cum gatim scoicile?
fetelor, am fost ieri la supermarchet si am luat o punga de scoici congelate (erau superbe si nu am rezistat tentatiei), dar problema este ca nu stiu cum sa le gatesc. eu am mancat la mare la restaurant cu un sos cu usturoi delicios. imi puteti da si mie o reteta? abia astept sa le pregatesc, sunt o pofticioasa!!!
Raspunsuri
Gianni spune:
Le-ai gasit in punga , fara cochilie?
Deci sint deja fierte?
Eu stiu retete doar pt. scoici proaspete...
Catalina
P.S. Apropos , am vazut in cartea Sandei Marin , citeva retete , le numea midii....
Hildegard spune:
uite aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83901&whichpage=1&SearchTerms=Scoicile
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78257&SearchTerms=Scoicile
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77909&SearchTerms=Scoicile
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64513&SearchTerms=Scoicile
de-ale gurii
Veronica si
Stefan Peter(1 an si 8 luni)
eva-maria spune:
Gianni: scoicile au cochilie, deci nu cred ca sunt fierte, mai ales ca sunt inchise. nu am cartea Sandei Marin !
Hildegard: multumesc pt. linkuri, am gasit cateva retete f.bune si sfaturi cum sa curat scoicile. la de-ale gurii erau prajituri facute de tine? atunci, esti o adevarata maestra!!!
akella spune:
Eva, uite alt link (daca nu l-ai gasit deja...), unde explic cum se prepara raci, scoici, pesti de aporape toate natiile...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71247
eva-maria spune:
akella: ai scris ca scoicile nu se valorifica decat vii. oare e vreo problema ca le-am luat congelate? sper sa nu fac vreo toxiinfectie de la ele? ma gandesc ca daca nu erau bune, nu le mai vindeau la supermarchet. aveau de toate: si midii, raci, fructe de mare, toate congelate. tu nu ai folosit niciodata decat proaspete?
CatXO spune:
Eu am facut o reteta din GoodFood foarte buna. Se bateau turcii la gura noastra .
Deci, reteta de "Scoici cu cartofi prajiti":
Ingrediente: 1 kg scoici proaspete, 3 cepe verzi mari, 1 ceapa mare, 1 morcov mare, 2 catei de usturoi mari, 1 ardei iute proaspat, o legatura cimbru (eu am pus uscat), o legatura patrunjel tocat, 100 ml ulei de masline, 150 ml vin sec alb, 2 linguri smantana.
Se curata scoicile. Se taie felii subtiri toate legumele si usturoiul. Inlatura toate semintele ardeiului iute. Toaca-l marunt. Incinge bine o cratita pe foc, apoi toarna ulei de masline si adauga imediat legumele, ardeiul iute si cimbrul. Lasa timp de 2 minute, amestecand in continuu pana legumele devin moi. Cand focul este inca mare, adauga scoicile. Scutura cratita usor pentru a uniformiza compozitia. Acopera cu un capac si lasa inca 1-2 minute, scuturand cratita din cand in cand. Da capacul deoparte si toarna vinul. Amesteca bine si lasa pe foc timp de 2-3 minute pana vinul se reduce la jumatate. Pune o strecuratoare peste un castron si rastoarna amestecul din cratita. Indeparteaza scoicile care au ramas inchise. Pune din nou la foc amestecul ramas in cratita, adauga-i smantana si patrunjelul. Asezoneaza cu sare, piper si amesteca bine cu un tel. Pune scoicile si legumele inapoi in cratita si incalzeste totul, amestecand bine. Imparte amestecul in 2 castroane. Serveste cu cartofi prajiti si maioneza.
Daca vrei reteta de cartofi prajiti si maioneza, imi spui.
Pupici
akella spune:
Eva, scoicile se valorifica vii, pentru ca stii sigur ca sunt proaspete, pe cele cu probleme le vezi imediat si le arunci. Cat despre cele congelate - ce sa zic, or fi in regula, altfel nu ar fi aparut pe piata... Cred ca trebuie doar sa fii atenta la termenul de garantie si, pe cat posibil, la conditiile in care sunt pastrate in magazin...
Ti-as sugera sa incerci sa le faci cu smantana, la cuptor, sau cu sos scordolea (cu usturoi). Spor!
eva-maria spune:
fetelor, am gatit ieri scoicile, le-am facut cu usturoi si au iesit f.bune. am avut si o surpriza placuta cand am decongelat punga, era doar miezul scoicii inauntru. cred ca o sa mai cumpar, poate si alte fructe de mare !!!