Sezatoarea canadiana (64)
Raspunsuri - Pagina 26
pitilache spune:
Ktrinel si noaptea ce faci, unde o culci? Tot in patul mare? La noi noapte e ok, doarme in patutul ei, doar ziua e mai greu..
Pupi
Mamina de Isabella (5 februarie 2007) si Sebastian (12 august 1999)
mikiion spune:
Ktrinel da, miti e in rom. Se pare ca ramane definitv ca a gasit de lucru. Eu nu m-as mai intoarce in veci, sa fac ce, sa stau cu 7-8 mil ca profesoara? Cand chiiriile si preturile la app au explodat?
Eu revin la scoala . Incep un master in Science de l'information la u montreal( cu spec dein al doilea an in archivistica sau bibliotec sau gestion de doc numerique sau securitate informatiei). Nu stiu pana la urma ce ma specializez.
Trebuia sa-l fac acum 3 ani, cand eram in quebec ville la Univ. laval dar acolo cereau anticipat un certif. in arhivistica. L-am facut si apoi am facut inteleapta miscare sa ne mutam la Montreal. si aici am pierdut admiterea, apoi a venit Marc si asa a trecut timpul. Si intre timp am mai facut un certif asa ca sa nu pierd timpul. Insa nu cred ca fara el reuseam admiterea. asa ca nu a fost chiar pierdere de timp, in final.
Despre gradi. Am fost azi o ora si s-a comportat rezonabil. Mai putin faza ca nu ma lasa , cand m-am dus sa-l iau, sa-mi pun adidasii in picioare. Se tinea de gatul meu disperat. Dar nu e grav. Ca scene din astea imi mai face si seara la culcare....... Tipa are o voce asa de blanda.....si mai are doar 4 alti copii de varste apropiate cu marc. Si in plus e doar la 1 km de mine. Insa dau 22 cad cu reçu. Ceea ce la bugetul nostru d'etudiant e cam mult.
Bafta la toata toti piticii care merg la gradi. Vad ca sunt mai multi pe aici.
Fratele meu a fost respins la interviu. Prea calificat se pare. Insa i-au zis ca ii iau in considerare candidatura pt. un post pe un santier care se deschide peste vreo 3 saptamani. El crede ca au zis-o din politete. Voi ce ziceti?
El are deja exp canadiana vreo 7 luni. Dar primul job era la o firma mica care nu si-a permis sa-l mai tina. Si destul de jos ca nivel. Si l-a luat prin niste prieteni . Nu trimitind cv-uri. El are senzatia ca trimite cv de pomana. pt. ca nimeni nu-i raspunde. Si eu cred ca in domeiul constructiilor tebuie sa te recomande cineva.
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
columbiana spune:
Mihaela, sa incerce fratele tau si adresa de la mine, merita, parol!
oricum se pare ca e o zi proasta pentru interviuri, si eu am avut unul de f*tui pomana, la concesionarul auto; am alergat dupa cursul de teorie contabila II, m-am pregatit ca la carte, si ala in 15 minute m-a expediat, plictisit si negativist; singura chestie ce-l interesa era salariul pe care agentia mi l-a propus ( si i-am explicat ca tre' sa intrebe el agentia asta, ce eu nu pot sa-i spun ); pacat, ca tipa de la kelly service e chiar simpatica si meseriasa,si mi-a cautat de ceva vreme o pozitie ca asta, cu orar flexibil...
nu spun ca a trebuit sa ma car pina-n Longueuil, 50km pe o ploaie bestiala, si sa trec de Turcotte si Champlain unde ma fac pe mine de teama la volan........
acum vreau sa intreb daca stie cineva un curtier ipotecar roman (sa-l intreb daca imi iau iar un contract ne vor aproba creditul pentru casa)
edit; Ktrinel mersi pentru raspunsul cu Cosco....
fetelor, vine toamna deja sau asa mi se pare mie, ca s-a facut racoare seara si azi e Schimbarea la Fatza.....
http://www.floriinro.ro/
Ktrinel spune:
pitilache, noaptea adoarme in patul mare si o mut in patutz, dar daca se trezeste (spre dimineata) plange si nu mai adoarme si iar o iau in patul mare..am pat dublu in camera ei. de cand cu ridicatul in fund si apoi in picioare ...nu prea a mai dormit in patutz...cum le vede cum se ridica, chiar daca e moarta de somn.
de vreo 2 zile nici nu prea mananca bine...iaca incep problemele, ca prea linistita eram
miki, mult succes la scoala. merita sa o faci. ati facut o simulare sa vedeti ce si cat da inapoi statul la 22cad pe zi? m=ar interesa si pe mine.
si eu gandesc la fel ca tine ca nu m=as intoarce pt nimic...ca sa iau bani frumosi trebuie sa "pup" pe ici pe colo si am facut-o odata , dar cand cineva a facut=o mai bine ca mine, s-au descotorosit imediat de persoanaa mea, asa ca nu m=as mai risca , altfel oficial ...no way.
sa ne spui cum se acomodeaza Marc.
