De ce atit de multe operatii cezariene in RO?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by Oana

quote:
Initial creeata de desprecopii

dragii mei,

Am o intrebare. De ce sunt atit de multe operatii cezariene in Romania?
Astept dezbateri serioase.





Pentru parinti... despre copii!




Raspuns:
1. Pentru ca femeilor le e frica de nasterea normala si de conditiile din spitale.
2. Pentru ca o cezariana costa mai mult si medicii o recomanda deseori cu caldura chiar inca de la prima nastere.

Eu as mai adauga ceva, nerecunoscut cu sinceritate de muuulte mamici:
teama de schimbarea in sens negativ a vietii sexuale dupa o nastere normala, cand zice-se femeia nu mai e la fel, acolo jos,si de aici complexele- pentru mine, un argument oricum irelevant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns regele spune:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35519 despre nasterea prin cezariana cu 23 de ore de travaliu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Pentru ca ai tinut sa dai istoria ta ca referinta iti spun rege ca te lamentezi de pomana.

Catalina a explicat in topicul tau si nu numai cum e cu fazele nasterii: pregatitoare, activa si expulzie... dar cred ca voi tot considerati anormale cele 23 de ore cu 2 cm.

Pentru primul copil (i.e. o nulipara) intre 8 si 14 ore e normal, ba chiar e media pe aici. Prima faza a travaliului nu-i dureroasa ci doar putin neplacuta. Daca nu e inainte de 37 saptamani, membranele nu-s rupte, nu e pericol de infectie prin prezenta vreunui streptococ la ultimul examen ginecologic...si nu ai 3 cm dilatatie in State te trimite acasa si poti sa ramai in acest stadiu s-o zi si doua si noua pana la 41 saptamani. Deci 23 de ore cu 2 cm... nu avea in nici o tara vestica ce cauta in spital. Asa ca eu inteleg de ce acel doctor nu o venit. Nu a avea de ce!!! Iar ruperea membranelor la 2 cm de catre un destept bine intentionat cica.. este o prostie pe care cred ca Cata nu a infierat-o suficient.

Eu aveam tot ce nu trebuia (prematuritate, membrane rupte si infectie cu streptococ beta-hemolitic) si m-au internat si au sperat ca se va declansa ceva si in faza aceasta initiala am adormit... evident nu era placut, dar era ca o durere de menstruatie, deci intr-un final am adormit. Daca ma isterizam sigur n-as fi adormit.
Din cauza infectiei trebuia sa nasc in nu stiu cate ore si atunci cu oxitocina s-a ajuns repede in faza de travaliu activ si atunci doare... si atunci medicul ar trebui sa te vada....


Sa fim sanatosi si sa incercam sa mai invatam cate ceva....ca isteria pura nu serveste la nimic.

Andreea si galusca Anne-Sarah


http://client.webshots.com/user/acusor_dc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Raspund si eu la intrebare: Pentru ca nu suntem informate sau suntem prost informate si speriate. Din toatre prietenele mele numai una mi-a spus ca la nasterea naturala a fost ok. restul mi-au zis sa ma duc intins la cezariana ca e un cosmar nasterea naturala. Una mai inteligenta m-a vizitat zilele trecute si mi-a zis ca ea nu face copii ca-i e teama sa nu moara la nastere. Precizez am 30s si nu imi doream sa fiu incurajata dar macar sa nu fiu speriata. Basca povestile de groaza de pe forum.
Ce voi face eu? Nu imi place nici una dintre variante, dar nu mai pot sa dau inapoi (he he he).

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moss spune:

dupa ce am citit timp de 9 luni toata polemica vis-a-vis de nastere naturala sau cezariana am decis: voi naste prin cezariana !!
aveam programata operatia pe 1 nov. insa bebelina mea nu a mai vrut sa astepte astfel incat pe 30 oct mi s-a rupt apa siau inceput contractiile, la incept foarte rare si nu tocmai dureroase...spre seara, cand contractiile devenisera INSUPORTABILE, am plecat la spital unde in urma controlului s-a constatat ca desi pierdusem tot lichidul coul meu era perfect inchis si nici cel mai vag semn de dilatare. capul bebelinei mele era lipit de col dand semne ca ar vrea sa iasa dar nuavea cum.
astfel ca, am ajuns la operatie fie ca vroiam sau nu...

operatia a decurs foarte bine, in urma anesteziei ( rahie ) mi-au disparut tate durerile si am putut sa ma bucur DIN PLIN de nasterea fetitei mele, pe care am auzit-o si am vazut-o imediat.
am nascut pe 31 oct la 01.10.
pe 31 oct seara m-am ridicat din pat si am fost sa-mi vad bebelina iar pe 01 nov am inceput sa o alaptez.

acum ma felicit pentru ca am nascut prin cezariana, m-am refacut perfect in doar 4 zile si am un copil perfect sanatos care nu a avut nici-un fel de problema nici la nastere si nici dupa aceea.

ii multumesc foarte mult doctorului meu in care am avut si am o foarte mare incredere.

de ce cezariana ? pentru ca, lasand la o parte motivele medicale, am putut sa nasc civilizat fara nici-un fel de trauma psihica, pentru ca astfel am avut incredere in mine si pentru ca asa am simtit ca voi putea sa nasc fara nici-un fel de inconvenient pentru bebelus sau pentru mine.

si, surprinzator, nu sunt atat de multe operatii cezariene la noi in tara !
si, tot surprinzator, mi-am revenit mult mai repede decat mamici care u nascut natural si pe care le respect, insa, pentru mine sicopilul meu a fost mai bine asa !!

cristina si Alexia


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Moss

si, tot surprinzator, mi-am revenit mult mai repede decat mamici care u nascut natural si pe care le respect





