supa de la carne

supa de la carne | Autor: alitzu79

Link direct la acest mesaj

fetelor, nu ma prea pricep la bucatarie....dar imi place sa mananc sanatos si atunci vreau sa invat sa fac mancare cat mai sanatoasa pt mine si familia mea...asadar: eu cand fac o ciorbita, a supita, fierb carnea separat si arunc apa in care a fiert...voi cum faceti? ca am auzit diverse pareri....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

da, la fel fac si eu fierb carnea intr-o apa pana se aduna spuma deasupra apoi o arunc(am auzit ca se poate siv arianta doar adunat spuma si lasat sa fiarba in continuare ina ceeasi apa dar eu asa fac) separat fierb intr-o oala alta apa si cand a dat in clocot pun carnea la fiert in continuare in apa curata
adaug legumele(morcovi, ceapa, ardei gras, radacina de telina, albitura) si la las sa fiarba impreuna.
daca este carnitza de vita legumele fierb inainte si le scot cu paleta din oala si las sa mai fiarba carnea in continuare. apoi trec zeama prin sita ca sa fie "clara" tai cubuletze sau rondele 1 morcov(care a fiert in supa) adaug taietei las sa fiarba cateva minute adaug si patrunjel taiat marunt si gata supitza.
carnea din supa o pun apoi la cuptor si-i fac un sosuletz de rosii cu usturoi si merge f bine cu piure de cartofi sau orez cu legume sau orice garnitura iti place.

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alitzu79 spune:

nu, eu arunc toata apa in care a fiert carnea si nu folosesc decat carnea fiarta. eu sunt obsedata de zeama de la carne ca acolo isi lasa carnea tot ce are mai rau..auzisem si la teo ca ea o fierbe in nu stiu cate ape....si de atunci am ramas cu obsesia asta...nu stiu daca e bine ce fac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

da, stiu de la cineva care a lucrat intr-o fabrica de prelucrare a carnii. In apa fiarta se duc toate chimicalele bagate in animal, asa ca iti dai seama ce "sanatoasa" e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

quote:
Originally posted by alitzu79

nu, eu arunc toata apa in care a fiert carnea si nu folosesc decat carnea fiarta. eu sunt obsedata de zeama de la carne ca acolo isi lasa carnea tot ce are mai rau..auzisem si la teo ca ea o fierbe in nu stiu cate ape....si de atunci am ramas cu obsesia asta...nu stiu daca e bine ce fac...




Teo ca sa scape de grasime, de aia facea asa. Si i ramanea apa/supa chioara.













Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Si eu arunc prima apa!O las sa dea in cateva clocote,pana face spuma,arunc apa,spal carnea si o pun iarasi la fiert!E mai igienic si mai sanatos!Parerea mea!

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:



Ca musca-n zar.
Fetelor la noi in Banat dupa ce au fiert carnea si legumele,facem supa cu taitei sau galuste.E mortala
Spuma care se face de la carne se strange de deasupra cu o paleta,iar dupa ce au fiert legumele si carnea,se strecoara supa printr-o sita.
Eu zic sa incercati e f.f.buna si gustoasa.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Da, sunt de acord cu gonghy....asa se face supa buna!

de-ale gurii

Veronica si
Stefan Peter(1 an si 8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Alitzu, ia seama la ce spune Veronica (Hildegard) ca-i veche in blide si nu da sfaturi aiurea. De asemenea, iti trimit un link catre subiectul de supe/ciorbe, sa citesti acolo tehnologia de fabricare - veche de cand lumea...

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72445

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nici eu nu o arunc. spumez bine si gata. "toxinele" mentionate nu au cum sa iasa din carne prin fierbere ca-s procesate gata si transformate in nutrienti ptr celule sau eliminate. deci nu mai trec inapoi in apa, cel mult raman tot in carne.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Eu cred ca faceti supa buna in Banat cu carne de la pasarile crescute la tara.
Daca fierbi puiul hormonizat cumparat din alimentara zeama are gust de chimical. Mai pui legume, adaosuri si nu se mai simte gustul dar n-as putea spune ca supa-i buna.

www.articoledepetrecere.ro

Mergi la inceput