intens pentru ziua de maine. Meteorologii au anuntat temperaturi de 40 de grade Celsius, dar acestea pot atinge, in Capitala, din cauza incingerii asfaltului, si 50 de grade Celsius. Totodata, poluarea si lipsa spatiilor verzi vor transforma aerul din Bucuresti intr-unul otravitor pentru locuitori. Personalul Serviciului de Ambulanta a fost suplimentat, iar unitatile de primire urgente din spitale sunt pregatite pentru o avalansa de pacienti. Autoritatile locale au luat masuri pentru distribuirea de apa potabila pentru populatie, incercand sa identifice spatii racoroase unde pot poposi oamenii infierbantati de canicula. Medicii atrag atentia persoanelor varstnice, copiilor si bolnavilor cronici sa nu iasa maine pe strazi, decat daca este absolut necesar si doar la primele ore ale diminetii si seara, dupa ora 18. Posturile de radio si televiziune vor difuza mesaje care sa determine populatia sa se protejeze de temperaturile extreme de maine. Totodata, autoritatile recomanda folosirea metroului si renuntarea la autoturisme, in masura in care este posibil, pentru a reduce nivelul popularii. La solicitarea autoritatilor romane, expertii francezi au transmis sugestii in vederea elaborarii unui plan national pentru canicula. Acestia au recomandat masuri speciale pentru persoanele varstnice, pentru copii si femei insarcinate, pentru bolnavii cronici, persoanele care urmeaza anumite tratamente, precum si cele care sufera de boli psihice. Totodata, expertii francezi au pus accent pe organizarea unui plan de gestionare a deceselor masive, deoarece in cazul temperaturilor extreme numarul mortilor poate atinge cifre uriase. In anul 2003, in Franta, canicula a ucis 15.000 de oameni in doar 10 zile, iar in 2006, s-au inregistrat 2.000 de morti in doua saptamani.

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Am aparut si eu...de dimineata sunt cu ochii in TV....noi suntem asa de aproape de locul incidentului...voi va faceti griji si sunteti mult mai departe...eu totusi sper sa spuna astia adevarul(dar cand au facut vreodata asa ceva???)...si sa nu ne afecteze...!
Si la noi e super cald...ceea ce nu s-a mai intamplat pana acuma...aici tot timpul aveam veri mai racoroase...suntem inconjurati de munti...nici seara nu ai aer sa respiri...ma gandesc mereu la voi,cele din Bucuresti,Constanta....cum rezistati?

alexandra de Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark

Mergi la inceput