Ktrinel spune:
ana, daca ai niste pagini romanesti gasesti acolo ...sau ziare . eu mi-o amintesc pe Lucia Craciun, dar mi se pare ca s-a mutat la Laurentien.imi pare rau pt interviu, na...experienta
miki, sa nu se descurajeze fratele tau...a trecut destul de putin timp ...si totusi s-a miscat mai bine ca altii...pe care ii cunosc. ce specialitate are el?
Ica 1975 spune:
Ana, nu te necaji, asa sunt unii intervievatori, mai speciali .
Referitor la creditele ipotecare- ne-am gandit si noi, insa cand am vazut noile dobaazi la credite ipotecare , am senzatia ca ne-am gandit prea tarziu la asta, 6 si ceva imi pare cam mult. Plus ca nu ne putem decide - condo sau maison de ville, ca la o casa in Montréal pot doar sa visez
Noi
Donia spune:
Buna ziua doamnelor de la sezatoare! Am venit si noi dupa 3 saptamani de Romania si am intrat sa va spun cat de bine e in Canada! Scumpete mare pe acolo si nu numai, ca daca ma apuc de povesti nu mai termin doua zile. Pe afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul!
Pe scurt, daca inainte de a cunoaste viata din Canada mi-am dorit cu orice pret sa emigrez si am fugit ca din pusca, va dati seama cat de tare mi-am dorit sa revin dupa ce am trait 3 ani si jumatate aici.
Home, sweet home!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
pitilache spune:
Donia bine ai revenit! Hai nu ne lasa cu ochii-n soare! Zi-ne si noua cum a fost! Noi in 3 ani si jumatate, ca tot de atat suntem si noi pe aceste meleaguri, nu am fost deloc in Rom, doar Seba in vacantele de vara.
Roxana
Mamina de Isabella (5 februarie 2007) si Sebastian (12 august 1999)
mikiion spune:
In primul rand scuzati greselile. daca ati sti voi cum scriu....Trei sferturi de ecran e filmul lui Marc si vreo 3 cm pagina mea. Plus ca nu mai e bebe sa stea cuminte. De cand merge, am trecut in alta «era».
si m-a si speriat rau. a cazut urat sambata in parc, are o pata mare pe nasuc. Asa ca nu mai am curajul sa-i dau drumul ca apana acum. stau dupa el ca dupa un catel.
Ele venit prin noi si in febr avea deja jobul ala. dar era la negru la un portughez. Si a mers un timp , apoi tipul a intrat in datorii si a inchis firma.
E inginer constructor si lucreaza din 94 la inceput in bacau apoi pe santiere prin lume. eu cred ca el nu a inteles corect imigrarea asta. Adica a crezut ca e mai simplu si psihic parca a cazut putin. Pt ca pana acum a gasit relativ usor de lucru pe unde a lucrat el. Insa nu a dat niciodata un interviu cu 10-5 concurenti. Insa in tari instabile unde nu putea sa se stabileasca.
Si in plus cum jobul l-a pieredut de pe o zi pe alta a cam ramas si fara bani. Asa ca acum cauta urgent ceva sau un job de supravietuire. Noroc ca sunt eu aici si-l pot ajuta cu bani , macar o perioada.
Anca Stroe am vorbit cu el si mi-a spus ca a aplicat de f. multe ori acolo la firma aia. Dar nici macar nu l-au bagat in seama. E oare prea calificat ? Eu i-am sugerat sa incerce sa ajunga direct, in persoana. Ca eu asa am invatat la cursurile de recherche d'emploi pe care le-am facut. Ca trebuie sa te duci peste ei. Ca prin cv nu rezolvi mare lucru. El e convins ca , numai daca cunosti pe cineva in firma si te recomanda gasesti post in Quebec. Eu incerc sa-l conving de contrariu. Oricum firma pe care mi-ai recomadat-o am inteles ca e f. mare . Asa ca felicitari pt. sotul tau ca a intrat acolo.
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
Donia spune:
pitilache, lasati-l doar pe Seba sa mearga, ca el e tanar si are nervii tari.
Noi am venit ingrozitor de obositi, efectiv simt ca am supravietuit razboiului. In Romania sunt doar multe constructii noi, in schimb lucrurile esentiale sunt tot asa cum le-am lasat. Adica lipsa de profesionalism peste tot, doar vreo cativa chelneri m-au impresionat placut, altfel totul e varza, lumea nervoasa, incrancenata, agitata, nepoliticoasa... traficul imposibil, nepasare, imbulzeala, te calca in picioare... Ce sa zic, ma intreba Roxana de ce sunt oamenii nervosi, de ce o imping, de ce nu ii raspunde nimeni la salut...
Nu stiu, inca din primele ore mi-am spus ca eu vreau acasa... pana se va schimba ceva va mai dura cel putin 50 de ani.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.