Sezatoarea canadiana (64)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Codritu - multzumesc frumos de incurajari Tare frumosi copii cai :-) Sa-tzi traiasca sanatosi si norocosi! Eu, sapt aceasta o sa intru f rar si scurt - ca-i omul meu in concediu si am planuit sa fim turisti in Stockholm :-) (dar nu platim hotelul :-))
O sapt faina si insorita va doresc! (la noi se anuntza 30 grade Celsius - wow!)

Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Ce ati mai crosetat fetelor, n-am reusit sa citesc mult caci sunt pe fuga ca de obicei.

Roxana azi avem programarea la banca sa semnam actele.Eu zic ca o sa fie bine sau sper din suflet sa fie bine.Sambata am facut inspectia casei si in mare e ok cu mici probleme rezolvabile, abia astept sa ma mut la casa.Te-ai reprofilat pe design interior? cum ai facut ca si pe mine ma bate un gind de citiva ani buni, doar ca atunci cind am cautat informatii pe net am vazut ca trebuie sa fac scoala citiva ani buni.Mi-ar place sa ne intilnim poate cind vom fi vecine ne va fi mai usor.Casa e undeva dupa magazinul Metro pe Don Quijote, (habar n-am cum se scrie corect) foarte aproape de scoala si de un parc frumos pentru copii.

Lorelaim in legatura cu gradi, iti doresc multa putere sa treci peste primele 2-3 saptamini.De imbolnavit se va imbolnavi cu siguranta caci asa e cind e in contact cu copii.A mea gaza tocmai e pe antibiotic.Cind afara erau 35 de grade ne-am trezit ca ea facea 39 de grade de la amigdalite, se pare ca are o sensibilitate la git ca si mama-sa...

ce bine ca ploua, nici eu nu mai supor sa ma bata soarele in cap.Fiica-mea imi zice ca ea vrea sa vina iarna sa faca un om de zapada deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Fetele, ma lamuriti si pe mine cum e cu prematernelul si maternelul?cum e mai bine de dat copilul si ce implica una si cealalta.La citi ani merge la maternelle?merci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Va invit la o sau un ceai ce vreti voi, mie imi place cand ploua sa privesc ploaia din casa savurand o cafea sau un ceai, dar nu e cazul astazi

Ktrinel, spune-mi si mie te rog cum se numeste zacusca, eu din lipsa de timp nu fac desi imi place si cand cumpar vinetele gata coapte si congelate le fac salata ca este mai simplu si ma incadrez in timp

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Ica, Melis-Pindjur made in Turcia.

ce plooooooo..........aoleo...ce dor mi-a fost !
gata am adus cafeaua!

Ica, mai zi-mi te rog cum s-a acomodat Christine la gradi...cu orarul de somn, cu mesele...etc...mie mi se pare ff devreme cum dau eu lunch-ul la 11:30...si de dormit de la 12...noi nu avem programul asta si mi-e groaza ...

quote:
Originally posted by Ica 1975

Va invit la o sau un ceai ce vreti voi, mie imi place cand ploua sa privesc ploaia din casa savurand o cafea sau un ceai, dar nu e cazul astazi

Ktrinel, spune-mi si mie te rog cum se numeste zacusca, eu din lipsa de timp nu fac desi imi place si cand cumpar vinetele gata coapte si congelate le fac salata ca este mai simplu si ma incadrez in timp

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ktrinel, merci. Si eu ca orice mama mi-am facut griji, insa, f important ptr copil este sa-i placa educatoarea si ceilalti copii. Christine in prima zi a fost captivata, i-au placut copii (era iarna si nu prea aveam posib sa ne intalnim cu alti copii de varsta ei), a uitat de bunica care o dusese, a plans un pic spre ora de somn ( a ramas din prima zi 9-17), a II-a si a III-a zi a plans cand a dus-o bunica dar i-a trecut relativ repede, apoi s-a obisnuit cu faptul ca trebuie sa mearga la gradi, de multe ori uita de mine cand o duc si intra pe usa val'vartej sa vada ce jucarii sunt si daca au venit copiii. Alteori, dupa ce o schimba educatoarea de incaltari sau hainute (regula ei) - vrea sa vina cu mine, intelege ca nu se poate, ca trebuie sa ramana la gradi, nu este ultra-fericita insa nu plange si incepe sa-si caute activitatile zilnice. Nu s-a imbonlavit niciodata de cand merge ceea ce zic eu ca este excelent. Ai sa vezi ca dupa per de inceput va fi usor, depinde de educatoare f mult cum se ocupa de copilasi, iar Julia se va obisnui usor cu programul de gradi, ei sunt inca mici si accepta relativ usor o noua rutina, le trebuie insa un picut de timp. Va doresc debut usor la gradi, fara nici un fel de virusi si astept sa ne povestesti cum va fi.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by Emilly

Fetele, ma lamuriti si pe mine cum e cu prematernelul si maternelul?cum e mai bine de dat copilul si ce implica una si cealalta.La citi ani merge la maternelle?merci!

