supa de la carne
Raspunsuri - Pagina 2
akella spune:
Bun. Acum sa-mi spun si eu parerea. Treaba sta cam asa: daca mergem pe principiul drobului de sare, cumparam nitica tamaie si o lumanare si ne instalam confortabil intr-o garsoniera cu usa in tavan si am terminat balciul... In ziua de astazi pasarile si animalele de carne sunt hranite cu tot felul de porcarii artificiale, legumele si fructele sunt stropite si/sau crescute cu ingrasaminte chimice si/sau hormoni de crestere... Tutunul, cafeaua, ceaiul si alcoolul dau dependenta. La fel si Internetul. Telefoanele mobile si cuptoarele cu microvele dauneaza grav sanatatii. Acu' on topic: prin spumarea atenta si corecta a supei se elimina albumina - care e intr-adevar nociva. Toate celelalte necazuri care ne pandesc raman in carne, fara nici o posibilitate de a le scoate de acolo! Deci, o ciorba dintr-o carne spalata e doar un ceai foarte reusit, care ne incalzeste cu ideea ca e mai sanatos...
Tot on topic: sanatatea din farfurie poate fi obtinuta prin prepararea mancarurilor din produse (cu eticheta verde daca e posibil) proaspete, al caror timp de coacere/fierbere este respectat cu sfintenie - altfel ingurgitam balast...
Hildegard spune:
Akella, super explicatie.
Nota 10
de-ale gurii
Veronica si
Stefan Peter(1 an si 8 luni)
akella spune:
As vrea sa mai adaug ceva: europenii astia, cu uniunea lor cu tot, au descoperit ca trebuie sa sacrificam "uman" animalele destinate consumului, caci altfel ele elibereaza in sange o serie de toxine... Cate dintre rudele noastre de la tara, care-si cresc pasarile si animalele cu nutreturi si boabe adevarate si sanatoase le sacrifica dupa standardele europene? Deci supa/ciorba de carne de tzara, trecuta chiar prin multe ape, tot nu e sanatoasa, ca-s toxinele alea de la sacrificare...
Dorsilia spune:
quote:
Originally posted by akella
Bun. Acum sa-mi spun si eu parerea. Treaba sta cam asa: daca mergem pe principiul drobului de sare, cumparam nitica tamaie si o lumanare si ne instalam confortabil intr-o garsoniera cu usa in tavan si am terminat balciul... In ziua de astazi pasarile si animalele de carne sunt hranite cu tot felul de porcarii artificiale, legumele si fructele sunt stropite si/sau crescute cu ingrasaminte chimice si/sau hormoni de crestere... Tutunul, cafeaua, ceaiul si alcoolul dau dependenta. La fel si Internetul. Telefoanele mobile si cuptoarele cu microvele dauneaza grav sanatatii. Acu' on topic: prin spumarea atenta si corecta a supei se elimina albumina - care e intr-adevar nociva. Toate celelalte necazuri care ne pandesc raman in carne, fara nici o posibilitate de a le scoate de acolo! Deci, o ciorba dintr-o carne spalata e doar un ceai foarte reusit, care ne incalzeste cu ideea ca e mai sanatos...
Tot on topic: sanatatea din farfurie poate fi obtinuta prin prepararea mancarurilor din produse (cu eticheta verde daca e posibil) proaspete, al caror timp de coacere/fierbere este respectat cu sfintenie - altfel ingurgitam balast...
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
si cand punem carnea direct in oala sub presiune cum mai eliminam albumina? ca nu se mai pune problema spumarii
cmirela35 spune:
Aoleu,fetelor!!!!
Mi-a fost dat sa aud si sa ascult
Pai cate dintre noi nu mananca carne cumparata aiurea...Chiar si la supermarket,tot aiurea e...
Indicat ar fi o alimentatie fara carne...
Dar stim noi ce lactate cumparam?
Nu vreau sa fiu of topic,daca tot papam carnita,o sngura schimbare a apei ar trebi sa fie suficienta....
De mai multe ori,ce facem,ceai de carne?
Si cate dintre noi pun diferite prafuri(cubulete...),nu vreau sa fac reclame,mult mai toxice decat carnea fiarta???
Sa incercam sa ne hranim sanatos,...dar sa nu fim absurzi....Avem o multime de metode de a ne imbunatati viata...
Alimentatia e importanta,dar...,sa cumparam totul ecologic...
akella spune:
Dorsilia, cand utilizezi oala sub presiune, poti pune carnea la fiert in apa rece cu sare, si cand fierbe o spumezi bine si abia apoi pui capacul si o lasi sa fiarba cat ii trebuie. (Desi toti producatorii de oale sub presiune iti vor spune ca nu e nici o problema sa sigilezi oala de la inceput, ca aceste oale sunt cele mai sanatoase si mai economice.)
alitzu79 spune:
fetelor, merci mult pentru toate raspunsurile voastre. cea mai buna solutie este intotdeauna cea de mijloc....daca pastram echilibrul in toate, este cel mai bine. asadar, voi arunca apa in care a dat cateva clocote carnitza si apoi o voi "arunca" sa fiarba langa legume....
sa stiti ca nu era rea nici ciorbitza din multe legume si cu garnitura de carne...
principe spune:
alitzu,
spuma de la fiertul carnii nu este toxica cum au scris pe aici ea reprezinta proteinele din carne din singe precipitate prin fierbere.
albumina este shi ea o proteina este principala proteina din singe.
albumiona se gaseste shi in oalbushul de ou ... nu este toxica...din cite stiu eu doar cei care sunt kosher(evreii) trebuie sa elimine tot ce pot din resturile de singe,care nu maninca friptura in singe fiindca carnea nepatrunsa ei o considera daunatoare ca shi organele animalelor
cit despre toxicitatea carnii ,standardele europene ,aceste standarde au existat shi inainte in ro ,se considera carne toxica carnea animalelor obosite (vinatul,animalele care au fost fugarite) sau stressate datorita acumularii in tesuturile acestora a acidului lactic ,component chimic care modifica fragezimea carnii ,adica carnea este mai tare mai greu de digerat ,dar nu va inchipuiti ca acum contine cine stie ce componenti toxici ca acid sulfuric sau clorhidric.mai pe romaneste nu trebuie sa maltratam un animal inainte de al sacrifica daca vrem o carne de calitate.
deasemenea nu se sacrifica ptru consum animale bolnave sau care au fost tratate medicamentos.
se pare ca in ro lumea a trecut de la extrema unde mincam tot ce na dadea raposatul la numai mincam nimic ca tot este daunator......................pai ne adaptam ca suntem facuti sa ne adaptam daca nu disparem ca dinozaurii.