Eu am nascut natural si mi-am revenit mai repede decat cele doua colege de salon cu cezariana. A treia zi plecam pe picioarele mele acasa (eu as fi vrut sa plec a doua zi, dar m-au sfatuit sa mai raman). Dupa ce-am nascut si am mai asteptat in pat doua ore (atata timp esti tinuta sub observatie), dupa asta am tras un somn bun pana dupa amiaza -nascusem dimineata-, apoi am fost in stare sa ma deplasez fara probleme, sa ridic copilul, chiar sa ma aplec. Colegele mele care nascusera in aceeasi zi aveau ciorapi anti-tromboza, se miscau mai greu, aveau nevoie de ajutorul asistentelor si, oricum, nu puteau fi externate mai devreme de o saptamana. Inclin sa cred ca dupa o nastere naturala "usoara" (fara complicatii) iti revii totusi mai repede decat dupa o cezariana (care presupune o operatie). Oricum, depinde de la caz la caz, am spus doar cum a fost la mine.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ematutui spune:

Si eu am nascut prin cezariana si nu regret absolut nimic, desi initial imi dorisem sa nasc natural pana la urma datorita unei tensiuni induse de sarcina s-a apelat la cezariana. Am nascut civilizat la ora 14,40 intr-o zi de marti 23.03.2004. A doua zi la 7 dimineata m-am ridicat singura si m-am asezat pe targa sa ma duca in salon apoi m-am schimbat singura si l-am tinut in brate pe George de la ora 9 a aceleesi zile si acum ca si atunci ma simt foarte bine fara sa am nici cea mai mica problema. Cele doua fete din salon care nascusera normal una nici nu putea sa se miste si nici sa stea in fund, asa ca.
Si acum raman adepta nasterii normale, dar nu in Romania. In aceeasi zi cu mine a nascut o femeie care avea 200 kg sui pe care au lasat-o sa nasca normal, dupa tipete si vaite indelungate de ore si ore au constat ca are dilatatie dar copilul nu venea asa ca i-au facut cezariana la foc automat, este corect ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Mi-am zic ca nu mai scriu nimic la subiectul asta, dar citind ultimele postari, chiar nu ma pot abtinecele care ati nascut prin cezariana la cerere chiar nu gasiti decat argumente de tipul "pt.ca vreau sa nasc civilizat"ori "ca o doamna"?! Ce acceptiune are pt.voi calificativul civilizat? Chiar daca ar fi necesar sa nasc prin cezariana,nu m-as exprima astfel.Daca voi asa ati ales,go ahead,spor in continuare, abtineti-va insa de la comentarii tendentioase!
Mona sapt.39
"To see what is in front of one`s nose requires a constant struggle"(G.Orwell)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moss spune:

Mona, ce-ar fi sa vii sa nasti in Romania ?
si mai vb. dupa aceea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

quote:
Originally posted by Moss

Mona, ce-ar fi sa vii sa nasti in Romania ?
si mai vb. dupa aceea !



Da' care-i beleaua, bre, cu nascutu-n Romania? Nu tot acelasi personal care te taie la cezariana, te asista si la nastere?
Io am nascut normal in Romania, pen'ca asa am vrut eu, ca ma invita tata lumea la cezariana, ca deh ce sa ma chinui eu, mai bine sa nasc ca o doamna, si mai ales in ciuda modei cezarienei care e-n mare floare-n Romania.
Adica cezariana o faci la hotel occidental si nasterea in mizerabilele de spitale romanesti iar la cezariana te taie specialistii lu peste iar la nastere amaritii de medici si asistenti topiti dupa spaga? Hai sa fim seriosi...
"Am preferat sa nasc civilizat si elegant prin cezariana, nu m-am chinuit, nu am racnit ca nu-s ce alte vietuitoare, putza mi-e integra si la fel de minunata"... Mai lasati-ma bai fetele (ma refer aici la cele care-si justifica in acest mod cezariana la cerere - cu mamicutele care au vrut sa-si aduca singurele puii pe lume si au ajuns din motive medicale tot la cutit e cu totul alta treaba) cu textele astea sforaitoare ... ziceti-o pe aia dreapta "Mi-a fost frica de nastere si de dureri" e mai civilizat si mai elegant ... De aia-mi place mie asa mult de duamna frajituare Adele...
Si eu inainte sa ramin insarcinta nici nu concepeam sa nasc altfel decit elegant si civilizat prin cezariana dar uite ca in cele 9 luni cit eu si puiutza mea am fost una (mare tare ), am vazut nasterea ca pe o mare provocare dar si ca pe o experienta unica pe care nu am vrut s-o ratez (intr-adevar nastere dupa cezariana in Romania nu se prea poate!) ... Cum adica sa nu-mi aduc eu personal puiul pe lume?
Inainte de nastere n-am urmarit vedetele care optau sa nasca "greu, foarte greu" (Janine Sarbu) prin cezariana la Paris, ci le-am intrebat efectiv pe toate doctoritele si cadrele medicale (de sex feminin) pe care le cunosteam si care aveau copii "Cum ai/ati nascut?", indiferent ca era vorba de asistente medicale, medici de familie, medici primari, si indiferent ca nasterea s-a intimplat cu doi, 10 sau 20 de ani in urma... In afara de cezarienele "executate" din motive medicale, toate nascusera normal. Oare nu shteau ele ca avea sa se-nventeze bungee jumpingu?

Uite asa am nascut io, in Romania, cam pi undi s-agatza harta-n cui, nu vreau statuie pentru asta, dar sint intr-adevar multumita de decizia luata!
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=460

Pupam pi tata lumea si mai ales fricoasele!

Dana
And, yes, I am a blonde!

Mergi la inceput