Cea mai frumoasa si mai profunda traire omeneasca este misterul. (Albert Einstein)

Pre-maternelle - este o clasa pregatitoare in cadrul unei scoli, dar activitatile seamana inca f.mult cu gradinita. De obicei se incepe la 4 ani impliniti pina in septembrie. Il gasesti destul de rar in scoli (fie publice sau private). Noi am dat-o pe Antonia la pre-maternelle la o scoala privata din mai multe motive: sa avem loc pentru anii urmatori, sa se obisnuiasca cu locul, regulile si copiii si sa invete franceza (ea a stat acasa primii 3 ani, pe urma a facut un an de gardinita, dar a vorbit mai mult romaneste - atit educatoarea cit si o parte din copii fiind romani).

Maternelle - este clasa pregatitoare pentru clasa I, si copiii incep sa invete literele, cifrele, in plus fac si alte activitati specifice virstei: desen, jocuri, etc . De obicei se incepe la 5 ani impliniti pina in septembrie, nu este obligatorie dar este o buna tranzitie pentru clasa I. Majoritatea copiilor in Quebec merg la maternelle.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Va pup pe toate, si eu sunt la a 2-a espresso pe ziua de azi, espresso cu mult lapte si cu fursecuri cu pepite de chocolat, la naiba cu regimul.

Ador ploaia, numai ca la noi s-a optit si a ieris soarele.

Si ma taiase asa un somn de la ploaie...

scuzati ortografia, dar e sofia pe mine si ne iubim cu laptop cu tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Salutare la toate fetele!

Ira mi-a parut rau ca nu ne-am vazut ieri si mai ales ca nu te-am ascultat. Am ajuns pana la urma pe la 13 si ceva, ne-am invartit mai bine de un sfert de ora sa gasim loc de parcare si pana la urma am renuntat ca era nebunia de pe lume. Oricum se vedea ca era o atmosfera super. Mai spune-ne cand mai ai concerte in zona, ca poate pana la urma reusim sa te ascultam. Am vazut missed call-ul tau cand am ajuns acasa dar am zis sa nu te deranjez pe scena! Pana la urma am ajuns tot la noi la piscina, dupa o raita pe la Fairview Mall daca tot eram in zona, ca deh, nu mai vazusesem de mult Gap-ul si reducerile lui!

Ica am vazut si eu pozele din vacanta si sunt super! Chiar daca nu ati stat mult, cred ca a fost foarte frumos! Sa va traiasca papusica mica si bonda!

Ktrinel pana la urma cand incepe Julia gradi? Ai gasit ceva? Ce am gasit noi este in mediu familial cu copii doar pana la 3 ani. Arata ok, referinte bune, acum o sa vedem cum o sa fie adaptarea. O sa inceapa pe 20 august cateva ore. Speram sa fie ok. Cred ca la inceput o sa stau si eu cu ea acolo. Mie imi este teama cu adormitul dupa-amiaza ca ea nu prea adoarme asa usor in timpul zilei in pat, mai mult cu carutul, iesim la plimbare si asa adoarme. O mai las si in pat dupa-amiaza dar se chitaie destul de mult pana adoarme. Azi am facut vaccinul de 6 luni si tare agitata a mai fost la somn. Acum doarme, in pat, si asa am reusit si eu sa va scriu.

Lorelai vacanta frumoasa!

Emilly felicitari inca o data! Sigur o sa fie bine! Din descrierea ta, stati destul de aproape de noi. Noi suntem mai pe la mijlocul insulei, pe unde-i intersectia Don Quichote cu St. Joseph. De design, eu am facut un AEC la Academia internationala de Design si Arta. care a durat 1,5 ani dar intensiv, fara vacanta vara, doar cate 2 saptamani intre sesiuni. Si destul de scumpa, ca-i scoala privata. Dar in rest, cam tot ce exista dureaza 3 ani si era prea mult. Daca vrei mai multe info, spune-mi.

Sa va povestesc de Seba in Romania. Introduce garage sale-ul la munte! Ai mei au o casa pe langa Cheia si s-au dus acolo cu Seba si verisoarele lui (fetele lui frate-miu) care sunt cam de aceeasi varsta cu el, iar duminica au facut garage sale cu multele jucarii adunate acolo! Se pare ca au si reusit sa vanda ceva pe la niste vecini!

Va pup,
Roxana

Mamina de Isabella (5 februarie 2007) si Sebastian (12 august 1999)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

pitilache, locul sigur pe care il am e din sept, dar pana atunci mai caut, poate-poate gasesc ceva pe langa casa.

si mie mi-e teama de faza cu somnul de amiaza, ca Julia face un scandal....si doarme numai in patul mare...ma si gandesc sa desfiintez patutzul.

Mergi la inceput