De ce atit de multe operatii cezariene in RO?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissi spune:

In week endu' asta , a nascut V. Beckham...aa, al treilea copil... si tot cu cezariana..!!
Nu pricep un lucru!.. ia explicatzi mi voi, fetele cu experientza pe topiku' asta, de ce toate starurile nasc numa' cu cezariana? hmm!!

Crissi 26+

crissi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Pai cred ca am explicat eu mai sus. E la moda, e o prejudecata, si e lipsa de informare."Pai cum vrei draga, eu, cutare star, ca sa nu dau nume, sa nasc natural ca orice femeie de rand? Ce vor spune celelalte staruri?"Cam asa cred ca e judecata..mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Starurile aleg nasterea prin operatie cezariana pentru simplul motiv ca o fac de obicei prin saptamina 37 ceea ce le asigura lor o refacere mai rapida(revenirea la greutatea si formele anterioare sarcinii)iar bebelusii sunt suficient de mari(ca varsta) pentru ca medicii sa-si asume riscurile unei nasteri cu 3 saptamani inainte de termen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:


"Purtatorul de cuvint al fam. Beckham a declarat ca operatia de cezariana nu a fost la alegre ci a fost facuta la recomandarea medicilor. Unele stiri au sugerat ca Victoria a optat pentru cezariana in locul nasterii normale din cauza programului incarcat al sotului. Dar purtatorul de cuvint a precizat "Pentru ca Brooklyn a fost in prezentatie pelvina, a trebuit sa faca cezariana" (...) Brooklyn Beckham a fost nascut prin cezariana in martie 1999 la acelasi spital privat, dupa ce doctorii au descoperit ca era in prezentatie dificila.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/showbiz/2228641.stmDana
And, yes, I am a blonde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianiana spune:

Pot sa spun si eu ceva; tocmai am avut o discutie in contradictoriu cu mai multi oameni care considera cezariana solutia cea mai buna pentru nastere; eu le povesteam, si vreau sa va povestesc si voua ce am auzit de la o prietena buna a mea despre Doctorul Cioflan de la Polizu. Domnul Doctor nu vrea sa "isi piarda timpul" cu nasterile normale asa ca recomanda cezariana. Daca nu vrei te lasa asa si pleaca. Unde pleaca ?? pai nu stiti ca are si cabinet particular???
Prietena mea a mers la Polizu cand au inceput contractiile si doctorul Cioflan i-a spus ca ii face cezariana (desi ea nu vroia si e tanara si nu era in situatia de cezariana) apoi a dus-o in sala de nasteri sa vada cum se chinuie femeile si apoi a mai intrebat-o inca o data si cand ea a zis ca nu vrea s-a enervat si a plecat. Prietena mea a nascut dupa un travaliu lung, cu medicul de garda. Ce urat!!!
Oricum mi se pare ca unele fete merg la cezariana ca la o stoarcere a unui cos. Totusi mai cititi si voi fetele fane cezariana, mai cititi ce implica o operatie cezariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Doamne, nu imi vine sa cred!Si cand ma gandesc ca am vazut o emisiune pe Prima si mi-a placut mult medicul Cioflan, imi placea ce spunea si mi se parea si o figura cunoscuta..Apoi am realizat ca il stiu de pe vremea adolescentei cand aveam 18 ani si jucam impreuna basket cu el in curtea scolii. Nu imi vine sa cred ca poate sa faca asa ceva! Si pe mine ma batea gandul sa merg la el da am renuntzat.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianiana spune:


Va spun sincer ca asta am auzit; ti se face si frica!
Am mai cautat si alte pareri/articole despre Dl Dr, am dat pe google si am gasit pareri contradictorii. Cine mai stie!??


dianiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Eu stiu perfect ce implica o cezariana. Am nascut prin cezariana.Si sunt pro !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adjadyn spune:

eu am optat pentru nasterea normala, neavand incotro fiindca durata travaliului devenise insuportabila, am optat in criza pentru cezariana.sincera sa fiu as fi nascut normal, dar fiecare are un prag de durere.am asteptat 20 de ore, pana cand am luat decizia aceasta.multe femei am auzit ca nasc prin cezariana , normal, sa fie scutite de aceste dureri, negandindu-se la consecinte.

adjadyn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliak spune:

Am nascut prin cezariana,fiindca bebe al meu era prea mare si nu puteam sa-l nasc normal,si pe linga asta mai avea si dubla circulara de cordon. Eu optasem pentru nastere normala,dar cand am fost la ultima ecografie tridimensionala si mi-a zis Pop ca bebe are un cap cu 46 in circumferinta(adica cu 2 cm mai mare decat normal) si 4800gr.doctorita mi-a zis ca risc prea mult si am nascut prin cezariana. Multumesc lui Dumnezeu ca a fost totul bine si bebe sanatos.Deci la urmatorul copil,o sa fie tot cezariana. Apropo...am si Rh negativ.

Mergi la inceput