Am un teren de 500 mp cumparat impreuna cu cumnata mea acum 2 ani. Ne-am decis ca vrem sa incepem constructia casei si va trebui sa impartim terenul pentru ca lucrurile sa fie clare. Vom face o casa in oglinda, dar vrem sa avem curti separate, numere separate la casa, etc. Stie cineva ce demersuri trebuie sa facem in acest sens? Mentionez ca deschiderea terenului este de 23,03m, iar adancimea de 22m. As vrea sa stiu daca vom obtine autorizatia de constructie in conditiile in care fiecare vom avea o deschidere de 11,5m.
Multumesc!
Cel mai bine sa te duci la arhitectul sef al primariei de care apartine terenul, sa-ti dea solutii conform cu prevederile urbanistice (retrageri, etc) pt a nu avea surprize.
De asemenea solicita si un certificat de urbanism pt a vedea care este in zona procentul de ocupare al lotului (POT).
Daca este de ex de 20%, asta inseamna ca ai voie sa construiesti doar pe 100mp (amprenta casa la sol: 20%*500mp). In acest pot intra doar casa, nu si constructii anexe (magazie, garaj, terasa, foisor).
De asemenea pt a eficientiza la max terenul poti face casa tip duplex.
Shery 24+ Alesia
my precious
eco-uri
burticuticuta
Multumesc pentru lamuriri. Ma voi duce la primaria Bragadiru sa aflu exact despre ce e vorba. Sper insa ca POT sa fie mai mult de 20% ca sa nu fiu nevoita sa-mi schimb proiectul pe care mi-l doresc.
Toate cele bune si multa RACOAREEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!